Ebistanspor'da Demirkıran Dönemi

Bölgesel Amatör Lig'de 2. grupta yer alan Elbistan Belediyespor'da olağan üstü kongresi sonrası başkan ve yönetim kurulu değişmesi ile birlikte yeni patronunu da seçti.

Elbistan Beldiyespor Tesisleri'nde yapılan olağan üstü kongrede görevi bırakan Cuma Alagöz'ün yerine kulüp başkanı olarak Ali Güçlü seçilmesi ile birlikte Bölgesel Amatör Ligi 2. Grupta yer alan Elbistan Belediyespor Metin Demirkıran ile anlaştı. Kulüp başkanı Güçlü'nün yönetiminde ise Yunus Ağır, İhsan Kılınç, İbrahim Koçak ve Mutlu Doğan yer aldı. Denetleme kurulunda ise Öztürk Yıldırım, Ali Öztürk ve Kenan Arayıcı görev aldı. Elbistan Belediyespor'un zor günler geçirdiğini ifade eden başkan Güçlü, "Kongrenin ilçemize ve takıma hayırlı olmasını diliyorum. Bugüne kadar takımın başarısı için görev yapan yöneticilere de emekleri için teşekkür ediyoruz. Amacımız Elbistan Belediyespor'un içerisinde bulunduğu sıkıntılı süreci kayıpsız atlatmasıdır. Takımın başarısı için yönetimimle birlikte elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi. Takıma sahip çıkan herkese teşekkür eden başkan Güçlü, "Elbistan Belediyespor'a maddi ve manevi anlamda destekte bulunan Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mahir Ünal'a, ilçe kaymakamımız Sayın Tuncay Akkoyun'a, belediye başkanımız Sayın Durmuş Küçük ve AK Parti ilçe başkanımız Sayın Yunus Kaan Kısaca'ya ve taraftarlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu. Kulüp Sözcüsü Avukat İhsan Kılınç'ta, yapılan kongrenin ardından takımın ikinci yarı hazırlıkları için çalışmaların başladığını, görevi bırakan teknik direktör ve takımdan ayrılan futbolcuların yerine yeni isimlerin getirilmesi için görüşmelerin başlatıldığını ifade etti. Görüşmeler sonrası eski teknik patronla yollarını ayıran Elbistan Belediyespor Metin Demirkıran’la ile 1,5 yıllık sözleşme imzalandı. Metin Demirkıran yardımcılılarının Elbistan bölgesinden olacağı gelişen konular arasında yer aldı.

Kocaeli ilinin tecrübeli teknik adamlarından olan ve sezona Kocaeli 1.Amatör Küme A Grubu’nda mücadele eden Karamürsel İdman Yurdu teknik adamı olarak göreve başlayan Metin Demirkıran Bölgesel Amatör Ligi 2. Grupta kümede kalma mücadelesi veren Kahramanmaraş Elbistan Belediye ile anlaşma sağladı. Takımı 2. Grup'ta 13 takım arasında ilk yarıyı 11. Sırada tamamladı. Demirkıran takıma 12 takviye yapılacağını ifade etti. Metin Demirkıran yardımcılılarının Elbistan bölgesinden olacağını belirtti. Demirkıran zor bir grupta yer alan Elbistan Belediye ekibi ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladığını ve bu sezon takımı ligde bırakacaklarını ve gelecek sezonda Bölgesel Amatör Ligi'nde hedeflerinin şampiyonluk olacağını ve çalışmaları bu yönde yapacaklarını ifade etti.

 

ELBİSTAN BELEDİYESPOR KAYYUMA BİLE DEVREDİLMİŞTİ

Sezon başlamadan önce yapılan olağanüstü genel kurulda, Cuma Alagöz başkanlığındaki yönetimin daha önceden görevden çekilmesi ve yeni talipli çıkmayınca yönetimsiz kalan Elbistan Belediyespor sonunda kayyuma devredilmişti. Kahramanmaraş’ın Bölgesel Amatör Liginde (BAL) mücadele eden Elbistanspor'da yaşanan yönetimin krizi devam etti ve spor kulübü kayyuma devredildi. Elbistanspor Yönetim Kurulu Başkanlığına aday çıkmadığı için İlçe kaymakamlığına teslim edilen Kulübe sahip çıkan olmadı. Şuanda Elbistanspor'un yönetiminin oluşturulması veya fesih edilmesi için Dernekler Masası'na resmi olarak başvuruda bulunduğu öğrenilirken Kaymakamlık aracılığı ile Kulübe başkan arandığı da gelen bilgiler arasında yer aldı. Kaymakam Tuncay Akkoyun, Elbistanspor'un yaşadığı sorununun takipçisi olacağını ifade ederek, gerekli görüşmelerin yapılacağını söyledi. Belirsizlik nedeniyle geçtiğimiz haftalarda Takımın antrenmanlara bile çıkmadığı gelen bilgiler arasında yer alırken takımın ligdeki konumu ise ilgisizliğin önüne geçtiği ön saflara çıkardı.

Temsilcimiz Elbistan Beldiyespor Tesisleri'nde yapılan olağan üstü kongrede görevi bırakan Cuma Alagöz'ün yerine kulüp başkanı olarak Ali Güçlü seçilmesinin ardından Yönetim bir araya gelerek

“Takımın başarısı için yönetimimle birlikte elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dediler.

 

HEDEF LİGDE KALMAK OLACAK

Zorlu ve olumsuz şartların içinde bulunan ve konum olarak ta zor durumda olan Elbistan Belediyespor yapılan Kongre sonucu yeni yönetime kavuşan Elbistan Belediyespor da hedef Ligde kalmak olarak belirlendi.  Elbistan Sporun olağanüstü kongresi ile birlikte 2. Yarıda daha etkin bir yönetim kurulu oluşturmak, daha başarılı bir teknik kadro kurmak ve daha isabetli, güçlü transferlerle 2015-2016 Futbol Sezonunda Elbistan Kaymakamının da desteklediği başkan adayı ile birlikte hedef Ligde kalmak olarak belirlendi.   Önünü görebilen, ekonomik açıdan güçlü ve inanmış bir yönetim anlayışı ile ilçe genelinden verilecek destekle Elbistan Belediyespor yeni sezonda başarılara odaklandı.

 

İLK YARININ SON MAÇI 1 PUANLA KAPATILDI

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 2. Grup’ta mücadele eden Kahramanmaraş temsilcisi Elbistan Belediyespor, evinde oynadığı karşılaşmada 44 Malatyaspor’la 2­2 berabere kaldı.

Elbistan İlçe Stadyumunda oynanan müsabakayı Osman Susamış, Fikret Merih Kılıç, Tolga Özcan hakem üçlüsü yönetti. Teknik direktör değişikliğinin ardından oyuna oldukça etkili başlayan Elbistanspor, 44 Malatyaspor'un kalecisi İsmail Kara’nın kırmızı kartla oyundan ihraç edilmesi ile 10 kişi oynayan rakibine karşı ataklarını sıklaştırdı. Karşılaşmanın son dakikalarında biri penaltıdan olmak üzere 2 gol bulan kırmızı beyazlı ekibimiz, skoru 2­2‘ye getirmeyi bildi. Müsabaka bu skorla tamamlandı. Aldığı bu beraberlikle hanesine 1 puan daha ekleyen Elbistan Belediyespor, 12 puana yükselmiş oldu.

 

TRANSFER YAPILACAK

Ligde zor günler geçiren Temsilcimiz Elbistan Belediyespor yeni yönetimin takımı devralması ile ligin 2. Devresine daha güçlü olabilmek için Transfere odaklandı. Teknik patron değişikliği ile işe koyulan Elbistan Belediyespor devre arasında ise Teknik heyeti istediği isimler üzerinde yoğunlaşarak transfere ağırlık verecek.