Eğitim ve Başarıda Milli Şampiyonların Kaptanı "Kenan Sofuoğlu" Modeli

Gazeteci-Şair Narin Demirci, 'Eğitim ve Başarıda Milli Şampiyonların Kaptanı 'Kenan Sofuoğlu' Modeli" adlı makaleyi kaleme aldı.

Narin DEMİRCİ

Gazeteci-Şair Demirci kaleme aldığı makalesinde şu ifadelere yer verdi:

O, motor tamircisi bir babanın üçüncü çocuğu olarak dünyaya gelir. İki ağabeyi motor yarışları yapmasına rağmen babası onu motor tutkunu olmaması için tamirci dükkânından sürekli uzaklaştırmak ister. O ise fırsat buldukça babasının dükkânına gider ama babası onu oradan uzak tutmak için elinden gelen her şeyi yapar. Hatta okul tatillerinde sanayideki arkadaşının kaportacı dükkânına bile gönderir. Ancak ne kadar uzaklaştırırsa uzaklaştırsın, onun motor aşkını, yarış aşkını içinden söküp atmaya gücü yetmez.

O da iki ağabeyiyle birlikte arada Türkiye yarışlarına çıkıp derece alıyordur aslında. Ağabeyleri birinciliği ve ikinciliği paylaşırken, üçüncülük de ondadır. İlk üçe giren üç erkek kardeştir onlar. Yarışlarda oldukça iyidir kendisi de ağabeyleri gibi. Fakat bir gün 17 Ağustos 1999 depreminde oturdukları beş katlı bina yıkılır ve maaile göçük altında kalırlar. “Hayatımda ilk defa cansız bedenlere orada şahit olmuştum. İnanamamıştım. Ailemizin tamamı sağ çıkmıştı ama bizim kayıplarımız depremden birkaç sene sonra başladı. Asıl yıkımı o zaman yaşadık” diyor motosiklette Türkiye’ye tarihi zaferler kazandıran Milli Sporcumuz Kenan Sofuoğlu. Yarışması için en büyük desteği gördüğü ve “Arabasına kadar her şeyini satıp beni Avrupa’ya gönderen kişiydi” dediği büyük ağabeyi Bahattin Sofuoğlu’nu 2002 yılında henüz 24 yaşında evlerinin önünde karşıdan karşıya geçerken trafik kazanında kaybeder. Yıllar sonra kendisinden bir yaş büyük ağabeyi Sinan Sofuoğlu da 24 yaşına gelince bir motor yarışı kazasında vefat eder. Her iki evladını da 24 yaşına geldiklerinde kaybeden aile, Kenan’ın da motor yarışları yapmasını istemezler. 

MAKALENİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN