Halkla idareci arasında köprüyüz

Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abid Vanlı Gazetecinin halkla idareci arasında köprü vazifesi gördüğünü söyledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı 10 Ocak çalışan gazeteciler Günü nedeniyle gazetemize yaptığı özel açıklamada, Gazetecinin görevi gereği bürokratından siyasetçisine kadar, Halkla aralarında gazetecilik misyonu gereği köprü vazifesi gördüğünü söyledi.

Abid Vanlı bu vesile ile gazeteci derken Yaygın basın ve yerel basının misyonlarının ayrı olduğunu, yaygın basın mensuplarının görevlerinin sadece haber üretmek ve halkı bilinçlendirmek olduğunu belirtirken, yerel basının haber yaparken özellikle memleket yararına hizmetlerin daha fazla gelişmesi açısından kamuoyu oluşturmak olduğunu beyan etti.

Abid Vanlı açıklamasını şöyle sürdürdü: “10 Ocak nedeniyle tüm gazetecilerin bayramını kutluyorum. Hatırlanmanın manevi hazzını yaşarken, yaklaşan seçim nedeniyle ortaya çıkacak olan sadece seçimlik ve geçimlik adını verdiğimiz gelip geçici ve seçimden sonra hiçbir şekilde ortada görünmeyenlerin dikkate alınmamasını bu konuda mevcut basın kuruluşları ile istişare içinde olunmasını rica ediyorum.”

 

İDARECİLERİMİZİ KUTLUYORUM

Abid Vanlı 10 Ocak tarihinin aynı zamanda idareciler günü olarakta kutlandığını belirterek, Valimiz Sayın Mustafa Hakan Güvençer’in nezdinde tüm idarecileri kutladığını ve hayırlı hizmetlere vesile olmalarını temenni ettiğini söyledi.

Kentin önde gelen isimleri de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladıkları mesajlarla Gazeteciler gününü kutladılar.

 

KAHRAMANMARAŞ VALİSİ MUSTAFA HAKAN GÜVENÇER:

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, Gazeteciler Gününü kutladı.

Vali Güvençer mesajında, Ülkemizde gazetecilerin özlük haklarının iyileştirilmesinin simgesi olan 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 Sayılı Kanun, gazetecilerimiz için önemli bir mana taşımaktadır.

Gazetecilik mesleği, özellikle çok büyük fedakârlıklar isteyen ve zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir.  Kamuoyunun aydınlatılması, vatandaşlarımızla kamu kurumları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve kamu hizmetlerinde etkinliğin sağlanması konularında önemli katkıları bulunan basın çalışanlarının bu anlamlı gününü kutluyor, sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum.

 

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ SITKI GÜVENÇ:

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi Sıtkı Güvenç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

 “Gazetecilerimiz basın ahlak kuralları doğrultusunda halkımızı doğru, dürüst ve tarafsız bir şekilde bilgilendirmekle birlikte toplumun talep ve beklentilerini dile getirmek gibi önemli bir sorumluluğu da yerine getirirler.” diyen Milletvekili Güvenç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Demokrasinin en önemli unsurlarından biri de hiç şüphesiz basındır. Gazetecilik mesleğini icra edenler, basın çalışanları, ise demokrasinin gereği bir kurumda önemli bir görevi icra etmektedirler. Karşılaştıkları sorunlara ve zorluklara aldırmadan yeri geldiğinde canını bile feda edebilen gazetecilerimizin icra ettikleri bu görev çağdaş yaşamın önemli bir gereğidir. Basın ve gazetecilik mesleği; haberciliğin, bir haberi duyurmanın ötesinde toplumsal bilicin oluşmasında önemli bir rol oynamaktadır. Bu nedenle gazetecilik mesleği toplumu doğru bilgilendirme, sorumluluk ve davranış oluşturma bakımından etkin ve etkili bir meslektir. Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle ahirete intikal eden gazetecilerimize Allah’tan rahmet dilerim. Aziz milletimizin sesi olma görevini yerine getirmeye çalışan, milletin aydınlanmasında ve bilinçlenmesi için mücadele veren bu önemli mesleğin mensubu görevi başındaki gazeteci kardeşlerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en kalbi duygularımla kutlar; mutluluk, başarı, sağlık ve esenlikler dilerim.”

 

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FATİH MEHMET ERKOÇ:

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Başkan Erkoç mesajında, çalışan gazetecilerin toplumun haber alma ihtiyacını karşılayarak önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirtip şunları kaydetti: "Basın yayın kuruluşları, toplumumuzun haber alma ihtiyacını karşılamaları açısından son derece önemlidir. Basının işlevlerini yerine getirmesini sağlayan basın-yayın çalışanları, bu kurumların isimsiz kahramanlarıdır. Basın-yayın kuruluşlarının her alanda bağımsız ve özgür olmaları, haberleri yorum katmadan, olduğu gibi kamuoyuna aktarmaları gerekir. Bu nedenle basınımızın topluma karşı ciddi yükümlülükleri vardır. Çalışan gazetecilerimiz de topluma karşı sorumluluğunu en güzel şekliyle yerine getirmektedir. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak Basınımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle Basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor ve vazifelerinde başarılar diliyorum.”

 

ONİKİŞUBAT BELEDİYE BAŞKANI HANEFİ MAHÇİÇEK:

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, toplum ve idare arasında iletişim kuran gazetecilerin kutsal bir kamu görevini yerine getirdiklerini belirtti.

Başkan Mahçiçek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında gazeteciliğin önemine değindi. Gazeteciliğin fedakarlık isteyen ve türlü zor koşullar altında icra edilen saygın bir meslek olduğunu dile getiren Mahçiçek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Çağımızın en dinamik meslek gruplarından birisi hiç kuşkusuz medyadır. Gazeteci arkadaşlarımız, türlü zorluklara rağmen toplumun gerçekleri öğrenmesi, ifadelerini de özgür bir biçimde dile getirmesi için gayret göstermektedir. Bu nedenle gazeteciler kutsal bir görevi ifa etmektedirler. Bizler de yerel yöneticiler olarak tarafsız gözlemleriyle, toplumsal çalışmalarımıza yönelik her türlü yapıcı eleştiriyi dikkate almakta ve bu sese kulak vermekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin vicdanının sesi olan, her türlü ortam ve şartta mesai gözetmeksizin görevlerini yerine getiren, böylelikle de önemli bir kamu görevini yerine getiren gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar; sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim.”

 

DULKADİROĞLU BELEDİYE BAŞKANI NECATİ OKAY:
Medyanın günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade eden Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, en zor şartlarda bile vatandaşların haber alma hakkını yerine getirmeye çalışan gazetecilerin büyük fedakarlıklar yaptığını söyledi. Yerelde ve genelde medya mensuplarının toplumun bilincini artırarak güçlendirmek adına emek harcadığını kaydeden Başkan Okay, mesajını şu şekilde sürdürdü:  “Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Gücünü kamuoyundan alan, halkımızın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan ve toplumdan gelen istekleri yansıtma görevini üstlenen özgür basın, aynı zamanda demokrasinin vazgeçilmezidir. Türk Basını, her zaman ve her yerde doğru haber vererek, objektif davranarak, zaman mevhumu gözetmeden görevini yerine getirmeye çalışmaktadır. Bu vesileyle Kahramanmaraş’ımızda ve Türkiye genelinde görev yapan medya mensuplarımızın ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, görevlerinde başarılar dilerim.”

 

KSÜ REKTÖRÜ PROF. DR. DURMUŞ DEVECİ:

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, basın mensuplarının “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutladı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Rektör Deveci, demokrasinin en temel taşlarından biri olan basının; düşünce, bilgi akışı ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olmanın ötesinde toplumsal bilincin oluşmasında vazgeçilmez bir unsur olduğunu ifade etti.

Gücünü kamuoyu oluşturma işlevinden alan basın ve gazetecilik mesleğinin, çoğulcu ve özgürlükçü bir demokrasi adına kurumlarla bireyler arasında iletişim sağladığını ifade eden Deveci,  “Çağdaş demokrasilerde dördüncü erk olarak kabul edilen basının; kamusal denetim işlevinin yanı sıra kentin sorunlarını yönetime ileterek toplumsal mekanizmanın daha sağlıklı bir şekilde işlemesine katkıda bulunmasıyla birlikte kalkınma ve gelişim sürecinde de yadsınamaz bir role sahiptir.

Bu anlamda basın mensuplarımız yorum ve görüşleri ile çalışmalarımıza önemli katkı sağlamakta, kentimizin sosyal, kültürel, ekonomik gelişmesi ve kalkınması için yürütülmekte olan çalışmalar ile projelerin kamuoyu ile paylaşılması konusunda önemli bir görev üstlenmişlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle özveriyle görevi peşinde koşan tüm basın çalışanlarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim” dedi.

 

BASIN YAYIN VE ENFORMASYON GAZİANTEP İL MÜDÜRÜ ERTAN KOSKA:

Gaziantep Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ertan Koska, ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Milletin ortak sesi olmasının yanı sıra halka doğru haber verme gibi önemli bir görevi ifa eden basın, kamuoyunun da vicdanını temsil etmektedir.

Ülkemizin her köşesinden kamuoyu yararına vatandaşla devlet arasında köprü görevi gören ve gecesini gündüzüne katarak haber ve bilgi akışı sağlayan basın mensupları görevlerini Kahramanmaraş yerel medyada en güzel şekilde yapmaya devam etmektedir. Kahramanmaraş için birlikte, el ele mücadele eden, çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakmak için gücünü, enerjisini birleştiren basın çalışanlarının çok önemli rolü ve katkıları bulunmaktadır. Basın çalışanlarının şimdiye kadar sağladıkları bu katkıların bundan sonrada aynı duyarlılıkla vatan ve millet sevgisiyle devam edeceğine inanmaktayım.

İlkeli yayıncılık anlayışıyla olayları tarafsız bir şekilde halka aktararak vatandaşların en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olan bütün basın mensuplarımızın ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar başarılarının devamını dilerim.

 

KAHRAMANMARAŞ GAZETECİLER CEMİYET BAŞKANI KEMAL SAYIN:

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyet Başkanı Kemal Sayın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler ve İdareciler günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı: 

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Sayın, “10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek her yıl kutlanmakta olan 10 Ocak çalışan gazeteciler bayramının bu yılda 54.inci yıl dönümünün kutlandığına işaret ederek, tüm basın emekçilerinin günlerini kutluyorum, bugün ayrıca Vali ve Kaymakamlarımızın günü 10 Ocak idareciler gününü de kutluyorum” dedi.

Sayın,  Kahramanmaraş’ta gazeteci arkadaşlarımız zor şartlar altında görev yapmaya çalışıyorlar, demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olduğunu vurgulayarak, “Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, ilkeli yayıncılık anlayışı ile olayları tarafsız bir şekilde halka aktararak vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar. Bu nedenle, güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun, güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır. Toplumun gelişimi ve kalkınma süreci de, basın çalışanlarının desteği ile daha da hızlı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasını daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basınımızın 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.

  

 

AKTİF EĞİTİM SEN KAHRAMANMARAŞ ŞUBE BAŞKANI MAHMUT YILDIRIM:

Aktif Eğitim Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Mahmut Yıldırım’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlama mesajı.

Büyük millet olma şuurunun bütün fertlerin topyekûn katılımıyla gerçekleşeceğine ve büyük hedeflere küçük fakat samimi adımlarla yürüneceğine inanan Aktif Eğitimciler Sendikası, şahsi arzuların yerine millî ruh ve millî düşüncenin; egonun yerine diğergamlık ve kolektif şuurun geçeceği, birbirini tanımayan fertlerin, kendileri gibi kimselerin varlıklarını hissedeceği ve hemen herkesin ictimaî bir varlık olduğunu yeniden duyup yaşayacağı dönem için birleştirici ve yumuşatıcı bir harç olarak çalışmayı amaçlar.

Kahramanmaraş Aktif Eğitimciler Sendikası olarak amacımıza ulaşabilmek için bugüne kadar büyük gayretlerde bulunduk ve bu güzelliklerin sonuçlarına hep beraber ulaşıyoruz. Üstlendiğimiz görev ve misyonun gereklerine uygun şekilde hareket etmeye ve insanımıza katkıda bulunmaya, bundan sonra da devam edeceğiz.

Siz gazetecilerin, medya kuruluşlarımızın büyük katkı ve desteklerini ziyadesiyle görmüş olup; sizler işiten kulağımız, gören gözümüz oldunuz. Bizleri bu zorlu yolculukta yalnız bırakmayıp, çalışmalarımıza haber ajanslarınızda, gazetelerinizde, internet sayfalarınızda ve televizyonlarınızda yer verdiniz. Böylelikle kurumsal çalışmalarda medyanın önemini ne kadar önemli olduğuna bir kez daha şahit olduk.

 Bu duygularla; öncelikle şehrimizde hassasiyetle görevlerini yerine getiren ahlak ve meslek ilkelerine bağlı, medyamızın her türlü kolunda çalışan değerli gazetecilerimiz başta olmak üzere tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, katkı ve desteklerinin devam edeceğine yürekten inanarak sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini dileriz.

 

LÖSEV - LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR VAKFI:

Her mesleğin zor yanları vardır ama bir meslek vardır ki günlük koşuşturma arasında hayatın akışını fark etmemizi sağlar. Mesai kavramı tanımaksızın toplumun gözü kulağı olan, gerçeklerin peşinden yılmadan koşar.

Bir fotoğraf karesi için saatlerce en doğru anı bekleyen; bir satır haberle birçok hayata umut olabileceği gerçeğini unutmadan çalışan değerli basın mensupları ve basın gönüllülerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimizle kutlarız.

Kanser ve lösemi gibi en büyük bütçeleri bile sarsan mücadelemizde her zaman yanımızda durduğunuz, kurulduğumuzdan bu yana binlerce lösemili çocuğumuzu hayata bağlarken bizi yalnız bırakmadığınız ve çocuklarımızın sesi olduğunuz için siz değerli basın mensuplarımıza teşekkür ederiz.

Bugün, Avrupa’nın ilk, ülkemizin ise en donanımlı Onkoloji Kenti’ni kurarken de sizlerin desteklerinizi alacağımızı biliyor, sizlere güveniyoruz.

Çocuklarımızın kalplerinden geçen mesajları şöyle;

Anıl K. (8): “ Televizyonda lösemili çocuklarla ilgili yaptığınız haberleri görünce çok seviniyorum . Fotoğraflarımızın çıktığı gazete haberlerini kesip arkadaşlarıma gösteriyorum. Tanınmak çok güzel. İyi ki yanımızdasınız.”

Mehmet Emin Y (8): “ Kendimizi korumak için maske taktığımızı insanlara hatırlattığınız için teşekkür ederim. Büyüyünce bende gazeteci olacağım.

Furkan Ç (10): “Daha çok kardeşimin sağlığına kavuşacağı için en çok Onkoloji kentimizle ilgili haberleri seviyorum.”