Hafta sonu donduk

Son zamanların en soğuk günlerini yaşayan Kahramanmaraş'ta merkez hava sıcaklıklarının geceleri - 12 ilçelerde ise -20 dereceye kadar düşmesi hayatı olumsuz etkiliyor.

Son yılların en soğuk günlerini yaşandığı Kahramanmaraş’ta termometreler Cumartesi gecesi -12 °C yi gösterirken, Pazar akşam sularında ise -8°C yi gördü. Dondurucu soğuklar, su sayaçlarını, cami şadırvanlarını ve çatılardaki olukları dondurdu. Çatılarda oluşan sarkıklar tehlikeli bir görüntü verirken, vatandaş hafta sonunu evinde geçirdi.

 

HAFTA BAŞINA DİKKAT!

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre hafta başında (Pazartesi-Salı) Kahramanmaraş’ın bazı kesimlerinde yoğun kar fırtınası yaşanması bekleniyor. Hafta ortasında birkaç derece ısınacak olan havaların, hafta sonuna doğru yerini yağışlı bir havaya bırakacağı bildirildi. Özellikle kuzey ilçelerde yaşayan vatandaşlar soğuktan daha fazla etkilenecek. Yetkililer, özellikle sürücülerin kış lastiklerini takmaları ve zincir kullanmaları konusunda ikazda bulundu.

 

ANDIRIN'DA ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi'nde hafta sonu etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı araçlar, buzlanmadan dolayı yollarda mahsur kaldı. Araçlar, belediye ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı.

İlçede birkaç geceden itibaren etkili olan kar yağışının nedeniyle Andırın- Kahramanmaraş karayolundaki Başkonuş Yaylası yakınlarındaki birçok bölgede buzlanma meydana geldi. Yollardaki buzlanmadan dolayı bazı araçlar kontrolden çıkarken, bazıları da mahsur kaldı. Belediye ekipleri, yollarda tuzlama çalışması yaparak mahsur kalan araçları kurtardı. Herhangi bir yaralanmanın meydana gelmediği ilçede kar yağışı etkisini sürdürürken, yetkililer sürücüleri uyardı. 

KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN GAZETESİ / GÖKHAN DÖKÜCÜ