İkinci yarı başlıyor

Spor Toto 2.Lig Kırmızı Grup'ta ikinci yarı maçları bu hafta sonu oynanacak maçlarla başlıyor.

2014-2015 futbol sezonunun ikinci yarısı bu hafta sonu Pazar günün oynanacak maçlarla başlayacak. 18 takımın mücadele ettiği 2014-2015 futbol sezonunun ikinci yarısında üç takım 2. Lige veda edecek, liderler direk PTT 1. Lige yükselirken diğer 4 takım ise play-off maçlarına kalacak.

Spor Toto 2. Lig’in ikinci yarısında bazı takımlar üzülürken, bazıları ise mutlu sona ulaşıp şampiyonluğu kutlayacak. Sezonun ilk yarısında ikinci yarısında oranla daha rahat maç oynayan 18 takım, ikinci yarıda ter ter dökülebilir. İkinci yarıda daha fazla düşme korkusu yaşayacak olan takımlar, ligde kalmak adına zorlu maçlara çıkacak. Düşme potasında bulunan takımlarla birlikte liderliğe oynayıp şampiyonluğa ulaşmak isteyen takımlar ise rakipleriyle yarışacak.

İkinci yarıda zorlu maçlardan istedikleri puanları alarak ligde kalmak isteyen 2. Ligin kırımızı grubundaki 18 takım, devre arasında sıkı bir programla hazırlıklarını yaparken, kadrolarını yenileyen ve takviyeler yapan takımlar oldu. Bazı takımlarda ise ekonomik ve maddi sıkıntılardan dolayı hem çalışma ortamı bulamadı, hem de takımı güçlendirmek adına yeni transferlerle takviyeler yapamadı.

Özellikle bir zamanlar süper ligde dört büyüklere kök söktüren ve dört büyüklerin rüyalarını kabusa çeviren Göztepe, Altay ve Ankaragücü gibi takımların bu sezon 2. Ligdeki inişli çıkışlı dönemleri 2. Ligdeki puan tablosunda ki inişli çıkışlı değişken bir sıralama olmasında önemli rol oynadılar.

Ligin ilk haftasında iyi giden bir Ankaragücü haftalar geçtikçe maddi ve ekonomik sıkıntılarla hem başkansız kaldı, hem de sahipsiz kaldı. Altay ise Ziraat Türkiye kupasındaki süprizlerini bu sezon 2. Ligde sürdüremezken, alt sıralara doğru düşmeye devam etti. Gençleşme aşısıyla yola çıkan Altay ise kendisinden beklenmedik bir performansla alt sıralarda yerini aldı.

Göztepe ise yine her zamanki gibi farkını ortaya koyarak, tecrübesiyle birlikte liderlik yolunda ilerlerken, lider Bandırmaspor ile arasındaki 5 puanı kapatıp, lider olmak istiyor.

Geçen yıl PTT 1. Ligden düşen temsilcimiz Kahramanmaraşspor ise sezon başında yeni yönetim ve yepyeni bir kadroyla yola çıkmış, tekrar PTT birinci lig hesapları yaparken, mali sıkıntılardan dolayı istediği transferleri ve elindeki bir çok oyuncuyu tutamayıp, sezona başlamıştı. Ligin ilk yarısında Orhan Şerit ile başlayan Kahramanmaraşspor 10. Hafta sonrası Orhan hocayla yolları ayırıp, yerine Kahramanmaraş’ı ve Kahramanmaraşspor’u çok iyi tanıyan, Fathi Çokkeser döneminde de yardımcı hocalık yapan Yavuz Hastoprakçıları takımın başına getirmişti.

Yavuz Hastoprakçılar ile önemli bir hareketlilik yaşayan Kahramanmaraşspor, ilk yarının son 7 haftasında 8 puan toplayarak ikinci yarı için ligde kalma adına önemli bir ışık yakmıştı. İkinci yarıya önemli transferlerle takımın güçlendiren Kahramanmaraşspor yönetimi, bu transferlerle birlikte Teknik Direktör Yavuz Hastoprakçı’ya tam güven sağlayıp, ikinci yarının özellikle ilk haftalarında çıkış yakalamak istiyor. Bu çıkışla birlikte üst sıralara doğru tırmanmak istiyor.

İkinci yarıda hala play-off oynama şansı bile bulunan Kahramanmaraşspor, taraftarlarına sürprizleri yaşatıp, ilk haftalarda alınacak puanlarla ivme kazanıp, takımın ilk 4-5 maçtan en az 10 puan çıkarma hesabını yaparak, rakiplerinin de puan kaybetmesini bekleyecek. İkinci yarının ilk haftalarında orta sıralardaki takımlarla karşılaşacak olan Kahramanmaraşspor, kendi evindeki maçlardan mutlak üç puan alıp, deplasman maçlarından ise en az 1 puan çıkarmak için bütün hazırlıklarını tamamladı.

 

RAKİP TAKIMLARDAN SON HABERLER!

Altay'da iki ayrılık var!

Altay'da sezon başında 3'er yıllık profesyonel sözleşme imzalayan genç oyuncular Alparslan Boyraz ve Bedri Ege ile yollarını ayrıldı.

Stoper ve ön libero mevkilerinde görev alan Alparslan'ın, Antalya kampına dahil edilmediği için sosyal medyada yönetimi küçük düşürücü açıklamalar yapması sebebiyle gözden çıkarıldığı öğrenildi. A takımla idmanlara çıkmasına rağmen U19'da forma giyen 17 yaşındaki Alparslan sadece Karşıyaka ile kupada oynanan derbide şans bulmuştu.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta pazar günü deplasmanda Bugsaşspor'la karşılaşacak Altay'da transfer yasağını kaldırmaya çalışan yönetim savunma için iki oyuncuyla söz kesti.

 

Pazarspor, Şafak Bayraktar ile anlaştı

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Pazarspor, Birlik Nakliyat Düzyurtspor'dan Şafak Bayraktar ile anlaştı.

Kulüp binasında yapılan ve sportif direktör Ali Osman Telatar'ın hazır bulunduğu imza töreninde, daha önce de Pazarspor forması giyen savunma oyuncusuyla 1,5 yıllık sözleşme imzalandı.

Telatar, eski oyuncularını tekrar kadrolarına kattıkları için sevinçli olduklarını belirterek, "Şafak, bizim tanıdığımız bir oyuncu. Takıma önemli katkı sağlayacaktır" dedi.

Şafak Bayraktar ise Pazarspor'a döndüğü için mutlu olduğunu ifade ederek, "Takımımızın hedefleri doğrultusunda üzerime düşeni fazlasıyla yerine getirmeye çalışacağım. İnşallah iyi bir sezon geçireceğiz"  diye konuştu.

 

Göztepe yine Atatürk'te!

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta ikinci yarıdaki iç saha maçlarını Buca Arena Stadı'nda oynamak için Bucaspor yönetimiyle temasa geçen Göztepe, olumsuz yanıt aldı.

Bucaspor Başkanı Çetin Kayışlı, bu sezon Arena'da sadece kendileri ve Karşıyaka'nın oynayacağını açıklarken, stadın zemininin üç takımı kaldıramayacağını belirtti.

Bucasporlu taraftarların sarı kırmızılıların talebine yoğun tepkisi nedeniyle de Arena'nın kapılarını Göztepe'ye açmadıklarını belirten Kayışlı, "Ama esas sebep stadın zemini. Stadımız şu an iki takımı bile zor idare ediyor" diye konuştu.

Göztepe CEO'su Barış Güçlü de ikinci yarıda rakipleri yine Atatürk Stadı'nda ağırlayacaklarını ifade etti. Göztepe'de Başkan Mehmet Sepil, Bucaspor yönetimine yaptıkları stat talebine sarı lacivertli taraftarın sert tepki vermesi üzerine açıklama yapmak zorunda kalmıştı.

Ligde pazar günü Gölbaşıspor'u konuk edecek Göztepe'de sol kanattaki eksikler can sıkıyor. Sol bek İsa'nın cezalı, sol açık Halil'in ise sakat olması nedeniyle alternatif arayan Teknik Direktör Metin Diyadin'in defansın solunda Mehmet Erdem'e sol açıkta ise Emre'ye şans vermesi bekleniyor.

 

Nazilli'de pankart krizi!

Spor Toto 2. Lig'deki Aydınspor 1923 ile Nazilli Belediyespor arasında pankart krizi çıktı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Nazilli 5 Eylül İlköğretim Okulu bahçesine futbolseverleri Beyaz Grup'ta play off yarışı veren Aydınspor 1923'ün pazar günü Menemen Belediyespor'la oynayacağı maça davet eden bir pankart astı. Nazilli Belediyespor Yöneticisi Gürdal Yüzügüler, pankarta sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Aydınspor'la aralarında yıllardır rekabet bulunan Nazillili taraftarlar, akşam saatlerinde okul önünde toplanarak pankartı indirmeye çalıştı.

ÖZKAT SERT ÇIKTI

Nazilli Belediyespor'da Aydın'la yaşanan pankart gerginliğini değerlendiren Başkanı Nurettin Özkat, "Bizim kimseye ihtiyacımız yok, Nazilli kendine yeter" dedi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'ndan randevu talep ettiklerini fakat aylardır bu talebe cevap gelmediğini ifade eden Özkat, "Kendisini ziyaret edip görevinde başarılar dilemekten başka bir amacımız yoktu. Nazilli'yi, Nazilli Belediyespor'u yok saymak doğru bir davranış değil. Bugüne kadar Nazilli Şehir Stadyumu'na ayak basmayanların Nazilli'nin göbeğine pankart asmaları tahrik edicidir" şeklinde konuştu.

 

Bandırmaspor hız kesmedi

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup lideri Bandırmaspor Pazar günü sahasında oynayacağı Tepecikspor maçının hazırlıklarını sürdürüyor.

Teknik direktör Mustafa Çapanoğlu yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana sakatlıkları bulunan Celal ve Onur katılmadı. Bordo beyazlıların çalışması yarım saha oynanan çift kale maçla tamamlandı.

Bandırmaspor teknik direktörü Mustafa Çapanoğlu ikinci yarıya saha ve seyirci avantajımızı kullanarak galibiyetle başlamak istiyoruz dedi. Çapanoğlu, sakatlıkları bulunan Onur Bektaş ve Celal Aras’ın maç saatine yetiştirilmesiyle ilgili kulüp doktorlarının çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

 

RÜZGAR ZARAR VERDİ

Öte yandan Bandırma’da dün akşam saatlerinde etkili olan fırtına Bandırmaspor’un Orta Ölçekli Sanayi Sitesinde bulunan sosyal tesislerinde maddi zarara neden oldu. Fırtınadan dolayı idman sahasının duvarları yıkıldı. Kulübelerde maddi hasar oluştu.

 

Kırmızı Grup'ta 18. hafta programı

Futbolda Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta 18. hafta maçlarının programı şöyle oluştu;

17 Ocak Cumartesi:

13.00 Birlik Nakliyat Düzyurtspor-Sarıyer

18 Ocak Pazar:

13.00 Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor-Hatayspor

13.00 Pazarspor-İnegölspor

13.00 Gümüşhanespor-Nazilli Belediyespor

13.30 Kırklarelispor-Kocaeli Birlikspor

13.30 MKE Ankaragücü-Kahramanmaraşspor

13.30 Göztepe-Gölbaşıspor

13.30 Bandırmaspor-Tepecikspor

13.30 BUGSAŞ Spor-Altay