Çinliler Mado'ya hayran kaldı

Kahramanmaraş'ın dünyaya açılan ünlü dondurma markası Mado, mağaza açtığı Çin'in Yiwu kentinden gelen kardeş şehir teklifi bugün mutabakat altına alındı. Protokol imzalamak ve Mado'yu daha yakından tanımak için bir heyetle Kahramanmaraş'a gelen Yiwu Belediye Başkan Yardımcısı Duo Jia Mado'ya ve Kahramanmaraş'a hayran kaldı.

ÇİN İLE TÜRKİYE ARASINDA YENİ BİR SAYFA AÇILACAK

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Yiwu Belediye Başkan Yardımcısı Duo Jia ve beraberindeki heyet Kardeş şehir protokolünü imzalamak ve Mado’yu daha yakından tanımak için Kahramanmaraş’a geldi. Mado Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur’un misafir ettiği heyet MADO’nun dondurma fabrikasını ziyaret etti. Mado’ya hayran kalan Yiwu Belediye Başkan Yardımcısı Duo Jia ziyaretlerinin Türkiye ve Çin ilişkilerinde, Mado ve Çin ilişkilerinde yeni bir sayfa açacağını umduğunu belirtti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Çin’in Yiwu kentinin kardeş şehir protokolü kapsamında kentte bulunan Çinli heyet dünyaca ünlü dondurma markası olan MADO’yu ziyaret etti. MADO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur ve MADO Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Kanbur ile birlikte dondurma fabrikasını gezen heyet burada dondurmanın yapılış hikâyesini yerinde tanıma fırsatı buldu.

 Heyet ilk olarak MADO Sarayı’nda öğle yemeği yedikten sonra 34 ülkeden gelen 41 öğrenciye 200 kilogram dondurma ile şov yapıldı. Dondurma şovunun ardından Çinli heyet ile öğrenciler halk oyunları gösterini izleme imkanı buldu. Çinliler daha sonra MADO’nun yeni faaliyete girdirdiği dondurma fabrikasını ziyaret ederek burada Kanbur ailesinden bilgiler aldı.

TATLI YİYEN TATLI KONUŞUYOR

Amaçlarının dondurma sayesinde kültürel elçilik yapmak olduğunu kaydeden MADO Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Kanbur, MADO ile Kahramanmaraş’ı da dünyaya tanıttıklarını söyledi.  Kanbur, “Bizim adetlerimizde tatlı, özel günlerde tatlı yediririz ki tatlı olsun tatlı konuşsunlar diye. Onun içinde biz Çinlilere tatlı yediriyoruz ve tatlı konuşacağız. Kardeşlik tatlı tatlı başlayacak. Bizim şuanda 33 ülkede Kahramanmaraş’ın bayrağı var. Bu kapsamda da Yiwu’yu kardeş şehir ilan etmekle birlikte amacımız Kahramanmaraş’ı tanıtmak. Amacımız kültür elçiliği yapmak. Zaten bizim Çin’de birkaç tane mağazamız var. Bu davet ise karşıdan geldi. Orada markamızı ve kalitemizi gördükten sonra, ‘bizler MADO ile kardeş olmayı düşündük’ dediler. Biz de, ‘baş üstüne’ dedik ve onları Kahramanmaraş’a davet ettik. Dostluğu ve kardeşliği ticarete dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda MADO dünyaya açılırken Kahramanmaraş’ı da dünyaya açmış olacak.

‘ÇİN’DE MADO’YU TANIYANLAR KAHRAMANMARAŞ’I TANIYACAK’

Yiwu Belediye Başkan Yardımcısı Duo Jia ise, Çinlilerin MADO sayesinde Kahramanmaraş’ı daha iyi tanıyacaklarını söyledi. İmzalanan kardeşlik projesi kapsamında ticari ve kültürel anlamda iş birliklerini geliştirmek istediklerini söyleyen Jia, “Bu ziyaretimizin Türkiye ve Çin ilişkilerinde, MADO ve Çin ilişkilerinde yeni bir sayfa açacağına umut ediyorum. Biz MADO’dan çok keyif aldık ve umarım diğer Çinlilerde çok keyif alır teşekkür ederiz. Kahramanmaraş’ın da sakin ve huzurlu bir kent olduğunu gördüm ve MADO’nun katkısı çok fazla. MADO’nun Yiwu üzerinden çok daha fazla kalkınacağını düşünüyoruz. Böylelikle MADO’yu tanıyanlar ise Kahramanmaraş’ı tanıyacak. İki tarafta çok pragmatik yaklaştı ve iyi bir anlaşma imzaladığımızı düşünüyorum. Ticari ilişkiden ziyade kültürel anlamda da birbirimizi daha yakından tanıma fırsatı bulacağız. MADO’ya Türkiye ve dünyada başarılar diliyorum” diye konuştu.

‘MADO’NUN YURT DIŞINDA TANINMASI ÖNEMLİ’

Ülkelerin tanıtımında markaların önemli bir yer tuttuğunu anımsatan MADO Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Kanbur ise, “Ülkelerin tanıtımında en büyük etkenlerden biri de markalardır. Nasıl dünyanın neresine giderseniz gidin MADO’yu gördüğünüz de Türkiye nereydi diye sorarsınız ve Türkiye’yi öğrenirsiniz. Nasıl 3-5 yaşındaki bir çocuk kolanın Amerikan malı olduğunu biliyorsa Amerika’yı tanıyordur. Dolayısıyla bizim yerli markalarımızın ve MADO’nun da yurt dışında tanıtılması ülkelerin tanıtımı demektir” ifadelerini kullandı.