Gençlik merkezlerinin sayıları artırılmalı
Eski Genç MÜSİAD Başkanı ve İşadamı İsmail Bağrıaçık, 'Bakanlık tarafından açılan Gençlik Merkezleri sayısının artırılması ve içeriğinin daha da zenginleştirilmeli' dedi.
Eski Genç MÜSİAD Başkanı İsmail Bağrıaçık, gençlere yönelik programların az olduğunu belirterek Örneğin gençler, televizyonlardaki “Genç Bakış” benzeri programların sayısının artırılmasını, siyasetçilerle karşılıklı, ekranlarda tartışabilecekleri programlara daha çok yer verilmesini istiyorlar.
Sebebi ise özellikle üniversitelerde okuyan gençlerimizin siyasetçilerle yurt ve okullarda daha fazla bir araya gelmek istemeleridir dedi. Mecliste Küfürlü ve kavgalı bir görüntünün ülkeye bir şey kazandırmadığını da belirten Bağrıaçık konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Siyaset alanında her konunun tartışılabilmesinden yana gençler. Mesela “Başkanlık Sistemi” “Yeni Anayasa” gibi konuların gündeme gelmeden ortadan kalktığını ve yeterince tartışılmadığına inanıyorlar. Bakanlık tarafından açılan Gençlik Merkezleri sayısının artırılması ve içeriğinin daha da zenginleştirilmesini talep ediyorlar. Gençlere yönelik kaliteli siyasi dergilerin olmasını istiyorlar. TRT den gençlere yönelik bir kanal açılmasını arzu ediyorlar” dedi.
“GENÇLERİN ÖNÜ AÇILMALI”
Siyasi partilerin temel işlevlerden birisinin siyasetçi yetiştirmek olduğunun altını da çizen Bağrıaçık konuşmasını şöyle sürdürdü; “Yani nasıl ki temsiliyet, hükümet olma sorumluluğu, muhalefet yapmak siyasi partilerin temel görevleri ise, siyasetçi yetiştirmek de bu işlevlerden biridir; hatta belki de en önemlilerindendir. Çünkü siyasetin ve ülkenin geleceği için devamlılık ancak yeni isimlerin yetişmesi ile sağlanabilir. Partilerin ana kademe yönetimlerinde şöyle bir bakış açısı var. Gençlik kolları; bayrak asan, çevreyi süsleyen, broşür dağıtan, yeri geldiğinde slogan atan kişiler olarak algılanıyor. Yani ne kadar angarya iş varsa gençlik kollarına yüklenilir diye düşünülüyor. Tabii ki bu yanlış bir düşüncedir. Ana kademede görev yapanların bu bakış açısını değiştirmeleri gerekiyor. Artık gençler eskilerin dediği gibi “büyüklerim bilir” demiyorlar. “Büyüklerimiz iyi bilirler, tecrübeleri var, ama bu konuda benim de söyleyeceklerim, benim de fikirlerim var” diye düşünüyorlar” diye kaydetti.