AFAD ve UMKE ekiplerinden deprem tatbikatı

AFAD ve UMKE ekiplerinden deprem tatbikatı

Kahramanmaraş'ta eğitimlerini tamamlayan AFAD ve UMKE ekipleri, depremin merkez üssünde arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

20 Mayıs 2024 - 03:21

AFAD Başkanlığının Türkiye'nin 100. Yılında 100 bin Arama Kurtarma Personeli yetiştirme hedefleri doğrultusunda, İl AFAD Müdürlüğü koordinesinde Sağlık Müdürlüğüne bağlı 32 UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) gönüllüsü eğitimlerini tamamlayarak ortaklaşa tatbikat düzenlediler. Eğitim süreci, teorik ve pratik olmak üzere 6 gün boyunca devam etti.

Kahramanmaraş UMKE personellerine "Depremde Arama ve Kurtarma Eğitimi" verildikten hemen sonra ekipler, AFAD desteğiyle Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü sahasında bir arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikatta depremde yaralanan iki vatandaş başarılı bir şekilde kurtarıldı.

Tatbikatta, ekiplerin hızı, koordinasyonu, teknolojik cihazların kullanımı ve arama kurtarma çalışmaları izleyenler tarafından gerçeğini aratmadı. Senaryo gereği ekipler alarma geçerek, merkezde meydana gelen depremde yıkılan binada arama kurtarma çalışmalarını başlattılar. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen ihbar üzerine acilen enkaz bölgesine sevk edilen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile UMKE ekipleri ortaklaşa arama ve kurtarma çalışmalarına başladılar. Deprem sonrası göçük altında kalan bir vatandaşın yeri tespit edilerek yaralı olarak kurtarılması başarıyla gerçekleştirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x