Haldeki rekabet fiyatları düşürdü

Kahramanmaraş'ta da sel ve don olayı toptancı halinde sebze ve meyvelerin telef olduğunu hal esnaflarından Memik Yılmaz; 'haldeki rekabet fiyatların düşmesine neden olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş yeni hal toptancılar sitesinde bulunan hal esnafı Memik Yılmaz, yeni hal toptancılar sitesinde rekabetten dolayı sebze ve meyvelerin fiyatlarının düştüğünü belirterek gazetemize şöyle konuştu: “Kış aylarında her zaman olduğu gibi bu yılda havalar soğuk ve don olmasından dolayı fiyatlar haliyle ister istemez tabi ki de artacaktır. Ancak fiyatlar her ne kadar artsa da, bizim hal esnafımız her zaman yaptığı bir şey vardır. O da ‘Rekabet’ ortamı. Bir taraftan esnaf müşteriye mahcup olmamak ve o müşterisini elinde tutabilmek en azından ayakta kalmaya çalıştığını göstermek. Bu gün patlıcanın fiyatı 1,5-2 lira oda sera olduğu için. Biber 2,5-3 liradan satılıyor. Salatalık 2 ila 2,5 lira arasında tüketiciye satılıyor. Aslında fiyat sebzede ya da meyvede her ne kadar pahalı olsa da o gün için onu esnaf tezgahın da satmak zorunda. Sonuçta rekabet olduğu için esnaf ister istemez bu şekilde satış yapmak zorunda kalıyor” dedi. 

 

SOĞUK VE DON SEBZE VE MEYVELERİ TELEF ETTİ

Kahramanmaraş yeni hal toptancılar sitesinde bulunan hal esnafı Soğuk havanın etkili olduğuna işaret ederek meyve ve sebze fiyatlarının yükselişte olduğunu söyledi. Yeni hal esnaflarından olan 20 yıllık esnaf Oktay Tanıdır konuyla ilgili şunları söyledi: “Havaların soğuk gitmesinden dolayı fiyatların arttığını sebzelerde ve meyveleri don vurduğuna dikkat çekti. Hal de sebze ve meyvelere don vurduğunu çoğu meyvelerin ve sebzelerin bu durumdan telef olduğunu beldir di. Bu yüzden de fiyatlarda artış olduğunu” söyleyen Esnaf Tanıdır, sözlerine şöyle devam etti: “Bu duruma Örnek verecek olursak, daha dün 8 liraya aldığımız marul bugün halden fiyatını 12 liradan alıyoruz. Patlıcan sera olduğu için fiyatı 1,5-2 liraya, Salatalık 2 ila 2,5 lira arasında, Biber 2,5-3 liradan satılıyor. Türkiye'yi Etkisi altına alan soğuk Hava hem üreticiyi, hem tüketiciyi, hem de bizleri vurdu” diye konuştu” diye konuştu. (YADİGAR JİRA)