Akpınar: Bölge havalimanı yapılamaz
Reklam

Akpınar: Bölge havalimanı yapılamaz

MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, bir basın açıklaması yaparak Kahramanmaraş’a yapılması istenen bölge hava alanının yapılamayacağını Kahramanmaraş’ın bu konudaki sorununun tek çözümünün mevcut hava alanının genişletilmesi olduğunu söyledi.

11 Şubat 2016 - 08:44

Kahramanmaraş’a bölge hava alanının yapılmasının hayal olduğunu nitelendiren MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Akpınar, “Kahramanmaraş’ta bölge havaalanı yapılması hayaldir. Projelerin tutar tarafı yoktur. Çünkü hiçbir il kendi havaalanlarından vazgeçmez. Buraya da bölge havalimanı yapılamaz. Yeni havaalanının yeri yoktur. Pazarcık ilçesi düşünülmemektedir, proje dışındadır” dedi. Yıllardan beri Kahramanmaraş havaalanı ile sorunlarımızın devam ettiğini belirten Akpınar, şöyle konuştu: “Kahramanmaraş büyük şehir havaalanı bir ilçenin havaalanı gibidir sanki bir şirketin veya zengin bir iş adamının özel pisti büyüklüğündedir apron yetersiz, yolcu giriş çıkışları yetersiz, pist uzunluğu yetersiz. İLS cihazı yok, gümrük yok. Uluslararası irtibatı yok. Kötü hava şartlarında uçak çevre illere iniş yapmaktadır. Havaalanı geçmişte ANAP Döneminde Milletvekili Ali Doğan zamanında yapılmıştır. Önceleri haftada bir uçak gelirken şimdi günde iki uçak kalkmaktadır. Gümrükleme işlemleri yapılamamaktadır. Büyük uçaklar iniş yapamaz.” AKP milletvekillerinin 2013 yılında bile bu sorunu çözemediğini ifade eden MHP İlçe Başkanı Akpınar, şu açıklamalarda bulundu: “Çeşitli müjdelerle Kahramanmaraş kamuoyu oyalanmış, netice alınamamıştır. Narlı için araştırma yapılacağını ve yeni bir havaalanı müjdesini veren Sayın Bakan Mahir Ünal, 2013 yılında çözüldü denilen havaalanın sorununu bilmiyor mu? Yeniden neyin müjdesini veriyor. Narlıya düşünülen havaalanının yeri daha önceden incelenmiştir. Bu yer araştırıldı, rapor olumsuz. Tekrar neyi inceleyecekler? Boşa zaman kaybından başka bir şey değildir. Kahramanmaraşlı halkımız tekrar hayali olarak sevindirilmiştir. Bu işin neticesi boştur. Türkoğlu ilçesi toprak yapısı ve arazi şartları Gavur Gölü ve sulak arazı nedeniyle olumsuz yöndedir.” Kahramanmaraş’ın hava alanı konusundaki soruna tek çare olarak mevcut hava alanının genişletilmesi olduğunu dile getiren Akpınar, “Tek çare bu mevcut havaalanının çevresinin istimlak edilmesi ve pistin uzatılması gerekmektedir. Sorun olarak Sezal petrolün yeri gösterilmekte olup bununla ilgili büyük şehir belediyesi protokol yapmıştır neden bu protokol işlem konmamıştır eğer istimlak bedelleri çok fazla ve uç rakam oluşturuyorsa bunlara da gerek yoktur. Havaalanı yapıldıktan sonra çevresindeki yapılanmaya neden müsaade edilmiştir. Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin memleketimizin güzel insanları bunlarla vakit geçirmeye gerek yok. Kahramanmaraşımıza her türlü hizmetin yapılmasını bizde istiyoruz yapılacak projeleri destekliyoruz kaynağı olmayan incelemesi yapılmayan kağıt üzerinde ve görsel projelere gerek yoktur” şeklinde konuştu.

Kısa vadede ekonomik ve hizmet verecek düşüncelerin konuşulması gerektiğine vurgu yapan Akpınar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu an için yapılacak olan kısa vadede ekonomik ve hizmet verecek düşünceleri gündeme getirmemiz gerekmektedir. Diğer projelerle incelemelerle devletten kaynak beklemekle bu işler çözülmez uzun süre bekleme yede Kahramanmaraş’ın vakti yoktur. Şu andaki mevcut havaalanı için ne petrol ofisinin nede Mado ve diğer yerlerin istimlaklarına gerek olmadan; ayrıca yeni havaalanı yeri arayarak vakit geçirmeden bu iş çözülebilir böylece binlerce yolcuya eziyet çektirmeden, güvenli bir şekilde, havaalanı hizmete hazır hale getirilebilir.” Mevcut havaalanı kavşağındaki yolun alt geçit vasıtasıyla trafiğe açılmasıyla yolun üst kısmı havaalanı pisti olarak doğuya doğru uzatılmasının mümkün olduğunu bildiren Akpınar, mevcut problem için şu çözüm önerilerinde bulundu: “Çağımızda her türlü teknoloji vardır. Avrupa da bile halen tünellerle geçit yapılmaktadır. İstanbul boğazından tüp geçit yapan hükümet, buraya bunu yapamaz mı? Üst yolun iptal edilmesiyle bu sorun çözülebilir. Ayrıca pist batı yönüne de uzatılabilir. Çevresindeki yapılaşma yada izin verilmez bir İLS cihazı taktırılarak sorun çözülebilir. İLS cihazı tahminen 1 milyon TL civarında olduğu söylenmektedir. İLS cihazı, uçağın piste otomatik olarak inmesini sağlar. Aletli iniş sistemi yani güvenli iniş sistemidir; sisli bulutlu karlı ve kötü hava şartlarından konforlu yaklaşma ve iniş sistemidir. Pilot uçağı piste gözü kapalı indirebilir. Otomatik sinyalizasyon sistemidir. Havaalanını bilmeyen yabancı pilot bile bu uçağı indirebilir. İnsanların hayatı her şeyden değerlidir. Böylece bir uçak kazası önlenmiş olur. Yolcular korkulu uçak seyahati yapmaz. Böylece havaalanının diğer sosyal tesisleri apron park gümrükleme yerleri de yapıldığı takdirde sorun çözülmüş olur. Böylece de ileriki zamanlarda şartlara göre yeni projeler üzerinde çalışılabilir. Kahramanmaraş büyükşehir belediyesi bu kavşak projesini gerçekleştirebilir. Yolu alttan alsın üst deki yapılar isterse yerinde kalsın havaalanını etkilemez. Kahramanmaraş’ın gündeminden bu konu düşsün hayali projelerle kimse zaman kaybetmesin. Kahramanmaraş’ın vizyonunu büyütecek büyük şehre yakışır bir şehir oluşsun. Biz de muhalefet olarak yapılan iyi hizmetleri takdir edelim.”

KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN GAZETESİ / KENAN ONARAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x