Baskete ara

Türkiye Basketbol Kadınlar ve Erkekler Ligin de mücadele eden Temsilcilerimizin ilk yarı maçları tamamlanması ile ara verildi.

Kahramanmaraş’ın tarihinde ilk defa profesyonel Lig’de Bayan Basketbol takımı, boy gösteren 2 yıl önce kurulan Potanın Sultanları Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Spor Kulübü Bayan Basketbol takımı, yeni sezonda Türkiye Basketbol Kadınlar 2. Ligi (TKB2L) de, mücadele ediyor.

Basketbol Erkekler Bölgesel liginde Kahramanmaraş'ı temsil eden Kahramanmaraş Gençlerbirliği

10. Grupta Kahramanmaraş'ı temsil ediyor. İlk yarının son maçlarında ise hüsranla bitiren temsilcilerimizde 2. Yarı hazırlıkları ve transfer çalışmaları kısa sürede başlayacak.

 

POTANIN SULTANLARI SON MAÇTA HAKEM KURBANI

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Bayan Basketbol takımı (Potanın Sultanları) Deplasmanda Hakem kurbanı oldu. Ligin altıncı haftasında hakem kurbanı oldu. Kahramanmaraş temsilcisi “KSÜ” Basketbol takımı geçtiğimiz Pazar günü Osmaniye temsilcisi As Kadirli deplasmanında oynanan müsabakada maçın 1-periyotunda (22-12) mağlup olarak maça başlayan “KSÜ” maçın 2-periyotunda (3)sayı farkla (32-35) skor ile maçın birinci devresini önde kapatan “KSÜ” maçın üçüncü periyotunda “KSÜ” üstünlüğü sağladığı maçta hakemlerin anlamsız teknik faulü sonrası temsilcimiz “KSÜ”maçın üçüncü periyotunda kazanmayı bilirken maçın 4-periyotunda bitimine son dakikalar kala maçın kırılma anı Ancak bu andan itibaren hakemler devreye girdi. Coach Nüsret Cengiz’e gereksiz bir teknik faul çalan hakemler, ve “KSÜ”nün en iyi oyuncularını üst üste çaldığı gereksiz düdüklerle “KSÜ” en iyi oyuncularını devre dışı bırakan baş hakem İsmail Bin bir ve yardımcısı Onur Uğurlu vermiş olduğu yanlış kararlarla “KSÜ”nün böylece çabası heba oldu. İlk yarının son maçında kayıp yaşayan Temsilcimizin ligleri 25 Ocak’ta başlayacak. 2 hafta ara verilen Bayan Basketbolunda takımlar transfer arayışında olacak.

 

GENÇLİK POTADA PERİŞAN!

“EBBL”de Altıncı haftasında Kahramanmaraş Gençlerbirliği deplasmanda Nevşehir temsilcisi Çat Gençlik’e konuk oluğu karşılaşmadan da hüzünlü döndü. Nevşehir Damat İbrahim Paşa spor salonun’da oynanan müsabakada ev sahibi Çat Gençlik spor (73-63) misafir ettiği Kahramanmaraş Gençlerbirliği’ni mağlup etti. Oynanan müsabakada maçın ilk çeyreğinde ev sahibi Çat gençlik spor (23-14) maça önde başladı.  Maçın ikinci çeyreğinde Çat gençlik hücum ve alan savunmasını iyi kullanarak Çat gençlik maçın ikinci çeyreğinde (19) sayı atarak maçın ilk devresine (42-26) skorla Çat gençlik önde kapatırken maçın üçüncü çeyreğinde temsilcimiz Kahramanmaraş Gençlerbirliği üçün çeyreğin bitimine 3 dakika kala aradaki sayı farkı yakalasa da ev sahibi Çat gençlik girdiği turnike de attıkları sayılarla temsilcimiz Kahramanmaraş Gençlerbirliği’ni maçın üçüncü çeyreğinde devirmesi bildi. Maçın son çeyreğinde başa baş mücadele veren her iki takım da üstün oynasa da Çat gençlik maçın son dakikalarında buldukları iki üçlük sayı ile turnikede buldukları dört sayı ile temsilcimize (10) sayı farkla (73-63) skorla Çat gençlik spor temsilcimizi mağlup etti.

 

KIZLARDA 2, ERKEKLERDE ARA BİR HAFTA

Türkiye Basketbol Kadınlar ve Erkekler Ligin de mücadele eden Temsilcilerimizin ilk yarı maçları tamamlanması ile Takımlar istihrate çekilirken Kulüp yönetimleri ise transfer hesaplamaları yapmaya başladı. TKBL 2. Lig C Grubunda mücadele eden Bayan Basketbol takımında ilk yarı ya 2 hafta ara verilirken Basketbol Erkekler Bölgesel liginde Kahramanmaraş'ı temsil eden Kahramanmaraş Gençlerbirliği ise 1 hafta aradan sonra ligine devam edecek.