12 Şubat eşsiz bir varoluş hikayesidir

Blueland Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Şahinkanat: 'Türk tarihinin eşsiz destanının en güzel örneklerinden birisi olan 12 Şubat, Kahraman Milletimizin, kadın, erkek, genç, yaşlı, her kesiminin katıldığı bir varoluş hikayesidir' dedi

Şahinkanat, şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kahramanmaraş’ın eşsiz bir kent olduğuna değinen Şahinkanat: “Bugün kent hem ekonomisi ile hem ticareti ile hem de manevi şuuru ile bir adım öndedir” şeklinde konuştu

TÜM GÜZELLİKLER KAHRAMANMARAŞ’IN OLACAK

Kahramanmaraş’ın son yıllarda siyaseten, ekonomik, sanayi, ticaret ve her alanda yakaladığı ivmenin tekrar kente döndüğünü belirten Şahinkanat şöyle konuştu: “Ecdadımızdan aldığımız güç ile ilerliyoruz. Çok çetin bir mücadelenin ardından Kahramanmaraş bizim olmuştur. O günleri yaşamadık ama neler olduğunu dinledik ve beynimize kazıdık. Tekrar aynı hadiselerin vuku bulmaması için çok çalışıyoruz. Aynı Japonya gibi bizde üretime, teknolojiye ve sanayiye yatırımlar yapıyoruz

12 ŞUBAT RUHU İLE ÜRETİYORUZ

Türkiye ekonomisinin önemli kilometre taşlarından biri olan Kahramanmaraş, sanayileşme hamleleriyle ekonomik kalkınmada da adeta bir kahramanlık örneği sergiliyor. 56 milyar lira aktif büyüklüğü, 31 milyar lira GSYİH ve en önemlisi de 12 Şubat ruhu ve dinamizmi ile ülkemizin gücüne güç katmaya devam ediyoruz.

1950 YILINDA SANAYİLEŞME BAŞLADI

Kahramanmaraş, ülkemizde 1950’li yıllardan itibaren gelişen sanayileşme ve göç olgusundan önemli ölçüde etkilenerek nüfus ve kentsel yerleşim alanı bakımından hızlı büyüme eğilimine girmiştir. 1968 yılında kalkınmada öncelikli iller kapsamına alınan Kahramanmaraş’ta tarımın yanı sıra ticaret ve sanayi sektörleri de belirgin bir ilerleme göstermiştir.

Sanayileşme hareketleriyle birlikte şehrin tarım ağırlıklı ekonomik yapısı hizmet ve sanayi ağırlıklı bir yapıya dönüşmüş, kırdan şehre göç hızlanmış ve şehrin nüfusu hızlı bir şekilde artış göstermiş ve Kahramanmaraş’ın modern bir kente dönüşüm süreci özellikle 1980’lerden itibaren yoğunluk kazanmış ve şehir mekânsal olarak hızla genişlemiştir.

1955 YILINDA İLK FABRİKA

1955 yılında ilk fabrikanın temellerini atan Kahramanmaraş, 1972’de ikinci fabrikayı kurmuştur. 24 Ocak kararlarıyla 80’li yılları ve Gümrük Birliği ile 90’lı yılları, 5084 Sayılı Teşvik yasası ile 2000’li yılları fabrika kurmakla geçiren kent, bugün yaklaşık 2 bin sanayi tesisinin faaliyet gösterdiği dev bir endüstri merkezi haline gelmiştir.

Bu sınai atılımla Kahramanmaraş, 56 milyar aktif büyüklüğü, 31 milyar liralık GSYH ile Türkiye’nin en büyük sanayi kentlerinden birisi olmuştur.

125 ÜLKEYE İHRACAT

Yapılan yatırımlarla, tekstilde, metal mutfak eşyalarında, enerjide, gıdada, kağıt sanayiinde, çimento sektöründe lider konuma ulaşmıştır. 125 ülkeye ihracat yapan 309 ihracatçı şirketi, 150 bin kişilik istihdam yapısıyla Kahramanmaraş sanayisi, yıllık 20 milyar liralık üretim hacmi gerçekleştirmektedir. Tekstil sektörü, %70’in üzerinde pay ile kentin en büyük sektörü konumundadır.

GEÇMİŞİMİZİ  BİLİYORUZ

Geçmişten aldığımız güç ile üretim yapıyoruz. Bu şehri bize yurt yapan tüm ecdadımızdan Allah razı olsun. Bu vesile ile Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılını en içten dileklerim ile kutlarım”