12 Şubat İdmanyurdu iddialı geliyor

12 Şubat İdmanyurdu iddialı geliyor

Kahramanmaraş’ın 2.Amatör Futbol Ligi'nde mücadele eden12 Şubat İdmanyurdu, yeni sezonda iddialı bir takım kurmak için kolları sıvadı. Amatör takımların zor şartlarda ayakta kaldığı şu günlerde bütün zorluklara meydan okuyan 12 Şubat İdmanyurduspor yeni sezon için hedef büyüterek iddialı bir takım kuruyor.

03 Ocak 2015 - 18:49 - Güncelleme: 03 Ocak 2015 - 19:05

2. Küme'de ilk yılında 4 takım arasına giren ve şampiyonluğa yaklaşan ekip, te hedef 1. Amatör Küme olarak belirlendi.

Kahramanmaraş Amatörüne renk katan 12 Şubat idmanyurduspor, bu sezon 1. Amatör lig hedefi ile yola çıkıyor, kadrosunda çok önemli futbolcularla güçlendiriyor.

Teknik direktör Erol Kaya Yönetiminde Hazırlıklarını Belediye futbol sahasında sürdüren ekipte Futbolcular Lige hazırlanıyor.

 

12 ŞUBAT İDMANYURDU HEDEF BÜYÜTTÜ

Kahramanmaraş Amatörüne renk katan 12 Şubat idmanyurduspor, bu sezon 1. Amatör lig hedefi ile yola çıkıyor, kadrosunda çok önemli futbolcularla güçlendiriyor. Önceki günde yeni sezonda 12 Şubat İŞdmanyurduspor formasın giyecek futbolcular ile kadrosuna renk katıyor.

Yeni sezon ile ilgili projelerin ve düşüncelerini Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesine açıklayan Başkan Hacı İbrahim Karatosun hedeflerinin önce 1. Amatör küme, sonra Bölgesel amatör ligi (BAL) olduğunu söyledi.

 

DIŞ TRANSFERDE FLAŞ İSİMLER

12 Şubat İdmanyurduspor bu sezon dış transferde kadrosuna dahil ettiği oyuncular, önceki gün Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesi spor servisine tanıtarak Kadroda BAL da forma giyen oyuncularda var.

Yeni sezon için iddialı bir ekip oluşturan 12 Şubat İdmanyurduspor Kulübü Elazığ Yolspor'dan Ahmet Onur Türkmen'i, Kahramanmaraş Dereboğazıspor'dan Teyfik Aksak, Dumlupınarspor'dan Mustafa Kutacun'u, Kahramanmaraşspor'dan Özkan Zengi'yi kadroya katarken Kahramanmaraşspor, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor ve Büyüksırspor'dan da takıma takviyeler yaptık” dedi.

 

“TAKIMI GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Kulübü Başkanlığını yürüten Hacı İbrahim Karatosun amaçlarının Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, gençlere spor yapmayı aşılamak ve en önemlisi şehrimizi en başarılı bir şekilde temsil etmek olduğunu bu nedenle ligde de iddialı bir ekiple şampiyonluğa ulaşacağının altını çizdi.

Başkan Karatosun, yeni sezonda hedeflerinin 1. Amatör Lig olduğunu, bu yolda kadrolarını güçlendirmeye devam edeceklerini belirterek, “Mevcut kadromuzda olan futbolculara takviye yaptık ve 4 oyuncu aldık.

Bu kadroya 2 oyuncu daha takviye yapacağız ve transferi kapatacağız. Önümüzdeki günlerde nasip olursa takım sezonun ilk idmanını yapacak” dedi.

 

“KAHRAMANMARAŞ FUTBOL AÇISINDAN BÜYÜK BİR POTANSİYELE SAHİP”

Kahramanmaraş'ın futbol açısından çok büyük bir potansiyele sahip olmasına karşın, bunun iyi değerlendirilemediğini savunan 12 Şubat İdmanyurduspor Kulübü Başkanı Hacı İbrahim Karatosun, kendilerinin de bir grup gönüllü spor adamı olarak bu eksikliği giderebilme adına yola çıktıklarını anlattı.

Karatosun, Profesyonel futbol camiasının önde gelen teknik direktörleri, antrenör ve profesyonel futbolcularıyla birlikte menajer ve kulüp yöneticilerinin sürekli olarak izlediği anlatarak şu ifadeleri kullandı.

“Bizlerden Profesyonel kişilerin hiçbir farkı yok. Sadece zihniyet ve ufuk meselesi ön planda, Bizde burada zihniyeti değiştirebilirsek gençlere spor sevgisini doğru aşılarsak aradaki fark kapanır.

Birkaç arkadaşla kurmuş olduğumuz ve yeşil sahalara sürdüğümüz 12 Şubat İdmanyurduspor Kulübü olarak gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutup gençlere spor sevgisini aşılamak istiyoruz.

İnşallah Şehrimizi en başarılı bir şekilde temsil edip hedefimiz ilk önce 1. Amatöre ardından BAL'a ve Baldan sonrada takımımızı profesyonelliğe taşımak ve kahraman kentimizin 3.proffesyonel takımı olmak istiyoruz.

Burada bize destek olan Kahramanmaraşlı iş adamımız ve Onursal Başkanımız Ali Zabun başta olmak üzere bize gönül veren destek veren herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

 

“BU TAKIMI DAHA İYİ YERLERE TAŞIYACAĞIZ”

12 Şubat İdmanyurduspor'un antrenörü Erol Kaya ise “Geçen sezon takımın başındaydım, yeni sezonda da buradayım hedefimiz bir üst lige çıkmak. Yönetim kurulunun gelecek yıllarla ilgili projeleri beni gerçekten heyecanlandırdı.

Bunun için bu sezon da 12 Şubat idmanyurduspor'un başarısı için mücadele edeceğim. Kulübümüzü çok daha iyi yerlere taşıyacağız” dedi.

 

“TRANSFERDE GENÇ OYUNCULARI TERCİH ETTİK”

Kaya, 12 Şubat İdmanyurduspor'da görev yaptığı süre içinde gençlere önem verdiklerini, şimdi kendilerine büyük hedefler koymalarına rağmen bu düşüncelerinden asla vazgeçmediklerini söyledi.

Kaya, “Hedefimize yine gençlerle devam edeceğiz. Kadromuzda tecrübeli isimleri de bulunduracağız.

Ancak bize gelecek yıllarda 3-4 hizmet edecek oyuncuları tercih ediyoruz. Transferlerimizi de bu doğrultuda yapıyoruz. Kadromuza kattığımız arkadaşlarımız ile bir hazırlık maçı yaptık yakinen tanıyoruz. Takımımızda eksiklikler vardı bu sene şampiyonluk hedefliyoruz. Onlara bakarak iyi olduklarını gördük başka da bir karar aldık.

Hedefimiz şampiyonluk, bizim hedefimiz bal ligine yükselmek. Şimdi yavaş yavaş ekibi kurmaya başladık. Normalde ekibimiz yeterliydi. Bu arkadaşları da katarak seneye de sıkıntı çekmekten kurtulmak istiyoruz. Hazırlık çalışmalarımıza başladık ve iyi yolda ilerliyoruz” dedi.

 

“ANTRENMAN, SAHA SIKINTISI ÇEKİYORUZ”

Kahramanmaraş'ta futbol kulüplerinin maddi anlamda sıkıntılarla boğuştuğunu bunun yanı sıra ise tesis sıkıntısı ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden antrenör Erol Kaya, “ biliyorsunuz Kahramanmaraş yıllardır Batıpark futbol sahasında çalışmalar ve müsabakalarını sürdürüyor.

Şehre yakın olmasından dolayı tercihler genellikle orası oluyor. Her gün akşam 7-8 takım antrenmanını orada yapıyor. Bir saha 8'e bölünmüş oluyor. Bu da amatörün gelişmesine engel oluyor.

Bu durumdan takımlarda randıman alamıyor.

Biz ise zor koşullarla toplu taşıma araçları olan minibüs, otobüs, dolmuşlarla buraya geliyoruz. Bu da sıkıntı doğuruyor zaman zaman” dedi.

 

“BU GENÇLERİN YERİ BURASI, KAHVE KÖŞELERİ DEĞİL”

Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutup futbol sahalarına çekmek istediklerini ifade eden Kaya, Kahramanmaraş halkına ve iş adamlarımız, siyasetçilerimize sesleniyorum. Bu gençlere sahip çıkın.

Bu gençlerin yeri burası, kahve köşeleri değil. Bu duruma çözüm üretsinler, sahip çıksınlar gençlere. Bu nedenle çok acil tesisler yapılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Cumhuriyet Panayırı’nda Tongar’dan Yoğun İlgi Gören Söyleşi
Cumhuriyet Panayırı’nda Tongar’dan Yoğun İlgi Gören...
Her Geçen Gün Daha Dirençli Kahramanmaraş’a Bir Adım Daha
Her Geçen Gün Daha Dirençli Kahramanmaraş’a Bir Adım Daha