Bakımsızlıktan tarlaya dönüştü

Kahramanmaraş ikinci amatörde mücadele eden ve mahallenin gençlerinden kurulan Ferhuşspor eski futbol sahasına bakıma alınmasını isteyerek yeniden sahalarında eski günlerin hayalini kuruyor.

Dulkadiroğlu ilçesi Karacasu Mahallesi içerisinde bulunan futbol sahası yetkililerin duyarsızlığı nedeniyle adeta kaderine terk edildi. 90’lı yıllarda Belde Belediyesi tarafından mahalle içine yaptırılan ve Ferhuş Karacasuspor’un maçlarına ev sahipliği yaptığı futbol sahası şimdilerde ilgisizlik nedeniyle tarla haline geldi. Geçmiş yıllarda başta Ferhuşspor ve diğer amatör futbol takımlarının hem antrenman, hem maç için kullandığı sahanın etrafı da çöplük gibi kullanılırken içerisinde ise hurda yığınları yer alıyor. Amatör futbol takımları antrenman yapacak için saha yetersizliğinden yakınırken yetkililerin duyarsızlığı bu kadarına da pes dedirtiyor. Konu Hakkında Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü İlker Yiyen’e konuşan ve sorularını yanıtlayan Ferhuş Karacasu Sporun teknik patronu Hasan Ateştemur, zor imkanlar altında takımı ayakta tutmaya çalıştıklarını ifade ederek idmanlarını bile şehir merkezine servisle gidiş-dönüş yaptıklarını söyledi.  

Kahramanmaraş Merkeze 8 km uzaklıkta ve Belde den mahalleye dönüşen Ferhuş Mahallesi Kahramanmaraş’ın Beldeden mahalleye dönüşen en büyük mahallelerinden biri. Mahallelerinde gençleri spora teşvik etmek isteyen Hasan Ateştemur Efsane takımı ayakta tutmaya çalışan Ferhuşspor’u ikinci amatörden yukarı taşımaya çalışıyor.

 

“BİZ ÜVEY EVLAT MIYIZ”

Kulübün bir geliri olmadığı için haftanın üç günü mahallenin gençlerini alarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Tesisleri Suni Çim sahaya antrenmana gelen Ferhuş Karacasuspor eski sahasının bakıma alınıp yeniden Mahalle halkına kazandırılmasını istiyor. Mahalle içinde gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacı ile 90’lı yıllarda Belde Belediyesi tarafından yapılan ve Ferhuş Karacasuspor başta olmak üzere çeşitli takımlar buradan yararlandığı sahanın boş bir alana dönmesi, etrafının çöp yığınla dolması ve bakımsızlıktan kaderine terk edilmiş olmasına halk, bura sahipsiz mi? Burası Büyükşehir Belediyesine ait değil mi? Biz üvey evlat mıyız gibisine serzenişte bulunurlarken çözüm olarak bu saha bakımlı olsa mahallede yaşayan birçok genç burada spor yapıp kötü alışkanlıklardan uzak duracaklar. Yetkililer biran önce buraya el atarak güzel bir görünüme kavuşturmalılar ifadelerini kullandılar. Mahallenin takımı Ferhuş Karacasu, Erkenez Gençlik, Edeler, Elmalar gibi çevre mahallenin takımları ile birlikte haftanın 3 günü idman için şehir merkezine servisle geliyorlar. Bu da her geçen gün maddi imkanları olmayan takımların üzerine ayrı bir yükleniyor.

 

“SAHAMIZ BAKIMLI OLSA İDMANLARI BURADA YAPARIZ”

Mahallenin gençlerinin kötü alışkanlıklardan uzak kalması adına Ferhuş Karacasu spor’u ayakta tutmaya çalışan Teknik patron Hasan Ateştemur, “Maalesef Sahamız gördüğünüz gibi kaderine terk edilmiş, Saha bakımından bakımsız bir saha ve biz burada idman dahi yapamıyoruz. Belde Belediyesi iken bazı çalışmalar olmuştu bizde idmanlarımızı burada yapmıştık. İşti ise idmandan da yoksunuz.  

Şehrimiz Büyükşehir olduktan sonra mahalle Dulkadiroğlu Belediyesine bağlandı. Bununla birlikte mahallede bulunan futbol sahası kaderine terk edildi. Başka illere bakıyoruz, en küçük alana dahi bir futbol sahası yapılırken, mahallemizde mevcut alanı yetkililer koruyamıyor. Bu saha bakımlı olsa mahallede yaşayan birçok genç burada spor yapıp kötü alışkanlıklardan uzak duracaklar. Yetkililer biran önce buraya el atarak güzel bir görünüme kavuşturmalılar. Bizde Spor Kulüpleri olarak gençleri sahaya çekmeliyiz” dedi.

. İşte Ferhuş Mahallesinin tek takımı olan ve yokluk içerisinde ayakta kalmaya çalışan Ferhuşspor’un Teknik patronu Hasan Ateştemur ve Erkenez Gençlikspor Kulüp Başkanı Mehmet Demir’in Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü İlker Yiyenle gerçekleştirdiği röportaj;

 

-Kaç Yıldan yana bu saha bu halde kaderine terk edilmiş vaziyette?

Biz Ferhuş Karacasu Beldesi iken bu saha bakımlı bir şekilde belde halkına hizmet ediyordu. Belde deki gençlerin hepsi burada spor yapmaya çalışıyorlardı. Burada müsabakalar, çeşitli etkinlikler yapılıyordu. Şimdi ise maalesef sahamız yok olmak üzere. Bu durum Şehrimiz Büyükşehir Belediyesi olmadan 1 yıl öncesine kadar sahamızın bakımı yapılmaktaydı. Büyükşehir Belediyesi olunca sevinmiş sahamız bakıma alınır diye umut etmiştik ama yanılmışız, simdi tamamen sahipsiziz. Büyükşehir olunca fark Mahalle içi düzenlememizi belediye çok güzel bir şekilde yaptı. Mahalle halkını tozdan çamurdan kurtardı. Mahalle içi düzenlememiz için Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız Necati Okay ve ekibine teşekkür ediyoruz. Ama maalesef ne büyükşehir, nede Dulkadiroğlu Belediyesi sahamıza yanaşmadı. Saha kullanılamaz hale geldi.

 

-Halkın Spor’a bakış açısı nasıl, ilgi var mı? Yani bakım olsa saha da spor yapan vatandaşlar olur mu?

Ferhuş Belde iken spor’a bakış açısı mükemmeldi. Hatta Şampiyonluklar yaşamış bir spor Kulübüydü Kulübümüz. Bölgesel Amatör Ligine bile yeltendi. Buradaki insanların spor’a bakış açısı mükemmel ama sahaların elverişsiz olması hasebi ile aileler şehir merkezine sporcu götürmemizi dahi istemiyor bu da bizim zorlanmamız anlamına geliyor. Gündüzleri işçi olduğumuz için spor’u Akşam yapıyoruz onda da sporcu toplamakta zorlanıyoruz. Halkta buna istinaden bize sporcu vermeye çekiniyor. Sahamız olsa hem gençlerimiz hemde çeşitli sportif faaliyetler Mahallemizde çoğalır. Yanımızda Lisemiz var ama spor namına hiçbir şeyimiz yok. Sahamız yapılsa etkinliklerimiz mutlaka olacaktır. Biz kulüp olarak bile kategorilerimizi çoğaltırız.

 

-Saha bakımlı iken mücadeleleriniz oldu mu?

Belde iken bakımla alakalı fazla bir sorunumuz yoktu. Büyükşehir olunca da bakım yapılır düşüncesindeydim ama maalesef olmadı. Biz idmanlarımızı geçen seneye kadar burada yaptık. Sahamız maalesef engebeli hale geldi sakatlıklar felan vermeye başladık bu nedenle cebimizden servis parası vererek şehir Merkezine takımı taşımaya çalışıyoruz ama imkanlar elverişsiz. Biz kendi imkanlarımızla sahamızı antrenman yapmaya elverişli hale getirmeye çalıştık fakat başarılı olamadık. Şuan atıl halde olan sahamızı mahallemize kazandırılmasını istiyoruz, Biz başka bir şey istemiyoruz.

 İllaki de aslan yatağından belli olur misali bu çocukların top oynayabilecek, antrenman yapabilecek bir sahaya ihtiyacı var.

 

-Peki, biraz önce sahayı gezdiğimizde çevre düzenlemesi olarak Belediyenin alt yapı çalışması ve çocukların orada toz, toprak içerisinde Polislik sınavı mülakatlarına hazırlanan gençlerin bir görüntüsü vardı. Bunlar üzerine neler söyleyeceksiniz peki?

Bizim zaten özellik bu sahayı istememizin sebebi zaten doğru düzgün maddi sağlık olsun çok ilgi duyacak bir maddiyat durumumuz yok. Orada biz antrenman yaptığımız zaman çocukların dizleri açılıyor. Yara oluyor. Kafa göz kırılma olayları vakaları oluyor. Biz buna karşın özellikle antrenman istedik. Düşen çocuğumuz orada sakatlanmasın kafası kırılmasın. Daha az ağır bir darbe almasın diye biz sahamızın bakıma alınmasını istiyoruz. Gençlerimiz koşsun, sınava girecekler iyi hazırlansın. Spor yapmak isteyen herkes burada çalışsın.

 

Sahanın arka kısmında yer alan İtfaiye müdürlüğü ve park alanı, onun yanındaki hurdalık görüntüsü daha önceden burada var mıydı?

Biz boş yere demiyoruz. Sahamız kaderine terk edilmiş diye. Büyükşehir olunca sahamız yarıya bölündü. Bu saha kocaman FİFA kriterlerinde bir saha idi. Burada Lig müsabakaları oynanıyordu önce. Bakım olmayınca bura çeşitli işgaller yapıldı. Soyunma odalarının olduğu alan İtfaiye işgaline ısınma alanları park ve hurdalığa dönüştürüldü. Bu görüntünün yanı sıra tarlaya dönüşen yarım saha da bakımsız halde kaldı. Tribünler olsun, saha kenarı çevre düzenlemeleri olsun çöplük gibi kullanılıyor. Teller ise çürümüş halde. Bu bakımsızlıkla sahamızda yarın tamamen işgal altına girer ve geleceğe gençliğe spor yatırımı kalmaz. 

 

-Ferhuş Mahallesinde genelde spor kompleksi veya gençlerin kötü alışkanlıklarından ziyade spora yönlendirme adına her hangi bir çalışma var mı?

Kesinlikle yok. Çocuk ilkokulu bitirdiği zaman eğitimden ziyade iş hayatına atılıyor. Çevremiz fabrikalarla dolu bu da bir örnek. Biz Ferhuşspor olarak ayakta kalmaya çalışıyoruz. Sağduyulu vatandaşımız yok, Çok nadir.

 

-Saha konusunda bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Yapabileceğim her şeyi her yolu denedik. Tabi her hangi bir çalışma yok. Eski haliyle duruyor. Geçmiş yıllarda başta Ferhuşspor ve diğer amatör futbol takımlarının hem antrenman, hem maç için kullandığı sahanın etrafı da çöplük gibi kullanılırken içerisinde ise hurda yığınları yer alıyor. Biz ise biran önce sahamızın bakıma alınması gençlere, geleceğe teslim edilmesini istiyoruz.

 

-Sahanın bakımsız olduğunu görüyoruz ve sizde burada zamanında Futbol oynayanlardan bir tanesisiniz. Şuanda da Erkenez Gençlikspor diye Kulübünüz var Mehmet Başkan, sizler neler söyleyeceksiniz?

Ben ilk futbol’a Ferhuşspor’da başladım ve bu yörenin genciyim. Şuanda Erkenez Gençlikspor kulüp Başkanlığı yapıyorum. İlk Lisansım Ferhuşspor’da çıktı ve zamanında bu sahada çok futbol oynadım. Her alanında bir anım var. Maalesef şuanda görünen köy klavuz istemiyor. Bakımsız bir alan. Çevre düzenlemesi olsun, saha içi olsun kaderine terk edilmiş bir alan. Bu sahaya bakım yapılmış olsa biz erkenez Gençlikspor olarak burada idman yaparız. Mahallemizin spor alanına kavuşmasını bekliyoruz. Zaten maddi imkansızlıklardan dolayı can çekişiyoruz birde idman alanlarının yetersizliği bizi kamçılıyor. Biran önce sahalarımızın bakımı yapılmalı ve gençlere teslim edilmelidir düşüncesindeyim.