Haydi Maraş istihdam fuarına!

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Projesinin bir parçası olan '2017 Kahramanmaraş 4. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı, bugün açılıyor. Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde açılacak olan fuar, iki gün boyunca iş arayanla işvereni buluşturacak.

Fuarın açılışından önce dün basın mensuplarıyla bir araya gelen Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Kahramanmaraş İl Müdürü Ali Yüce, insan kaynakları ve istihdam fuarını anlattı. Yüce, “2017 yılında da 4’üncüsünü düzenleyeceğimiz yaklaşık 67 büyük firmamızın katılacağı 4. İnsan kaynakları ve İstihdam Fuarı’nı düzenleyeceğiz. Fuarımız 30-31 Mart tarihlerinde Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde düzenlenecek. Burada ki amacımız iş arayan ve işvereni buluşturmak” dedi.

İstihdam Fuarı ile potansiyel iş gücü ile doğrudan iletişim kurmak, iş görüşmesi yapmak, firma insan kaynakları politikaları hakkında bireyleri bilgilendirme yapmak ve geniş kitlelere insan kaynakları politikalarını duyurmayı hedeflediklerini belirten İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce, ilimize ilişkin iş piyasası aktörleri arasında kalıcı ve etkin bir ortaklık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Kahramanmaraş'taki işgücünü arz edenler ve iş gücünü talep edenleri, kamu kurum ve kuruluşlarını, yerel yönetimleri, üniversiteleri, meslek eğitim kuruluşlarını, sanayici ve işletmecileri diğer istihdam insan kaynakları kuruluşlarını işbirliği içinde buluşturmak istediklerini ifade eden Yüce, şöyle konuştu: “Fuarla mesleki eğitim, istihdam ve insan kaynakları noktasında taraflar arasında işbirliğini kalıcı ve kurumsal hale getirmek niyetindeyiz. Hedef kitlesinde ilimizdeki işletme sahipleri, ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler, bölgemizdeki ve ilimizdeki üniversite öğrencileri, meslek lise öğrencileri, mezun durumdaki lise ve üniversite öğrencileri, Çalışma ve İş Kurumu'na kayıtlı iş arayanlar, nitelikli ve niteliksiz işgücü, dezavantajlı gruplar bulunuyor.”

Fuardan hem iş arayanın hem de işverenin kazançlı çıkacağını dile getiren Yüce, “İstihdam sağlayan firmalarının insan kaynakları departmanları ile doğrudan iletişim kurmak, iş ve staj görüşmesi yapmak, işveren beklentileri hakkında bilgi sahibi olmak açısından büyük önem arz etmektedir. Kahramanmaraş sanayisinde işverenlerin ihtiyaç duydukları ve temininde güçlük çektikleri meslekler konusunda farkındalık yaratarak; kısa, orta ve uzun vadede işgücü kaynağı ihtiyaçlarının karşılanması ve planlanması işverenimizin yararınadır. Ayrıca bu organizasyonda gençlerimize işgücü piyasası ile ilgili bilgileri aktarmak, çalışma hayatına hazırlamak, çalışabilecekleri iş yerleri konusunda bilgi sağlamak, iş arama becerileri kazandırmak ve rehberlik etmek staj gönüllü çalışması esnek çalışma girişimcilik mezuniyet sonrası istihdamı imkânları hakkında bilgilendirmek ve kariyer planlarını da destek olmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Fuarın, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Projesinin bir parçası olduğunu dile getiren İl Müdürü Ali Yüce, İŞKUR’un çalışma alanları hakkında bilgi vererek şu açıklamalarda bulundu: “Bildiğiniz gibi Sayın Cumhurbaşkanımız, milli seferberlik projesi başlattı. Bununla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu, 7 Şubat 2017’de Konya’da Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Projesini açıkladı. Şu anda mevcut istihdama ek istihdamla ilgili devletimizin, hükümetimizin yayınladığı çıkardığı Kanun Hükmünde Kararname ile 31 Aralık 2016 tarihinde çalıştırılan işçiye ilave olarak çalıştırılacak her kişi başına 773 TL yardım yapılıyor. Bu da asgari ücretten çalıştırılan bir işçinin SGK primi ve vergilerinin devlet tarafından karşılanması anlamına geliyor.”

İşsizliğin hem ülkemizin hem de dünyanın ciddi bir sorunu olduğunu vurgulayan Yüce, şunları kaydetti: “Bunu aşabilmek için gerek dış etkenler gerekse ülke içi meselelerden dolayı 2016 yılında istihdamda ciddi bir azalma söz konusu. Bakanlığımızın 2017 yılı için artı 2 milyon istihdam projesi var. Bu kapsamda bir dizi yasal düzenlemeler, teşvikler çıkarıldı. Biz bunları hem kamuoyuna duyurmak hem bu noktada bir farkındalık oluşturmak gibi faaliyetlerimizin Kahramanmaraş’ta istihdamı artırmaya yönelik toplantı, panel, iş yeri ziyaretler yapıyoruz. Bu ve buna benzer çalışmalarımız Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğümüzle birlikte özellikle Sayın Valimizin Başkanlığında, belediye başkanlarımızın, il başkanlarımızın, ilçe başkanlarımızın, milletvekillerimizin destekleriyle birlikte ciddi manada çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Sayın Cumhurbaşkanımızın Kahramanmaraş’ı ziyaretinde Maraşlı işadamlarının, 7 bin civarında istihdam taahhüdünde bulunduklarını ifade eden Yüce, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Dün Sayın Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürümüzle birlikte Sayın Bakanımızın Başkanlığında yaptığımız telekonferans toplantısında 3 bin 700 civarında ek istihdamı, 2017 hedefleri doğrultusunda gerçekleştirmiş durumdayız. Biz Kahramanmaraşlı işverenlerin taahhüt edilen bu hedefin üstüne çıkacaklarını memnuniyetle gördük. Yılın ilk çeyreğinde olmamıza rağmen neredeyse taahhüt edilen hedefin yarısını gerçekleştirmiş durumdayız. İnşallah 2017 sonu itibari ile bu rakamın 15 bin civarında olacağını düşünüyoruz. Bu vesile ile de gerek sahada gerek iş yerlerimizde gerek üniversitemizde gerek ticaret odamızda ofisler açarak meslek danışmanı arkadaşlarımızı görevlendirerek bu yeni ek istihdam ile ilgili iş yerlerine bu çalışmalarımızı, bu teşvikleri anlatıyoruz.” (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)