Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kahramanmaraş iş dünyası ile buluştu
Kahramanmaraş'a ziyarette bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nda sanayici ve işadamları ile bir araya geldi.
Bakan Murat Kurum’u, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi
Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ve Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz
karşıladı.
Yapılan toplantıya Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Milletvekilleri Celalettin Güvenç, İmran Kılıç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Ak Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile OSB başkanları ve sanayici ve işadamları katıldı.
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun burada yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş’ın ekonomisi ve sanayi yatırımları hakkında bilgi verdi.
Zabun, sanayileşmede ön plana çıkan Kahramanmaraş’ın üreterek, çalışarak Türkiye’nin gücüne güç kattığını söyledi. Yılda 20 milyar liralık sanayi üretimi gerçekleştiren Kahramanmaraş’ın yıllık dolar dış ticaret hacminin 2,2 milyar dolar olduğunun altını çizdi.
Zabun konuşmasına şöyle devam etti: “Her yıl ihracatçı şirket sayısını ve ihracat yaptığı ülke sayısını artırarak ülkemizin milli hedeflerine önemli bir katkı sağlamaktadır. Yaklaşık 2 bin sanayi tesisi ile üretimde büyük bir gücü elinde bulunduran şehrimiz, 6’sı üretimde, 4’ü yapım aşamasında olan karma, ihtisas ve ıslah organize sanayi bölgeleriyle ve lojistik merkeziyle yatırımın en gözde illerinden birisidir. Bununla birlikte sanayimizin ve tüm sektörlerimizin ana sorunlarına çözüm üretilmesi adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün sayın bakanımızla birlikte konuşacağımız sorunlar ve çözüm önerileri, kentte faaliyet gösteren sektörlerin ekonomiye katkısının artırılması; yatırım, üretim ve istihdamın güçlenmesi adına stratejik öneme sahiptir. Özellikle sanayimizi çok yakından ilgilendiren ıslah OSB projelerimizin hızlandırılması çok önem arz ediyor. Hem sanayi altyapısının güçlendirilmesi hem de çevrenin korunması bakımından çok önemli bir proje. Katı atıkların ekonomiye kazandırılması yönünden, bütünleşik yaklaşım ile tüm atık gruplarının enerji veya malzeme olarak geri kazanımının sağlanabileceği bir tesis kurulmasını arzu ediyoruz. Yeni sanayi yatırımları için alternatif arazi üretmemiz gerekiyor. Kullanımda olan sanayi alanları ile tarım arazilerinden artan bölümlerde ise havalimanı maniası nedeniyle sanayi alanları bulunamamaktadır. Bu sebeple, Kahramanmaraş’ta sanayileşmeye açılabilecek arazilerin belirlenmesinde yarar bulunmaktadır. Diğer yanda, şehrimizin göbeğinde, 1500 yıllık Germenicia antik kenti mozaiklerinin TOKİ işbirliği ile kentsel dönüşüm yöntemiyle gün yüze çıkarılması en önemli beklentilerden birisidir. Şehrimizde ortak akılla, meselelere çözüm geliştirmek bakımından iş ve siyaset dünyasının bir araya geldiği bu toplantıları önemsiyoruz.”
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise “Kadim şehrimizin kalkınırken doğal güzelliklerinin de korunması için gerekli tüm çalışmaları iş insanlarımız ile el birliği içerisinde gerçekleştireceğiz.” dedi.
Toplantı karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.