2016 yılı da yatırım yılı olacak
Karışık 1

2016 yılı da yatırım yılı olacak

Kahramanmaraş’a son yıllarda yapılan yatırımların 2016 yılında da tüm hızıyla devam edeceğini belirten Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir oluşturulacak yeni yönetim için kriterleri Bugün Gazetesine anlattı. Özdemir; “partimize gönül bağı çerçevesinde emek veren tüm dava arkadaşlarımızın emeğine saygı göstereceğiz” dedi.

04 Ocak 2016 - 12:36

Ak Parti Genel Merkezi tarafından Kahramanmaraş İl Başkanı olarak atanan Onikişubat eski İlçe Başkanı Av. Ahmet Özdemir’i Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mustafa Yüzbaşıoğlu, Genel Koordinatör Mehmet Mümtaz Yüzbaşıoğlu ve Genel Müdür Pınar Yüzbaşıoğlu hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ak Parti İl Başkanlığı hizmet binasında gerçekleşen ziyarette, oluşturulacak yeni yönetim ve Kahramanmaraş’a yapılacak yatırımlarla ilgili bilgiler veren İl Başkanı Özdemir, Ak Parti’ye en büyük desteği veren Kahramanmaraş’ın özlem duyduğu bakanlığı alarak yatırımlardan da fazlasıyla istifade edeceğini söyledi.

Oluşturulacak yeni yönetimle ilgili mesajlarda veren Özdemir, bu zamana kadar gönül bağı ile partilerine emek veren tüm dava arkadaşlarının emeğine saygı duyacağını ve yeni yönetimi de tüm Kahramanmaraş’ı kapsayacak şekilde oluşturmaya çalışacaklarını söyledi.

Yeni yönetim listesiyle ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini de dile getiren Özdemir; “yeni yılın ilk haftasında oluşturacağımız listeyi açıklayacağız. Öncelikle siyaset gerçekten emek isteyen çok zor bir iştir. Bu işte gönül bağlılığı esastır ve karşılık beklenmeden yapılan bir harekettir. Bizde davamıza emeği olan tüm arkadaşlarımızı değerlendirerek ortak bir liste oluşturmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Partilerinin gençlere ve kadınlara verdiği önemden de söz eden Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesinin sorularına içtenlikle cevap verdi;

 

Yeni il ve Onikişubat ilçe yönetimi ne zaman açıklanacak ve kriteriniz ne olacak?

Öncelikle tüm Kahramanmaraş’ı kapsayacak şekilde bir liste oluşturmayı hedefliyoruz. Listeyi oluştururken partimize emeği geçmiş, bugün hala emek veren arkadaşlarımızla birlikte oturup değerlendirme yapıyoruz. Uzun istişareler sonucu oluşturacağımız yeni il yönetimi listemizi yılın ilk haftasında açıklamayı düşünüyoruz.

 

Gençler ve kadınların yeni yönetimdeki yeri nasıl olacak?

Bilindiği üzere gençlere ve kadınlara en büyük desteği veren parti Ak Partidir. Bu yıllardır böyledir ve böyle olmaya da devam edecektir. Parti tüzüğümüz de gençlerin ve kadınların yönetimdeki oranı belirlenmiştir. Parti tüzüğümüze göre 50 kişilik asil ve 50 kişilik yedek üyelerimizin yüzde 30’unu kadınlar, yüzde 30’unu da gençler oluşturmak zorunda. Tüzüğümüzü bu zamana kadar uyguladık yeni yönetimde de uygulamaya devam edeceğiz

 

Ahmet Özdemir, yeni yönetimle Kahramanmaraş politikasında ne gibi değişiklikler yapacak

Şuan bir değişikliği konuşmak için çok erken. Şunu söyleyebilirim, siyaset gerçekten çok zor ve emek isteyin bir iştir. Siyaset, insanların karşılık beklemeden gönül bağı ile varını yoğunu ortaya koyduğu bir davadır.

Biz ne yapacağız; öncelikle emek veren tüm dava arkadaşlarımızın emeğine saygı göstereceğiz, kimseyi incitmeyeceğiz. Bu anlamda kimseyi kırmayacağız, kimseye de bir şey dikte etmeyeceğiz, onlarla gönül bağımızı daha da güçlendirerek büyük bir şevkle çalışmalarını sağlayacağız. Çünkü zorlayarak kimseyi çalıştıramazsınız, siyasette bunu yapmaya çalışacağız.

 

2016 yılını yatırım açısından  nasıl planlıyorsunuz?

Kahramanmaraş’ı ‘yeniden hayal etmek’ parolasıyla ortak akılı ön plana çıkmak için 2011 yılında dönemin Ak Parti Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal’ın ve milletvekillerimizin girişimleriyle ortak akıl çalıştayları düzenlendi. Bu çalıştaylar şehrimiz açısından bir ilkti. O dönemde bakılırsa bakanlarımız sadece Kahramanmaraş’ın eksiklerini yerinde gidermek için Kahramanmaraş’a gelerek planlamalar yapmıştı. Çalıştaylarımız Grup Başkanvekilimizin önderliğinde devam etti. Çalıştaylarda Kahramanmaraş’ta yapılan, yapılacak ve planlanan hizmetleri bir kitapçık halinde hazırlatarak baskısını yaptık ve hepsini takip ettik. Sadece büyük projelerden söz etmek gerekirse; Kahramanmaraş-Göksun yolunun standardının yükselmesi ve çalışma yoğunluğunun artması, Tekir Göksun arası tünellerle birlikte ulaşıma açılması, Üniversite hastanemizin iki yıl önce tamamlanarak hizmete açılması, Hızlı tren projesinin uygulamaya konulması, sulama, tarım, enerji ve eğitimin fiziki yapılanmasının iyileştirmesi alanlarında büyük mesafe kat ettik.

Şimdi ise 2002 yılından bu yana özlem duyduğumuz bakanlık beklentimiz Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal’la son buldu. Bakanımızla 2016 yılının ilk ayında yeniden Ulaştırma çalıştayı yapacağız. Hemen ardından Turizm çalıştayı yapacağız. Çalıştaylarımız 2016’da da devam edecek ve biz 2019’a kadar Kahramanmaraş’ın planlamasını yapacağız.

 

Kahramanmaraş yerel basını ile nasıl bir çalışma içinde olacaksınız?

Yıllardır Ak Partinin içerisindeyim ve basına bakış açım her zaman olumlu olmuştur. Tüm gazeteci arkadaşlarımızla birlikte kentimizin gelişmesi için uğraş veriyoruz. Her zaman söylüyorum, ‘Basının baktığı göze biz sahip değiliz, onlar dışarıdan her zaman yapıcı eleştirilerde bulunuyor.’ Dolayısıyla mutlaka basın mensubu arkadaşlarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz, onların eleştirilerini her zaman dikkate alacağız. Yani basın mensubu arkadaşlarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

 

Ak Parti’nin gözünde Kahramanmaraş’ın yeri nasıl?

Öncelikle Kahramanmaraş Ak Partinin kalesidir, en büyük desteği veren ilk üç ilden biriyiz. Biz bu başarı ile her zaman gurur duyuyoruz. Hemşerilerimiz her zaman cumhurbaşkanımızın başbakanımızın arkasında dimdik durmuştur. Bazı çevrelerce ilimiz komşularımız Gaziantep ve Kayseri ile kıyaslanmaktadır. Bu kıyaslama yanlış, yıllar önce büyükşehir olan Gaziantep ve Kayseri ile 2 yıl önce büyükşehir olmuş Kahramanmaraş’ın kıyaslanması doğru değil. Biz daha öncede belirtmiştik çok çalışarak komşularımızla aramızdaki mesafeyi kapatacağımızı söylemiştik ve bunu da yapıyoruz.

Öncelikle istediğimiz bakanlığımızı aldık ve bunu büyük bir ödül olarak görüyorum. Diğer taratan bir örnek vermek gerekirse 90 km’lik Kahramanmaraş-Göksun karayolunun maliyeti, Karadeniz sahil yolunun 400 km’lik maliyetinden daha fazla. Sadece bu örnekte bile görebiliriz, kentimiz iktidarımızın katkılarından büyük oranda yararlanıyor.

 

Son dönemde Ak Parti’de gençlere daha fazla söz hakkı verilmesine ve parti içerisindeki yenilenmeye nasıl bakıyorsunuz?

Sorunuza en büyük örnek Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’dur. Hatırlayın Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olurken, partimizin genel başkanlığına sayın Abdullah Gül ve Bülent Arınç isimleri zikredilmişti. Fakat neticede sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu seçildi. Aslında bu partimiz içerisinde de bir mesaj niteliğindeydi. Bütün partiler kendi organlarını yenilemezse yaşlanmaya ve daha sonra da tükenmeye mahkûm olurlar. Onun için arkadan gelen genç nesille partinin organlarını beklemek gerekir. Hem partinin organları yenilenirken hem de bu hareket geriden gelen arkadaşları için de umut niteliğindedir. Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu bu anlamda bir simgeydi.

 

Kahramanmaraş’ta da Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç’u örnek verebiliriz, Erkoç 35 yaşında il başkanı ve 40 yaşında Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Bu olay hem gençlere hem de partide emek veren isimlere bir örnektir.

 

Neden en çok il başkanı hukukçulardan oluşuyor?

Aslında il başkanları hukukçu olacak diye bir kural yok. Fakat zannedersem avukat arkadaşların çalışma ortamları ve mesai durumları diğer meslek kuruluşlarına göre biraz daha serbesttir. Bunun üzerine avukatlar biraz daha vatandaşlarla iç içe ve sosyolojik olarak insanlarla daha rahat iletişim ve diyalog kurabiliyorlar.

Biz daha rahat diyalog kuruyoruz ve toplumun nabzını tutma konusunda ve belki kendimizi ifade etme konusunda diğer meslek gruplarına göre daha avantajlıyız. Diğer taraftan dasiyasi partilerin seçim aşamaları hep teknik konulardır, seçimlerde teknik ve kısa süreli itirazların yapıldığı ve oralarda başarı gösterilen alanlar sandıkları koruyarak alınan sonuçlardır. Sandığı korumak ise kanunları bilmeyi gerektirir.

Hukukçular sadece bizim partimizde değil diğer partilerde de daha fazladır.

KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN GAZETESİ / ZEKİ DEMİR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x