3. Geleneksel Balık Festivali'nin Açılışı Gerçekleştirildi
3. Geleneksel Balık Festivali'nin açılış programında konuşan Başkan Güngör, 'Denizi olmayan bir şehirde balıkçılığın ön plana çıkması ve ihracat yapılıyor olması son derece kıymetli. İnşallah bu gibi etkinliklerle şehrimizin bu potansiyelini daha da artırmaya devam edeceğiz. Üçüncüsü gerçekleştirilen Balık Festivalimizde emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum' dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen "Kahramanmaraş 3. Geleneksel Balık Festivali”nin ilk gününde etkinlikler start aldı. Kahramanmaraş Valiliği, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Türkoğlu, Onikişubat ve Dulkadiroğlu belediyeleri ile Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği iş birliğiyle organize edilen festivalin açılışı gerçekleştirildi. Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirilen programa Başkan Hayrettin Güngör’ün yanı sıra Vali Ömer Faruk Coşkun, 54’üncü Hükümet Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, ilçe belediye başkanları, Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği Başkanı İbrahim Sarı, kurum müdürleri, STK temsilcileri, oda başkanları ve çok sayıda vatandaş da katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, protokol konuşmalarıyla devam etti. Konuşmaların ardından Başkan Güngör ve beraberindeki heyet, alanda kurulan stantları ziyaret etti. Türkoğlu Belediyesi Avasım Geleneksel Okçuluk Derneği sporcuları, programda sergiledikleri performanslarıyla katılımcılardan yoğun alkış aldı. Festivalin açılış programında alanda katılımcılara balık ekmek ikramında da bulunuldu. Milli İrade Meydanı’nda iki gün boyunca devam edecek olan etkinliklerde; konserler, sergi, su ürünleri ve balıkçılık üzerine konferanslar ve yarışmalar katılımcılarla buluşacak.
Balık ve Balıkçılığı Duyurmayı Hedefliyoruz
Programın açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği Başkanı İbrahim Sarı, “Denizi Olmayan Şehir: Kahramanmaraş sloganıyla çıktığımız yolda bu yıl Balık Festivalimizin üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Balığı ve balıkçılığı önce Türkiye’ye sonra da tüm dünyaya duyurmayı hedefliyoruz. Üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz festivalimize destek veren başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
21 Ülkeye Balık İhraç Ediyoruz
Açılış programında konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Bilir, “Su kaynakları bakımından son derece önemli bir potansiyele sahip olan ilimiz, 22 adet akarsu kaynağına ve 24 adet durgun su yüzeyine sahip. Balıkçılık kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması amacıyla ilimiz sınırlarında 52 işletmeye yetiştiricilik onayı verildi. Bu işletmelerde yıllık 7 bin 500 ton alabalık üretimi mevcut. Ayrıca ilimizde bu alanda yaklaşık bin kişiye istihdam sağlanıyor. Başta Rusya ve Almanya olmak üzere 21 ülkeye balık ihraç ediyoruz. Bu da ilimize ciddi oranda döviz getirisi sağlıyor. Adana, Ankara, Osmaniye ve Kayseri’ye de ciddi oranda balık satışı gerçekleştiriyoruz. Üçüncüsü gerçekleştirilen Balık Festivali’nin şehrimizde balık üretimini ve tüketimini artıracağını ve farkındalık oluşturacağını ümit ediyorum” dedi.
Şehrimizin Potansiyelini Daha da Artıracağız
Kahramanmaraş’ın balık üreticiliğinde çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Kahramanmaraş’ımız birçok sektörde öncü bir şehir. Denizi olmayan bir şehirde balıkçılığın ön plana çıkması ve ihracat yapılıyor olması son derece kıymetli. İnşallah bu gibi etkinliklerle de şehrimizin bu potansiyelini daha da artırmaya devam edeceğiz. Elma, ceviz, kiraz, çilek gibi ürünler Anadolu topraklarında birçok yerde yetişiyor. Ancak bu gibi ürünler Kahramanmaraş’ımızın eşsiz coğrafyası, toprağı, havası ve suyuyla birleşince çok daha lezzetli bir aroma kazanıyor. Aynı şekilde şehrimizin sularında yetişen balıklar da çok daha lezzetli oluyor. Üçüncüsü gerçekleştirilen Balık Festivalimizde emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Balık Üreten ve İhraç Eden Bir Şehiriz
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, “Kahramanmaraş’ımızda deniz yok ancak tatlı su ürünleri açısından son derece önemli bir potansiyele sahip. Balık üreten ve bunu ihraç eden bir şehiriz. İnşallah bu alanda potansiyelimiz daha da artacaktır. Bu alanda ihracatın yanı sıra yerel tüketimimizi de artırmamız gerekiyor. Bu gibi etkinliklerle balık üretimi ve tüketimi noktasında farkındalığın artırılacağını ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.
Şehrimizin Tanıtımına da Önemli Katkı Sağlayacak
3. Balık Festivali’nin açılış programında konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, “3. Balık Festivalimizin şehrimize, balık üreticilerimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Şehrimiz balık üretimi açısından son derece önemli bir potansiyele sahip ancak bunun daha da artırılması ve tanıtılması gerekiyor. Bu noktada gerçekleştirilen Balık Festivali’nin son derece anlamlı olduğunu düşünüyorum. Balık Festivali’nin şehrimizin tanıtımına da katkısının olacağını ümit ediyorum. Milletvekilleri olarak bizler de kahraman şehrimizde yapılan bu güzel etkinlikleri destekleme noktasında gayret ediyoruz” ifadelerini kaydetti.
Balıkçılık Alanında Hızla İlerliyoruz
Kahramanmaraş’ın balıkçılık alanında hızla ilerlediğinin altını çizen 54’üncü Hükümet Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam, “Öncelikle şehrimizde düzenlenen bu festivalde yer almaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Kahramanmaraş; iklimi, toprağı, tarımı ve sanayisiyle ön plana çıkan bir şehir. Bunların yanı sıra balıkçılık alanında da Kahramanmaraş’ın çok hızlı bir şekilde ilerlediğine şahitlik ediyoruz. Şehrimizin balıkçılık alanında bu seviyelere gelmesi bizleri de son derece gururlandırıyor. Üçüncüsü düzenlenen Balık Festivali’nde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.