Çorum Erhan Kurt'u kaptı!

Kahramanmaraşspor'da şampiyonluk yaşayan genç savunmacılardan Erhan Kurt Çorum Belediyespor ile anlaşarak iki yıllık imzayı attı.

2011-2012 futbol sezonun devre arasında Kahramanmaraşspor’a transfer olan etkili savunma oyuncusu Taha Balcı, daha sonra Kahramanmaraşspor’a kattığı değer ve gösterdiği performansla o Kahramanmaraşspor’un dikkat çeken oyuncularından biri olmuştu. Takım olma ruhu ile ekip çalışmaları ile Kahramanmaraşspor’da 3. Ligden 2. Lige yükselmişti. Kahramanmaraş formasıyla 3. Ligde Kahramanmaraşspor’un 3. Lig play-off maçlarında da forma giyen ve play-offlar sonucunda şampiyonluk yaşayarak 2. Lige çıkmasını sağlayanlardan biri olan Erhan Kurt 1,5 yıl formasını terlettiği Kahramanmaraş formasıyla 2. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere toplam 35 maçta forma giydi. 

2011-2012 sezonunda Kahramanmaraşspor’un PTT 1. Ligine çıkmasında büyük pay sahibi olan Kurt, 2012-2013 futbol sezonunun sonunda sözleşmesi karşılıklı olarak fesih edilmişti. 2013-2014 sezonunda da Diyarbakırspor ile anlaşan Kurt, daha sonra Altayspor forması giydi. Yeni sezonda Çorum Belediyespor forması giyecek.

 

KURT 2 YILLIK SÖZLEŞME İMZALADI

Kulüp tesislerimizde düzenlenen törende konuşan Basın Sözcümüz Mustafa Altunkaya, bu transferin her iki tarafa da hayırlı olması dileğinde bulundu. Son transferimiz Erkan ise, Çorum Beledediyespor’u hedefi olan bir kulüp olması nedeniyle tercih ettiğini söyledi. 1987 Trabzon doğumlu Erhan Kurt Trabzonspor alt yapısında altı yıl forma giydikten sonra 2007 yılında ilk profesyonel imzayı bordo mavili takımda attı. Ardından 1461 Trabzon, Batman Petrolspor, Kahramanmaraşspor, Diyarbekirspor takımlarında forma giydikten sonra geçen sezonda Altay takımında forma giydi. Geçen siyah beyazlı takımın 26 maçında forma giyen Erhan Kurt Çorum Belediyespor ile oynanan dört maçtada forma giydi. Bir sezon önce Diyarbekirspor takımında yedi gol atan Kurt geçen sezon Altay forması ile sadece bir gol atabildi. Sezonu beş sarı kartla tamamlayan Erhan Kurt kırmızı siyahlı takımda iki yıllık sözleşmeyi imzaladı. Kırmızı Siyahlı takım buana kadar dokuz kontenajanlı futbolcuyla sözleşme imzalamıştı. Erhan Kurt ise onuncu kontenjanlı futbolcu oldu. Dikkat çeken nokta ise kırmızı siyahlı takımın kontenjanların yarısından fazlasını savunmada kullanması oldu. Savunma oyuncularından beşi kontenajan kadrosunda bulanan isimlerden oluştu.(HABER: İLKER YİYEN)