Altın Şehir ihaleye çıkıyor!
Reklam

Altın Şehir ihaleye çıkıyor!

Kahramanmaraş’ta kuyumculuk sektöründeki markalaşmanın önünü açacak ve Kahramanmaraş’ın dünyaya açılmasını sağlayacak Altın Şehir’in proje aşaması tamamlandı. İhaleye çıkmayı bekliyor.

22 Ağustos 2015 - 16:11

ALTIN ŞEHİR İLE DÜNYAYA AÇILACAĞIZ

Kuyumculuk sektöründeki Maraş’a özgü ürünlerin markalaşması ve sektörün dünya devleriyle yarışabilmesi için alt yapı oluşturma amacıyla Dereköy Mahallesi’nde projesine başlanan Altın Şehir, artık ihale aşamasına geldi. Her sektörde olduğu gibi kuyumculuk sektöründe de markalaşmak için altyapının sağlam olması gerektiğini ifade eden Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz, Kahramanmaraş’taki kuyumculuk sektörünün zayıf olan altyapısını güçlendirmek için Altın Şehir projesini hayata geçirmeye çalıştıklarını söyledi. Altın Şehir’in proje aşamasından ihale aşamasına geldiğini dile getiren Öz, markalaşmak için gerekli olan kümeleşmenin Altın Şehir ile mümkün olacağını kaydetti.

 

ÖZEL KORUMALI DEVASA BİR KOMLEKS

Altın Şehir’in, çok ciddi ve çok büyük bir proje olduğunu vurgulayan Kuyumcular Odası Başkanı Öz, Altın Şehir hakkında şu bilgileri verdi: “Çok büyük bir proje. Yaklaşık, 5 katlı bir binası, 107 bin metre kare kapalı alanı, 600’ü kapalı 400’ü açık bin araçlık otoparkı ve içerisinde 500 adet işyeri olan devasa bir kompleks. İçeri sivil vatandaşın girmeyeceği, sadece sektörel bir çalışma ve iş ortamı sağlayan, güvenlikli, akıllı bir bina yapacağız. Türkiye’de bir örneği yok. Dünyada buna benzer 1-2 tane kompleks var. Öyle yüzeysel bir şekilde geçilecek bir proje değil. Tüm onaylar bitmek üzere; ihale sürecine girecek. Altın Şehir, çok özel bir bina. Sivil halka açık değil. Çok özel arıtma tesisi var. İnşallah burası bittiğinde; zaten sektör olarak dünya ile yarışır hale geleceğiz.”

 

Markalaşmak için bir dünya firması olmak gerektiğini belirten Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mehmet Öz, markalaşmanın tek başına iç piyasada bir işe yaramadığını, dış piyasaya girmek için de alt yapının sağlam olması gerektiğini dile getirerek şöyle konuştu: “Malum bunla ilgili önce alt yapın oluşacak. Mevcut çalışma ortamlarımız bile markalaşmaya uygun değil. Altın şehrimiz bittiğinde markalaşmanın önü açılacak. Çünkü altın şehirle sağlam bir alt yapı oluşacak. Kuyumcularımızın, ürettiği ürünler, yerli yabancı sektör temsilcileri için sergilenebilecek. Ama şu an için sektörümüzde faaliyet gösteren esnaflarımızın böyle bir imkânı yok. Güvenlik sorunu, alt yapı işte elektrik sorunu, kanalizasyon sorunu birçok sorun yaşanıyor. Böyle olunca buralarda markalaşmak için belli bir yerde kümeleşme olması lazım. Bu kümeleşme de ancak altın şehrin bitimiyle gerçekleşecektir.”

 

ALTIN ŞEHİR KAHRAMANMARAŞ’I DÜNYA İLE YARIŞTIRACAK!

Kahramanmaraş’ın en büyük projesi olan Altın Şehir için ihale aşamasına geldiklerini vurgulayan Başkan Hacı Mustafa Öz, Projenin, ihale sürecine gelmeden önce bakanlıkça bir yıl boyunca inceleme süresi geçirdiğine dikkat çekerek; Altın Şehir Projesinin kapsamı hakkında şu bilgileri verdi: “Altın Şehir, çok ciddi, çok büyük bir proje. Yaklaşık, 5 katlı bir binası, 107 bin metre kare kapalı alanı, 600’ü kapalı 400 ü açık bin araçlık otoparkı ve içerisinde 500 adet işyeri olan devasa bir kompleks. İçeri sivil vatandaşın girmeyeceği, sadece sektörel bir çalışma ve iş ortamı sağlayan, güvenlikli, akıllı bir bina yapıyoruz. Türkiye de bir örneği yok. Dünyada buna benzer 1-2 tane kompleks var. Öyle yüzeysel bir şekilde geçilecek bir proje değil. Tüm onaylar bitmek üzere; ihale sürecine girecek. Altın Şehir, çok özel bir bina. Sivil halka açık değil. Çok özel arıtma tesisi var. İnşallah burası bittiğinde; zaten sektör olarak dünya ile yarışır hale geleceğiz.”

 

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNÜN ÇALIŞMA ALANI ÇOK ZAYIF!

Kahramanmaraş’taki kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren firmaların çalışma ortamlarının zayıf ve altyapısının yetersiz olduğunu bildiren Başkan Öz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu an için ihracata yönelik birçok makineleri kullanamıyoruz, getiremiyoruz. Ya elektriğimiz gelmiyor veya binanın konumu o makinalar için çok yetersiz. Sektörün gelişmesi için altın fuarı yaptık. Şimdi adamı fuara getirdik; ‘fabrikayı gezdir bize’ diyor. Selçuk sitesinin içine ben götüreceğim yani öyle bir sıkıntı yaşıyoruz. Fabrika dediğin yer Selçuk sitesinin içinde. Dünyadaki kuyumculuk sektörünün temsilcilerini buraya getirdiğimizde; adamlar şaşıracak. İşi çok ciddi yaptığımızı görecek. Kahramanmaraş’ta kuyumculuk sektörünün alt yapısını, biz hazırlarız. Ama gelecek nesil için sektör burada dünya merkezi haline gelecek. Bundan eminim.” (KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x