Düğün sezonu kuyumcuların yüzünü güldürdü

Gurbetçilerin tatillerini geçirmek için ülkelerine gelmeleri ve düğün sezonunun açılması kuyumcuların yüzünü güldürdü. Şuan sektörlerindeki hareketliliğin üst seviyede olduğunu belirten Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Öz, bu hareketliliğin Kahramanmaraş ekonomisine de yansıdığını dile getirdi.

Altın işlemeciliği ile adını Türkiye’ye duyuran ve Kahramanmaraş’ta işledikleri altınları Türkiye’nin tüm illerine gönderen Kahramanmaraş’ta kuyumcular yerlerine kavuşmak üzere. Şehrin doğusunda tüm hızıyla devam eden altın şehrin 2018 yılında biteceğini dile getiren Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Öz binin üzerinde atölye bulunan Kahramanmaraş’ta hedeflerinin marka oluşturmak olduğunu dile getirdi. Öz, “İstanbul’dan sonra ikinci sırada olan Kahramanmaraş bu sektör ilimize hem katma değer hem de istihdam sağlıyor. Yaz ayında gurbetçilerin gelmesi ve düğün sezonlarının açılmasıyla şuandaki sektörümüzdeki hareketlilik üst seviyelere ulaştı. Bu hareketlilik ilimize de ekonomik olarak yansıyor. Şuanda imalatçılarımız gecesini gündüzüne katarak Türkiye’nin tüm bölgelerindeki müşterilerine siparişlerini yetiştirmeye çalışıyor.” dedi.

 

ZANAATKARLARIMIZ İŞLERİNİ ÇOK İYİ YAPIYOR

22 ayar altının işlendiği Kahramanmaraş’taki sanatkarların işlerine son derece önem verdiklerini ve gösterdikleri itina ile ince işlerin çıktığını da hatırlatan Öz şöyle konuştu; “Zanaatkarlarımız; çalışmayı seven, hassas, incelikleri olan ve çok özel ürünler üreten, her yıl yeni bir ürün yelpazesini geliştiren kişilerdir. Bu ürünlerimiz hem düğün yapacaklara hem de sektöre yeni bir ivme kazandırıyor. Özellikle Haziran- Ağustos ayı içerisinde çok hareketlilik yaşıyoruz. Umarım bu hareketlilik olabildiğince uzun sürer. Kahramanmaraş’a ve Türkiye’ye katma değer acısından iyi şeyler kazandıracağını umuyorum.”

El yapımı ürünleri yapan zanaatkarların emeklerinin karşılığını artık alamadığından da yakınan Öz, sektörün makineleşmeye doğru kaydığını, bugün Dünya’da kullanılan en son teknolojinin Kahramanmaraş’ta da bulunduğunu belirtti. Hem bölgesel ürünleri hem de bu makinelerle dünyada ismi yapmış modelleri de tasarladıklarını dile getiren Öz, sektörlerinde artık ihracat yapan firmaların da bulunduğunu kaydetti.

En çok sıkıntı çektikleri konunun başında marka olduğunu ve markanın oluşmasının da kolay olmayacağını ifade eden Öz şöyle konuştu; “Türkiye’ye mal olacak marka çıkartacak büyük firmalarımız var. takdir edersiniz ki marka olmak gerçekten kolay değil. Bu markayı Kahramanmaraş’tan tüm dünyaya çıkarmak hiç kolay değil. Altının merkezi İstanbul ve tesisini oraya taşımazsan Marka olamıyorsun. Fakat biz zora talibiz, inşallah yeni yerimiz bittiğinde sektörümüzden marka çıkarmak için tüm gayretimizi göstereceğiz”