Aday olmayan vekiller ne yapıyor?

Aday olmayan vekiller ne yapıyor?

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 24. Dönem Kahramanmaraş Milletvekilliği yapmış ancak 25. Dönemde mecliste yer almayan milletvekillerinin şimdi ne yaptıklarını araştırdık.

06 Ağustos 2015 - 12:47 - Güncelleme: 06 Ağustos 2015 - 13:17

25. Dönem Milletvekilliği seçimlerinin ardından ülke gündeminde; koalisyon mu, erken seçim mi tartışmaları devam ederken Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi olarak, 25. Dönemde aday olmayan ve olamayan 24. Dönem Kahramanmaraş milletvekillerini araştırdık. Eski vekillerin bir kısmı emekliliğin tadını çıkarırken bir kısmı da siyasetten kopmuş değil. Olası bir erken seçimde eski vekilleri meydanlarda görmek mümkün.

 24. Dönem Milletvekillerimizden; AK Parti cephesinden eski Milletvekili Mehmet Yıldırım Ramazanoğlu siyaset arenasından çekiliyor. Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Eski Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Eski Milletvekili Durdu Özbolat, AK Parti Kahramanmaraş Eski Milletvekili Sıtkı Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Eski Milletvekili Mehmet Sağlam ve AK Parti Kahramanmaraş Eski Milletvekili Nevzat Pakdil siyasetten kopmadı. İşte 25. Dönemde TBMM’de yer almayan eski Milletvekillerinin şimdiki çalışmaları

MHP Kahramanmaraş Eski Milletvekili Mesut Dedeoğlu;

Kahramanmaraş’ta ve Ankara’daki iş hayatıma devam ediyorum. Siyasetle bağlantımı koparmadım. Partime de milletime de hizmet etmeye devam ediyorum. Bizim amacımız hizmet eksenli olduğundan hizmet etmeye devam edeceğiz. Bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının başkanlığını yapıyorum. Şu an ‘Kahramanmaraş’ın İktisadi Kalkınmadaki Yeri’ adlı son kitabımın dağıtımını yapıyorum.

CHP Kahramanmaraş Eski Milletvekili Durdu Özbolat (CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül’ün ifadeleri);

Ankara’da iş hayatına devam ediyor. Ticari işletmelerinin başında, medya alanındaki faaliyetlerini sürdürüyor. Siyaseti bırakmadı. Cumhuriyet Halk Partisi bünyesinde, çalışmalarına devam ediyor. Durdu Özbolat, 25. Dönem Milletvekili Seçimlerinde, Kahramanmaraş’tan aday olmamış, Ankara’dan şansını denemişti.

AK Parti Kahramanmaraş Eski Milletvekili Sıtkı Güvenç;

Kahramanmaraş’ta yaşıyorum. Mesleğim diş hekimliği ama şimdilik yapmayı düşünmüyorum. Biraz daha dinlenmek istiyorum. Geçen bu süre zarfında bir özel gazetede köşe yazıyorum. Sağlık sektöründeki tecrübelerim ve milletvekilliği boyunca sahip olduğum bilgi birikimimi bu köşede haftada bir gün de olsa okurlarımla paylaşıyorum. Bunu, vatandaşa iletmenin faydalı olduğunu düşünüyorum. Siyaset bizim için yaşam tarzı. Siyasetten kopmadım. Hizmet yapmak için illa ki bir vekil veya belediye başkanı olmaya gerek yok. Partime hizmet etmeye devam edeceğim.

AK Parti Kahramanmaraş Eski Milletvekili Mehmet Sağlam;

Şu an dinleniyorum. Parti ile ilişkilerim devam ediyor. Siyasetten kopmadım. Bir erken seçim döneminde, adaylığım söz konusu olabilir. Bize bir görev verilirse seve seve yaparım.

AK Parti Kahramanmaraş Eski Milletvekili Nevzat Pakdil;

Milletvekilliğinden emekli oldum. Herhangi bir ticari faaliyetim yok. Türk Parlamenter Birliği Genel Başkanlığı’na yeniden seçildim. AK Partiyle hizmetlerimize devam ediyorum. Parti teşkilatında görevlerim var. Adaylık noktasında, şu an için koalisyon görüşmeleri devam ediyor. Koalisyon süreci tamamlanmadan ya da erken seçim netleşmeden bir şey söylemek çok erken. Maraş atasözüyle; “Kasap’taki ete soğan doğranmaz.”

AK Parti Kahramanmaraş Eski Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu;

25. Dönemde milletvekilliğine adaylığımı koymadım. Olası bir erken seçim döneminde de aday olmayı düşünmüyorum. Partimden aday olan diğer arkadaşlarımı destekliyorum. Tereddütlü bir süreçten geçiyoruz. Biz de şu an için Ankara’da bir irtibat bürosu açma hazırlığı içindeyiz.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x