Aslan'da transfer yasağı kapıda!

Alpedo Kahramanmaraşspor'da alacaklarının tahsili için federasyona başvuran daha önceki yıllarda forma giyen futbolcular yeni sezon öncesi Alpedo Kahramanmaraşspor'u transfer yasağı ile karşı karşıya bıraktı.

2. Devre Hazırlıklarını Antalya da sürdüren Alpedo Kahramamaraşspor’da sıcak gelişmeler yaşanıyor. Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta yer alan Kahramanmaraş ekibine geçtiğimiz ve daha önceki sezon forma giyen ve ödenmeyen alacakları için federasyona başvuran futbolcular nedeniyle transfer yasağı gelmesi gündemde. Şimdiye kadar 6-7 futbolcunun alacaklarının tahsili için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurduğu kulüpte yönetim bu futbolcularla anlaşmaya çalışarak olası bir transfer yasağının önüne geçmeye çalışacak.

 

“604 BİN TL GEREKLİ'

Takımı alırken bir borç yüküyle aldıklarını belirten Başkan Ceyhan, “Bu borç sıralamalarında hukuksal olarak mahkeme süreçleri 1-2 yıl sürüyor. Federasyona sorduğumda şu anda 3 sporcudan dolayı transfer yasağının geldiğini öğrendim. Bu alacaklı olan eski sporcularımız Erhan Çelenk, Serkan Özsoy ve Aytaç Deniz. Bunlar tabi faiziyle avukat masrafıyla vekalet ücretleriyle 604 bin TL. Bu süreç devam edecek. Bundan sonra ki durum şu biz şapkamızı öne koyup eğilecez. Ben teknik heyete transfer noktasında telebi olup olmadığını sordum. Ama önümüzde ki gerçeklerle birlikte bunu değerlendirdiğimizde kampı da bitirip ondan sonra son raporu bana vereceklerini söylediler.

 

“SİNAN LA YOLLARIMIZ AYRILDI”

Takımda tek bir futbolcu ile yollarının ayrıldığını ve kampın devam ettiğine değinen başkan Ceyhan, “Şu anda 2 tane hazırlık maçı yapıldı. Şu anda ilk yarıda ki takımdan sadece Sinan Yitmez'le yollarımız ayrıldı. Pazartesi günü teknik heyetle son durumu değerlendireceğiz. Burada transfer yapılma kararı çıkarsa bunun maliyeti yeni transferlerle birlikte 1,5 milyon TL gibi bir bütçesi var. Bunu hocaların vereceği rapora göre Pazartesi günü bir daha değerlendireceğiz. Ondan sonra gidilecek yol haritasına göre de bütçesini ayarlayacağız. Transfer konusunda doğru bir strateji yapmamız lazım. Takımın şu anda 20 puanı var. 20 punla play-off oynama ihtimali var mı var. Bu arada transfer yasağı olan Erhan Çelenk'le ve Serkan Özsoy'la birebir görüştük. Erhan daha ılımlı yaklaştı, ama Serkan kendine göre kabaca bir teklif söyledi. Bu arkadaşları hala bırakmış değiliz” ifadelerini kullandı.

KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN GAZETESİ / İLKER YİYEN