Futbol gitgide çirkinleşiyor

Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri (ASKF) Onursal Başkanı Mehmet Bağrıaçık, Kahramanmaraş'ta Futbol'un artık Zevk vermediğini savundu.

Kahramanmaraş’ın 2. Profesyonel Kulübü olduğunu ve artık maçların seyirciye zevk vermediğini ifade eden Bağrıaçık, “TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu her hafta takımlarımıza ceza yağdırıyor. Lig başından bu yana takımlar ağır külfetler altında kalıyor. Bu durum ise Futbolcuların agresif tavırlı, Holigan Taraftarın stadyumdaki, futbolcuya Hakemlere, Hocaya ve Yönetime davranış şekli Takımlara ceza gelmesine sebebiyet veriyor. Artık 12. Adam takıma destek vermek yerine köstek oluyor. Maalesef Bu Tüm Türkiye de var sadece Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor için geçerli değil. Bu da Futbol ’un çirkinleşmesine sebebiyet veriyor” dedi.

 

“ARTIK TAKIMLAR ZEVK VERMİYOR”

Futbol ‘un giderek yaygınlaştığı bu çağda Futbol Terörleri ve Futbol ’da yaşanan olayların ün plana çıkması Futbol ‘un giderek geriye vurduğunu savunan Bağrıaçık, “Futboldan artık Vatandaş zevk almaz oldu. Şehirler de Futbolcular arasında Taraftarlar arasında yaşanan olaylar seyirciyi stadyumlardan uzaklaştırmaya başladı. Son olarak Denizli de yaşanan Taraftar arasındaki Ölümlü kavga ve Adana’da yaşanan olay bu işi Terör olayı gibi yansıtmaya başladı. Bu gibi olaylar Türkiye de çok yaşanmaya başladı. Bu tür olaylar Kahramanmaraş’ta yaşanması bile an be an gibi görünüyor. Kahramanmaraş’ta sanırım 4-5 grup ayrı ayrı örgütlenmiş ve takıma destek vermeye çalışıyor. Stadyumda ise Biri Kırmızı dese diğeri Mavi diyor. Aynı dili konuşan yok. Bu ise Spor camiasını tedirgin ediyor” dedi.

 

“RAKİBİ ALKIŞLAMAK ONURDUR, ERDEMLİLİKTİR”

Takımlarımızın başarılarından dolayı Farklı farklı illerden Takımların geldiğini ifade eden TFF Üst Klasman eski Temsilcisi, ASKF Onursal Başkanı Mehmet Bağrıaçık, “Kahramanmaraşspor’umuz 2. Ligde mücadele etmesi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un 3. Ligde mücadele etmesinden dolayı Türkiye’nin birçok ilinden takımlar Kahramanmaraş’a gelerek Kahramanmaraş’ı görüyor. Burada hem Ticarete hem Tanıtıma katkı sağlıyor. Burada Bizler Misafir perverliğimizi ortaya koymalıyız. Kahramanmaraş’ımızdan güzel anılarla gitmesini sağlamalıyız. Sahada ise takımıza tabi ki destek vermeliyiz ama Misafir takımı da alkışlamalıyız. Sonuç ne olursa olsun Kazanan mutlaka alkışlanmalıdır. Futbol da iyi oynayan kazanır. Futbol 3 sonuçlu bir oyundur. Galibiyet, mağlubiyet veya beraberlik, Bir takım mutlaka ya yenecek ya yenilecek yada iki takımda berabere kalacak. Rakip yediği zaman yuh çekmek doğru değil. Onları da iyi oyun çıkardıkları için alkışlamak lazım. Onlarda İnsan onlarda bu işten ekmek yemeye çalışıyor. Onları futboldan soğutmamak için alkışla uğurlamak lazım. Rakibi alkışlamakta bence bir onur, erdemliktir” dedi.

 

“EMNİYET TARAFTARI RENCİDE EDİYOR”

Tribünlerde Taraftardan çok Emniyet mensuplarının çok olduğunu ifade eden Bağrıaçık, “Kahramanmaraş’ta oynanan Futbol müsabakalarında güvenlik tedbiri ile önemler alınan ve Kamera ile Taraftarı belirlemeye çalışan Emniyet güçleri bu işin çok üstesinde duruyor ve işi iyice zora sokuyor. Tribünleri Kameralarla taciz eden Emniyet güçleri taraftarı galayana getirerek suç işlemesine sebebiyet veriyor. Kameraları üzerinde gören taraftar takımı desteklemekten bile korkmaya başlıyor. Bazı kendini bilmezde kameralara ters tepki veriyor. Zaten Tribünlerde Mobese kameraları var. Onlar işlev yapıyor. Polisteki kameralarda olay esnasında görev yapmalıdır. Emniyet Taraftarın güvenliği için orada ama taraftarı da sıkboğaz etmeleri taraftarı rencide ediyor ve suç işlemesine sebebiyet veriyor. Emniyet tedbirini almalı Kamera kavga anında çekim yapmalı diye düşünüyorum” dedi.

 

“GENÇLERE ŞANS VERİLMELİ”

Daha önceki sezonlarda Kahramanmaraşspor yöneticiliği de yaptığını hatırlatan ve o zamanlarda alt yapılardan Profesyonel takıma futbolcu kazandırdıklarını ifade eden Bağrıaçık Kahramanmaraşlı gençlere değer verilmeli ve futbola kazandırılmalıdır dedi.

Kahramanmaraşlı gençlere değer verildiği zaman çok iyi işler başaracaklarını ifade eden Bağrıaçık, “Profesyonel takımlarımıza bakıldığı zaman Kahramanmaraşlı gen çok denecek kadar az. Genelde alt yapılarda Kahramanmaraşlı gençler çoğunlukta. Bu ise Kahramanmaraş’ta neden futbolcu yetişmediğine göstergedir. Derler ya Büyük takımlarda 46 Numaralı oyuncu yok diye işte bu yüzden 46 Numara yok. Biz Kahramanmaraşlı gençlere değer vermiyoruz. Genelde dışarıdan gelen futbolculara şans vererek Kahramanmaraşlı gençlerin önünü tıkıyoruz. Kahramanmaraşspor’da ben yıllar önce Yöneticilik yaptım. Bizim zamanımız da işler çok farklıydı. Biz zamanında Bünyamin Kılınç, Mehmet Akif Alıcı, Mehmet Ballı, Serdar Deliktaş, Ali Kaplan gibi oyuncuları Profesyonel yaparak gençlere şans verdik. Şimdiye bakıldığı zaman alt yapıdan üst yapıya futbolcu çıkarılmıyor. Bu ise Kahramanmaraş’ın büyük kaybıdır diye düşünüyorum. Kahramanmaraşspor Şirketleşmeden önce Kahramanmaraşlı gençlerden oluşan bir ekipti ama maalesef şimdi o ekipten eser yok” ifadelerini kullandı.