Emniyet kaçakçıların korkulu rüyası oldu

Kahramanmaraş Emniyet, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, suça ya da suçluya, göz açtırmayarak 2014 yılına imzasını attı.

Edinilen bilgilere göre: Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İl ve İlçelerde, bir ay içerisinde yapmış olduğu operasyonlarda 55 kilo esrar, 500 adet hap, uyuşturucu madde ve sokak satıcılarının da bulunduğu 13 kişi tutuklandı.

Şehrin güvenliği, huzuru ve sağlıklı temiz bir toplum bırakabilmek adına canla başla çalışan KOM polisi planlı plansız yaptığı tüm çalışma ile 2014 yılı içerisinde de suçluya göz açtırmadı. Bu güne kadar Yapılan operasyonlarda, kaçakçıların, madde bağımlıların, sokak satıcılarının ve kaçakçıların adeta korkulu rüyası oldu. 2014 yılında binlerce litre kaçak mazot, binlerce paket kaçak sigara ve kilolarca esrar maddesi ele geçirdi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir yıla daha imzasını böyle attı. Yaptığı operasyonlarla adından sıkça bahsettiren KOM Şube ekipleri Planlı ve kapsamlı operasyonların yanı sıra yol kontrolü ve aramalarda suç unsuruna rastlayan ekipler, Kahramanmaraş’ı daha temiz kılmak için gece gündüz canla başla çalışarak sağlıklı bir toplum olmaya da davet ediyor.

KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, istihbarat çalışmalar ile suçlunun adeta korkulu rüyası haline gelen ekipler, son olarak aralık ayı içerisinde 55 kilo esrar, 500 adet hap ve bununla birlikte uyuşturucu madde sokak satıcıları olarak toplamda 13 kişi tutuklandı.

Organize suçlarla Mücadele ekipleri yaptığı tüm başaralı operasyonlar la kaçakçılara geçit vermeyerek Yapılan uygulamalarda ise ele geçirilen Gümrük Kaçağı Akaryakıt (Motorin) ile ilgili suçlulara da 5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanununa göre muhalefetten haklarında işlem yapıldığı öğrenildi.

 

MADDE KULLANIMININ ZARARLARIYLA İLGİLİ SEMİNERLER DEVAM EDİYOR

Alınan bilgilere göre: Kaçakçılık TUBİM Büro Amirliğinin merkez ve ilçelerdeki lise son sınıf öğrencilerine, kamu Hastaneler genel birliğine bağlı görevli personellere, Merkez Emniyet Mensuplarına, ilçe ve merkezdeki rehber öğretmenlere ve idarecilere, Ceza infaz kurumu, sağlık Personeli, Halk eğitim merkezindeki tüm usta öğrencilerle bir araya gelerek. Madde kullanımının zararları ve sentetik kannabinoid (Bonzai) hakkında seminerler verildiği, 75 programda 6 bin 6 yüz kişiye ulaşıldığı, bu tür seminerlerin de verilmeye devam edeceği öğrenildi. (YADİGAR JİRA)