'Farklı olduğumuzu 2015'te göreceksiniz'

Dulkadiroğlu ilçesi belediye başkanı Necati Okay, geçtiğimiz akşam basınla kervan handa bir araya geldi. Toplantıda 'Biz 2015 yılında Modern ve çok farklı bir belediye olacağız' dedi.

Yerel basın mensupları ile belediye Meclis üyelerini müdürlerini Kervan handa buluşturan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Yeni Başkan Yardımcısı Muharrem Kalkan’ı da basın ile tanıştırdı. Toplantı da basına bir konuşma yapan Okay, Belediyemiz kurulalı 9 ay oldu, henüz çok yeni bir belediyeyiz sıfırdan belediye kurmak kolay değil diyerek sözlerine şöyle başladı:

 

SOSYAL, KÜLTÜREL, SPORTİF VE SANATSAL ÇALIŞMALAR

“Belediyecilik hizmetleri içerisinde sosyal ve kültürel çalışmalara özel bir yer verdik. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda bir dizi çalışmalar yaparak Bölgemizin kültürel dinamiklerini harekete geçirecek sportif sanatsal ve sosyal değer içeren çalışmalar gerçekleştirdik. Ayrıca Kültür hizmetleri kapsamında, şehrimizin edebiyat geleneğine uygun olarak üç tane değerli ve kıymetli eser, basımı hazırladık. Bunlar kendi alanında bilimsel değer içeren orijinal eserler.

Kahramanmaraş ulusal kitap fuarında Ülkemize bu eserleri tanıttık. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ortaklığında mevcut olan tek Kıraathanemizi edebiyat projelerinin merkezi ve ulusal inşaat fuarında imar ve fen işlerimizle ilgili tanıtımlar yaptık. Kahramanmaraş Sütçü imam Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle ‘Sanat Çalıştayı’ düzenleyerek gençlerimize yönelik eğitim projesi olan ‘Prodes’ kapsamında gençlik projesi başlattık ve halende yürütmekteyiz. Çocuklarımızın korunmasının önemine dikkat çekmek adına dünya çocuk hakları günü kutlaması başlatarak çeşitli sosyal yardımlarla vatandaşlarımızı sosyal ve ekonomik alanda destekleyecek yardımlar yaptık. Bölgemizde var olan tüm amatör spor kulüplerine malzeme yardımında bulunduk. Salon toplantıları ve konferanslarla halkımızın duygularını besleyen çalışmalar yaparak halende sürdürmekteyiz. Belediyecilik hizmetlerimizde halka hizmeti öncelliğimiz sayarak, vatandaşa açık kapı sistemiyle her müracaatın direk muhatabı olduk. Makama yapılan başvuru sayısı 3 bin 500 olarak belirlendiğini öğrendik.”

 

İMAR VE ŞEHİRCİLİK’TE MODERN KENTLEŞME

Okay, İlçemizin İmar ve şehirleşme konusunda ki ihtiyacının yoğun olduğunu da belirterek şunları söyledi: “Bölgemizde modern kentleşme yönünde önemli bir program başlatılarak, bu çerçevede ücretsiz konut projesi başlattık. Sosyal ekonomik muhtaçlığı bulunan vatandaşlarımıza sunulan bu imkan sayesinde, bir taraftan vatandaşlarımız ekonomik olarak desteklenmekte, diğer taraftan düzenli ve planlı şehirleşmenin imkanı doğmaktadır. Bu çerçeve içerisinde bu güne kadar toplam 120 aile müracaat etmiştir. Bunların bir kısmına proje verilmiş olup diğer kısmı için sosyal inceleme aşaması devam etmektedir. Yeni ve modern bir kent inşa etmek sloganıyla yola çıkan belediyemiz, Dulkadiroğlu kent meydanını inşa etmek için çalışmalarına başlamış bulunmaktadır. Belli başlı kamu binalarının geniş bir meydan etrafında toplanması olarak düşünülen kent meydanı ulaşımı rahatlatacak bir alanda tasarlanmıştır. Kırsal mahallelerimizi merkez mahalleler standardına ulaştırmak, merkez mahallelerimizin altyapı kalitesini yükseltmek maksadıyla geniş kapsamlı çalışmalar yaptık. Belediyemizin kuruluşunu takiben ilk fırsatta stratejik ürün olan asfalt temini etmek için kendi peletimizi kurduk. Günlük 400 ton asfalt üretimiyle hem kendi bölgemizin hem de komşu belediyelerimizin ihtiyaçlarını buradan karşıladık. Aralıksız olarak yürütülen asfaltlama çalışmalarıyla bölgemize 120 bin metrekare kaplama yapılmıştır. Kırsal mahallelerimiz başta olmak üzere tüm mahallelerimizde yapılan parke çalışmalarıyla toplam da 300 bin metrekare parke taşı döşedik. Tüm kaplama çalışmalarında temel stratejimizin kalıcı olmasıdır. Yani altyapısı tamamlanmamış bir alanda kaplama çalışması yapılmamaktadır. Altyapısı tam olarak hazırlanmamış alanlarda, altyapı dolgu malzemesi sermek ve drenaj boruları yerleştirmek suretiyle asfalt ya da parke kaplaması yapıyoruz. Toplam 420 bin metrekare alan kaplaması yapılmış olup bir yıl içerisinde bölgemizde kaplanması gereken tek bir metre kare yer bırakmamak üzere çalışmalarımızı da sürmekteyiz.”

 

PARK, BAHÇE VE TEMİZLİK İŞLERİ

Okay, ilçenin park, bahçe ve temizlik işleriyle ilgili de şunları belirtti: “Çeşitli bölgelerimizde yeşil alanlar oluşturmak yada var olan yeşil alanları düzenlemek suretiyle park ve bahçe çalışmaları yaptık. Bu kapsamda kent mobilyaları çocuk oyun alanları gibi yenileme ve iyileştirme çalışmaları yaptık. Kırsal mahallelerimiz başta olmak üzere, Dulkadiroğlu bölgemizde bulunan her sokak ve caddenin çöpleri düzenli olarak toplanmaktadır. Kent meydanımızda uygulamaya konulan yer altı çöp konteynırı projesi, çevre belediyelerinde ilgi gösterdiği pratik bir çalışmadır. Şu ana kadar yedi belediye tarafından örnek alınmıştır. Gelecek dönemlerde tüm ilçe geneline yaygınlaştırmayı düşündüğümüz asansör sistemli çöp konteynerleri vatandaşlarımız tarafından beğeniyle karşılamıştır” (YADİGAR JİRA)