2’si düştü, 2’si çıktı!

2’si düştü, 2’si çıktı!

Kahramanmaraş’ın Komşu illerindeki süper Lig takımlarında 2’si düştü, 2’si çıktı.

16 Mayıs 2017 - 14:17

Yıllardır Kahramanmaraşspor adına Hayal edilen Spor Toto Süper Lig'de Kahramanmaraş’ın komşu illerinden 2 takım PTT.1 Lige düşerken PTT. 1. Ligde şampiyonluğu kovalayan 2 komşu takımımızda Spor Toto Süper Lige adını yazdırdı. Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Kahramanmaraşspor’un 2. Ligde kalma adına her yıl farklı çırpınışlarla lige devam ettiği ve üst liglerin hayal olduğu Kahramanmaraş futbol camiasında komşu illerden 2 takım Süper Lige veda ederken 2 takım ise çıkma sevinci yaşadı.

PLAKA NUMARALARI İLE LİGE VEDA ETTİLER 

Kahramanmaraş’ımızın komşu illerinden Gaziantep ilinin Spor Toto Süper Lig'de kalma mücadelesi veren takımı Gaziantepspor kendi evinde ağırladığı Galatasaray'a 2-1 mağlup oldu ve 27 yıllık Süper Lig macerası böylelikle son bulmuş oldu. Bunun yanı sıra Kahramanmaraş’ımızın diğer komşu illerinden Adanaspor ise Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Adanaspor ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonucun ardından Adanaspor Süper Lig'den küme düşen ilk takım olmuştu. 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmada Trabzonspor'un golünü 20. dakikada Yusuf Yazıcı kaydetti. Adanaspor'un golü ise 31. dakikada Renan Foguinho'dan geldi. Bu skorun ardından 24 puan olan Adanaspor, ligin bitimine 3 hafta kala TFF 1. Lig'e düşen ilk takım oldu.

2 KOMŞUMUZ İSE SEVİNCE BOĞULDU

Kahramanmaraş’ın komşu illerinden Gaziantepspor ve Adanaspor lige veda ederken 2 komşu il takımımız da ise şampiyonluk sevinci yaşandı. TFF 1. Lig'in 33. haftasında deplasmanda Adana Demirspor'la 1-1 berabere kalan Sivasspor ve Boluspor ile 1-1 berabere kalan Evkur Yeni Malatyaspor Spor Toto Süper Lig'e çıkmayı garantilediler.

SİVASSPOR SON DAKİKADA TEPETAKLAK

Sivasspor, Adana Demirspor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı ve şampiyonluk avantajını son anda yitirdi. Yeni Malatyaspor'un Boluspor deplasmanında puan kaybetmesini fırsat bilen Yiğidolar, büyük bölümünü önde götürdüğü mücadelede 87. dakikada yediği gol ile sarsıldı. Sivasspor bu skorla 59 puana yükseldi ve Süper Lig'e çıkmaya hak kazandı.

YENİ MALATYASPOR SON DAKİKADA GÜLDÜ

Şampiyonluk için büyük emek sarf eden Yeni Malatyaspor ise Boluspor deplasmanında öldü öldü dirildi. Büyük bölümünü geride götürdüğü mücadelede 86'da Diabang Dialiba'nın golü ile büyük sevinç yaşayan ev sahibi ekibi 1-1 berabere kaldı. Süper Lig'e çıkmayı garantiledi.

MALATYA 11 YIL SONRA YENİDEN SÜPER LİG’DE

 TFF 1. Lig’de bitime 1 hafta kala Süper Lig’e yükselmeyi garantileyen Evkur Yeni Malatyaspor, 11 yıllık özlemini dindirdi. Ligin 33. haftasında sahasında oynadığı Boluspor ile berabere kalan sarı siyahlılar, Eskişehirspor'un da puan kaybetmesiyle, kulüp tarihinde ilk kez Süper Lig’e yükseldi.

1968 yılında kurulan ve 2010 yılında yapılan kongre ile Malatya Belediyespor olan adını Yeni Malatyaspor olarak değiştiren kulüp, şehrin 11 yıllık Süper Lig özlemini dindirdi.

Ligin bitimine 1 hafta kala Süper Lig’e yükselen sarı-siyahlılar, Boluspor maçı sonrası büyük bir sevinç yaşadı. Maçın ardından Malatyalı taraftarlar İnönü Stadı’nda büyük coşku yaşarken, şehirde şampiyonluk turları atıldı.1966 yılında kurulan ve önemli başarılara imza atan Malatyaspor Kulübü'nün içerisine düştüğü dar boğazdan çıkamayarak amatör kümeye kadar düşmesiyle Malatya futboluna yeni bir heyecan kazandırmak için adı değiştirilerek desteklenen Evkur Yeni Malatyaspor, Adil Gevrek başkanlığında son 3 yılda 2 şampiyonluk yaşadı.

SİVASSPOR ARAYI FAZLA AÇMADI

Sivasspor Süper Lig’de ! Süper Lig’de aralıksız 11 yıl mücadele ettikten sonra geçen sezon küme düşen Sivasspor, bir sezon sonra yeniden Süper Lig’e yükselmenin mutluluğunu yaşıyor. 2005-2006 sezonundan itibaren aralıksız 11 yıl mücadele ettiği Süper Lig’den geçen sezonun 34. haftasında 2-2 sona eren Fenerbahçe maçının ardından düşen Sivasspor, 2016-2017 sezonunda mücadele ettiği TFF 1. Lig’den tekrar bir üst lige çıktı. Geçen sezonun 34. haftasında 19 Mayıs’ta sahasında Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalarak Süper Lig’e veda eden Sivasspor, 360 gün sonra Süper Lig’e döndü. Kırmızı-beyazlı ekip, ligin son haftasında sahasında Evkur Yeni Malatyaspor ile yapacağı maçı da kazanarak sezonu zirvede tamamlamayı hedefliyor.

ŞAMPİYONLUK İÇİN SAVAŞACAKLAR

TFF 1. Lig'de son hafta maçında Sivasspor ile Yeni Malatyaspor şampiyonluk maçına çıkıyor. 20 Mayıs Cumartesi günü oynanacak olan mücadelede Sivasspor, şampiyon olması için mutlaka kazanması gerekiyor. (HABER: İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afşin’de traktör römorkuna otomobil arkadan çarptı: 1 yaralı
Afşin’de traktör römorkuna otomobil arkadan çarptı: 1 yaralı
Kahramanmaraş'ta otomobil takla attı: 1 ölü 1 yaralı
Kahramanmaraş'ta otomobil takla attı: 1 ölü 1 yaralı