Gazeteciler, bowlingle stres attı

Kahramanmaraş'ta görev yapan gazeteciler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle düzenlenen bowling turnuvasında stres attı.

Kahramanmaraş’ta basın sektöründe faaliyet gösteren yaklaşık 16 işletmenin katıldığı turnuvada gazeteciler, kıyasıya birbirleriyle yarıştı.

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in pasta kesimi ve ilk bowling atışıyla başlayan turnuvada eğlenceli anlar yaşandı. Pasta kesimi esnasında konuşan Vali Mustafa Hakan Güvençer yaptığı konuşmada gazetecilik mesleğinin zorluklarına ve önemine değinerek tüm gazetecilerin, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladığını kaydetti. Güvençer, “Bütün sektörlerdeki çalışanlar olduğu gibi özel günlerimizi ve zamanlarımızı öyle kafamıza göre belirleme şansına ve hakkına sahip değiliz. Çalışan gazeteciler, belki yine yarın bir gün emekleriyle sahada, haberlerin peşinde olacaklar. İnşallah arkadaşlarımız, iyiliklerin güzelliklerin ve hayırlı haberlerini peşinde olsunlar. ‘Çalışan Gazeteciler’ kavramı bana, basın yayın sektöründe çalışan emekçileri, çağrıştırıyor. Aslında basının gerçek kahramanları sokakta, sahada gündemin nabzını tutan, haberle temas eden, zaman zaman haber konusu acı olayların bütün duygusallığını içinde yaşayan bu arkadaşlarımız, böyle güzel bir günü de hak ediyorlar. Öncelikle şahsım ve Kahramanmaraş halkı adına, Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi. 18 farklı takımın katıldığı turnuvada İstiklal Gazetesi Ekibi birinci, Dünya Gazetesi Ekibi üçüncü ve Havadis Maraş üçüncü oldu. Turnuvaya, gazetecilerin yanında, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Murat Coşkun, Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürü, AK Parti Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, AK Parti Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Başkanı Av. Fırat Görgel katıldı.

KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN GAZETESİ / KENAN ONARAN