Ak Parti'de listeler hazır

Son iki yıl içerisinde 4 kez değişen il başkanının ardından 3'üncü değişikliğe hazırlanan Ak Parti yeni il yönetim kurulu listesi belirlendi. Geçen hafta atanarak göreve başlayan Ahmet Özdemir'in mevcut yönetimde büyük bir değişikliğe gittiği, aynı değişikliğin Onikişubat İlçe Yönetim Kurulunda da yapıldığı öne sürüldü.

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığında yaşanan yeni yönetim hareketliliği Pazartesi günü itibarıyla sona erdi. 24 Aralık 2015 tarihinde Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu tarafından Kahramanmaraş İl Başkanı olarak atanan Ahmet Ödemir’in yeni yönetim kurulu listesini hazırladığı ve onaya sunulmak üzere Ak Parti Genel Merkezine sunduğu öğrenildi.

Ocak 2014’de Metin Doğan’ın atanmasıyla değişikliğe uğrayan 50 kişilik Ak Parti Kahramanmaraş İl Yönetim Kurulu Üye Listesi 16 Ocak 2015’te yapılan olağan kongrede de değişikliğe bir kez daha uğramıştı. Özdemir’in atanmasıyla yeniden oluşturulan yeni yönetim kurulu listesinde eski listeye oranla en az 35 isimin yeni listede olmayacağı öne sürüldü. Özdemir’in Onikişubat İlçe Başkanlığı yaptığı dönemdeki yönetim kurulu üyelerinden en az 8 ismi il başkanlığı il yönetim kurulu listesine dahil ettiği belirtildi.

Bu arada Özdemir’den boşalan koltuğa atanan Ak Parti eski İl Başkan Yardımcısı Fırat Görgel ise 30 kişilik yeni yönetim kurulu listesinde en az 20 ismi değiştireceği tahmin ediliyor. Her iki başkanın da oluşturdukları yeni yönetimi Ak Parti Genel Merkezine onaya sunduğu ve kamuoyuna ise Perşembe veya Cuma günü açıklaması bekleniyor.

 

AK PARTİ’DE YENİ YÖNETİM HAREKETLİLİĞİ

Yılın son haftasında 4 aydır vekâleten yürütülen İl Başkanlığı görevine atanan Ak Parti Kahramanmaraş Teşkilatının yeni İl Başkanı Ahmet Özdemir’in yönetim kurulu üye listesinde büyük bir revizeye gittiği, hazırlanan listeyi ise genel merkezlerine onaylatmak üzere sunduğu öğrenildi.

 24 Aralık 2015 tarihinde Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu tarafından Kahramanmaraş İl Başkanı olarak atanan Av. Ahmet Özdemir, yeni yönetim kurulunu oluşturduğu oluşturulan listeyi ise onaylatmak üzere Ak Parti Genel Merkezine ilettiği belirtildi.

16 Ocak 2014 tarihinde Erkoç’tan boşalan İl Başkanlığı koltuğuna atanan Av. Metin Doğan, görevi devir aldıktan 12 gün sonra 50 kişilik yeni yönetim listesini hazırlayarak kamuoyuna duyurmuştu. Atanmasının üzerinden bir yıl geçtikten sonra Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığının 5. Olağan kongresinde tek liste ile seçime giden Doğan 50 kişilik yönetim kurulu listesinde yine değişiklik yaparak yeni çalışma arkadaşlarını belirlemişti.

1 Eylül 2015 tarihinde Milletvekili aday adaylığı için Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan izin aldıktan sonra görevinden istifa eden Metin Doğan’ın yerine, yönetimde Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Ahmet Güngör vekaleten getirildi. Güngör 24 Aralık 2015 tarihine kadar aynı yönetim kuruluyla görevine devam etti.

24 Aralık 2015 tarihinde ise Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu tarafından Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı olarak atanan Ahmet Özdemir mazbatasını aldıktan sonra geçen 9 günlük sürede yeni yönetim kurulunu oluşturdu.

Partide emeği olan tüm dava arkadaşlarının emeğine saygı duyacağı yönünde mesajlar veren Özdemir’in görev yaptığı Onikişubat İlçe Yönetiminden en az 8 ismi İl Yönetimine aldığı, mevcut il yönetim kurulunda ise büyük bir revizeye gittiği öne sürüldü.

Özdemir’in iki yılda 3’üncü değişikliğe hazırlanan Ak Parti Kahramanmaraş İl Yönetim Kurulu Listesinde mevcut isimlerden en az 35 isim üzerinde yenilik yapılacağı tahmin ediliyor. Oluşturulan yeni yönetimde tüzüklerine göre yüzde 30 genç ve yüzde 30 kadın oranına uyması bekleniyor.

Ahmet Özdemir’in İl Başkanı olarak atanmasının ardından boşalan Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanlığı görevine atanan Fırat Görgel’in de yoğun çaba harcayarak yeni yönetim kurulu listesini hazırladığı öğrenildi. Görgel’in de 30 kişilik yeni yönetim kurulu listesinde İl Yönetimine giden isimlerle birlikte en az 20 isim üzerinde değişiklik yaptığı öğrenildi.

Parti kulislerinden edinilen bilgiye göre İl Yönetim Kurulu ve Onikişubat İlçe Yönetim Kurulu üyeliği belirlenmesinde  milletvekilleri ile partinin ağır toplarının çok müdahil olmadığı öne sürüldü. Özdemir’in uzun uğraş sonucu hazırladığı yeni yönetim kurulunu bu hafta sonuna doğru açıklaması bekleniyor.

KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN GAZETESİ / ZEKİ DEMİR