"Bunlarla yetinmeyeceğiz"

Kahramanmaraş'ta Sporun gelişmesi için Şehir merkezinde ve ilçelerde Spor alanlarıyla Kahramanmaraş'ın Spor kenti olma yolunda ilerlediğini ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Ali İhsan Kabakcı, 'Kahramanmaraş Önümüzdeki yıllarda spor şehri olacaktır' dedi.

Spor salonları, semt sahaları ve ilçe stadyumları, atletizm stadyumu, tenis kortları ve gençlik merkezleri son aşamaya yaklaştı. Kahramanmaraş son 3 yıl içerisinde çok ciddi spor tesisi desteği aldı ve tesisleşmede Türkiye’de ilk 15’in içerisine girdi. Spor şehri olma yolunda ilerleyen Kahramanmaraş’ta Gençlik ve spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı 2014 yılını değerlendirdi. 

 

“TESİSLER ŞEHRE GÜZELLİK KATTI”

Kahramanmaraş’ta özellikle amatör futbol için alt yapı çalışmaları başta 2010 yılı olmak üzere olağanüstü iyileştirmelerle başladığını ifade eden Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, “Şuan itibari ile Batıpark stadyumu amatör futbola hizmet ediyor. Buna mukabil yine Belediye’nin sentetik futbol sahası gerçekleşerek amatör futbola hizmet etmekte. Biz akabinde hemen şehrimizde Vali Saim Çotur diye geçen kompleksin içine bir sentetik saha yaptık. Hemen yine diğer tesisleri gerçekleştirdikten sonra Doğukent’te de yine TFF kriterlerine uygun bir futbol sahası daha yapıyoruz. Oda sentetik saha, Kahramanmaraş merkezde yine bir çırpıda dört tane sentetik saha olacak. Bu bizim gerçekten hayal ettiğimiz bir tablo idi. Bu en kısa sürede taraftarda amatör sporda hizmet edecektir” dedi.

 

“NERDEYSE SPOR SALONU OLMAYAN İLÇE KALMADI”

Kahramanmaraş spor kenti olma yolunda ilçelerindeki tüm tesisler hemen hemen hepsi tamamlandı diyen İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, “Nerdeyse spor salonu olmayan ilçe kalmadı. En sonda Çağlayancerit’te 2014’te spor salonunun temelini atacağız. Çağlayancerit’ten başlamak üzere Andırın, Elbistan, Afşin, Göksun, Pazarcık’ta sentetik futbol sahaları yapıldı, bir kısmında maçlar oynanmaya başladı. Bu Kahramanmaraş’ta amatör spor ve amatör futbol olmak üzere şehrin merkezinde de atletizm stadyumu, büyük bir spor salonu Osman Sayın spor salonunun haricinde yine Saim Çotur kompleksi içerisinde sentetik bir futbol sahası tamamlandı. Açık ve kapalı tenis kortları, basketbol sahaları buna bağlı olarak Doğukent sentetik futbol sahası en önemlisi de uzun yıllar konuşulan ve bizim önemli projelerimizden biri olan Kılavuzlu su sporları merkezinin de büyük aşamasını kat ettik. Burada çok kısa sürede Kahramanmaraş’ta su sporları alanında  artık yelken, kürek ve kano gibi olimpik branşlarda sporcular çıkaracağız. Tesislerimizin çalışmalara dört veya beş ay içerisinde tamamlanmış olacak. Başta amatör futbolu olmak üzere Kahramanmaraş’ın yapılmayan tüm branşlarını ele aldık, bunların içerisinde ekstrim, jimnastik, okçuluk, badminton gibi şu ana kadar yapılmayan tüm sporlarda çok iyi noktadayız bunu böyle bilmek lazım. Ama büyüyen ve gelişen Kahramanmaraş’ta çok daha farklı alanlara tesisler yapmak zorunluluğunu hissedeceğiz. Bununla da ilgili Büyükşehir olmakla da birlikte yapılacak olan tespitler ve projelerle Kahramanmaraş’ın gençliğine sporcularına önümüzdeki dönemlerde bir planlama yapılacaktır. Kahramanmaraş tesisleşmede ilk 15’in içine girmiş bir şehirdir. Bunu da Ankara’da genel Müdürlüğümüzün sunumunda tesisleri en hızlı yapan 5 il arasında gösterildi. Tesisleri en hızlı işlem yaparak bitiren 5 il arasında gösterildik” dedi.

 

“BU TESİSLER HEM AMATÖRE HEM PROFESYONEL FUTBOL’A HİZMET EDECEK”

Yapılan yatırımların sonucunda Tesisleşme anlamında önemli yol kat edildiğini ifade eden Kabakcı, “şunu söyleyebiliriz ki Kahramanmaraş’ta bundan daha üç beş yıl öncesine kadar hayal bile edemeyeceğiniz sayıda tesisleşme başta futbol sahası olmak üzere çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu ilimizin hem amatör futboluna hem profesyonel futboluna önemli ölçüde hizmet edecektir. Bu tablo bize önümüzdeki yıllarda alt yapıda iyi bir yere getirecektir. Buna paralelde biz tabiî ki profesyonel futbolun Kahramanmaraş’ta antrenman yönünde desteklenmesi adına da tesisleşme hamlesi yapacağız. Bunu da Kılılı’da bir futbol sahası yapıyoruz. Yani heyecanla şunu belirtmek isterim ki Kahramanmaraş futbolunun hem amatöründe hem profesyonelinde şu ana kadar yapılmayanlar yapılıyor. Tamamlandığında da çok harika tesisler ortaya çıkacak” dedi.

 

“SPOR’DA DA BÜYÜKŞEHİR OLMA YOLUNDAYIZ”

Gençlik ve spor Bakanlığının Dev Projelerinden En büyük yatırımı Kahramanmaraş aldığını ifade eden Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı,”Nasıl şehir olarak büyük şehir olduysak Büyükşehir’e aday paralel de spor’da da Büyükşehir olma yolundayız” dedi.

405 Tesis’te yaklaşık birçok irili ufaklı olmak üzere yatırımların Kahramanmaraş’a kazandırıldığını ifade eden Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Ali İhsan Kabakcı, “Önümüzdeki projelerde dahil şehir olarak en yoğun dönemdeyiz, Hedef Projelerimizi gönül huzuru ile gerçekleştirdik” dedi.

İl müdürü Kabakcı açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Kahramanmaraş son iki yılda 40’a yakın tesis desteği aldı. Bu 40 yakın tesis desteği irili ufaklı olup birçoğu tamamlanmak üzere. Bunun yanı sıra ise Büyük tesislerinden en büyüğünü Kahramanmaraş’a verildi. Spor salonu, Gençlik merkezi, tartan atletizm pisti gibi yatırımlar 10 ilde, Gençlik Merkezi ise 2 ilde devasa boyutta. 5 Dönümlük arazi içerisinde spor salonu olan bir Bakanımızın memleketi biride Kahramanmaraş’a yapılacak. Tartan Atletizm pisti 10 il de yapılacak. Bunlar 5- 6 Trilyonluk tesisler. Kahramanmaraş’ta bunlar eksikti. Kahramanmaraş’ta ne vardı, Sentetik zeminler var. 7 ilçede spor salonları var, tenis kortları var, 12 Şubat stadyumunun çevresindeki düzenlemeler felan bunlarda 405 yeni tesisin içerisine giriyor. Önümüzdeki projelerde dahil şehir olarak en yoğun payı Kahramanmaraş aldı. Şuanda Kahramanmaraş olarak en yoğun yatırım alan illerden biriyiz. 4-5 sene öncesine dönük olarak bunu söyleyemem. Kahramanmaraş o dönmemler de Tesis fakiriydik ve en az yatırım alan iller arasındaydık. Hedef Projelerimizi gönül huzuru ile gerçekleştirdik. Kahramanmaraş tesis yönünden en iyi duruma geldik. Nasıl şehir olarak büyük şehir olduysak Büyükşehir’e aday paralel de spor’da da Büyükşehir olma yolundayız. Yani tesis oranında ve tesisleşme açısından” ifadelerini kullandı.

 

“SAHALAR ALT YAPIYI DESTEKLEYECEK”

Yapılan yatırımlar Bütün Branşlarda at yapıya büyük destek vereceğini ifade eden Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve spor il Müdürü Ali İhsan Kabakcı Konuşmalarını şu şekilde sürdürdü; “Kahramanmaraş iki yıl içerisinde futbol sahası bakımından çok zengin bir il olacak. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Merkezde çok iyi tesislere kavuştuk ve kavuşmaya da devam ediyoruz. İlçelerimiz ve beldelerimiz için de aynı çalışmaları başlattık. İlçelerimizde bulunan sahaların sentetik hale getirilmesi için bir proje hazırladık. Kahramanmaraş’ta futbol alanı geçmişte bir tek Batıpark toprak Futbol sahasından ibaretti. Bugün baktığımız zaman Batıpark Futbol Sahası tam bir spor kompleksi haline geldi. Sahasına baktığımız zaman sentetik çim saha, elektronik skorbord’u bulunan, tribünleri bulunan çok güzel bir saha haline geldi. Saim Çotur Stadyumunun düzenlenmesi ve atletizm için tartan pist yapılması projesi ile, o bölgeye yeni bir futbol sahası yapma kararı aldık. Bunun için de çalışmalara başladık ve alanı belirledik. Yanına da futbol sahası yaptık. Futbolun alt yapısının gelişmesi ve amatörün kalkınması için bu konuda çok önemliydi. Bunları gerçekleştirmek de bizleri gururlandıran hizmetlerimizdendir. Kahramanmaraş’ın önemli spor alanlarından olan Vali Saim Çotur Stadyumu, bu önemini daha da artıracak. Çünkü o bölgeye tam bir spor kompleksi düşünülmektedir. Büyük bir spor salonunun yanı sıra tenis kortları, çim sahalar, sentetik çim sahalar ve daha bir sürü spor alanı o bölgeye düşünülmektedir. Hatta bu durum düşünülmenin de ötesine geçerek şuanda proje aşamasındadır. Futbolda sahalarıyla, atletizm ve salan sporları bakımından çok zengin bir tesis olacak. Bu durum Kahramanmaraş’ın sporunun biraz daha gelişmesi için çok iyi olacak diye düşünüyorum. Uluslararası müsabakalarının yapılacağı alanlara da kavuşuyoruz. Avrupa standartlarında yapılacak olan tesiste, her türlü ulusal müsabaka yapıla bilecek. Bunların yanı sıra yüzme havuzları ve değişik spor dallarına hizmet verecek spor alanlarını da yine bu kompleks içerisine düşünüyoruz” dedi.

 

“2015 YILI İÇERİSİNDE 4 SENTETİK ÇİM SAHA İLE HİZMET EDECEĞİZ”

Tesisleşme yönünden Kahramanmaraş’ın zenginleştiğini ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, “Bir ilde dört tane sentetik spor sahasının oynanabilir nitelikte amatör futbola hizmet etmesi gerçekten ilimiz adına sevindirici bir tablo olarak görüyoruz. Bundan da gururlanmak lazım çünkü 2015 içerisinde hep söylediğim gibi dört tane futbol sahasıyla merkezde hizmet edeceğiz. Bunu ilçeler hariç, ilçelerde zaten Pazarcık orada sentetik var, orası da bizim Belediye ile ortak verdiğimiz stadyum. Çağlayancerit ve Elbistan bunların hepsi sentetiğe kavuşuyor. Akabinde de diğer ilçelerle ilgili yatırım planını sunduk” dedi.