İşte Kahramanmaraş'ın Milletvekilleri
Türkiye'de cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili genel seçimi için oy verme işlemi sona erdi. Cumhurbaşkanlığı seçimi kadar milletvekili seçimleri de merak konusu oldu. İşte Kahramanmaraş'ı TBMM'de temsil edecek olan Milletvekilleri..
24 Haziran 2018 Türkiye Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçim
sonuçları belli oldu.
Buna göre Türkiye Genel Seçim sonuçları Kahramanmaraş’ta AK Parti 6, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 1 Milletvekili çıkartırken Cumhuriyet Halk Partisi ise 1 milletvekili çıkartmayı başardı.
Öte yandan İyi Parti ise Kahramanmaraş’tan milletvekili çıkartmayı başaramadı.
AK Parti’de Mahir Ünal, Av. Ahmet Özdemir, Celalettin Güvenç, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal ve Habibe Öçal meclise giderken MHP’de ilk sıra adayı Sefer Aycan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'de ise Ali Öztunç meclise gitmeyi başardı.
MAHİR ÜNAL KİMDİR?
1966 yılında Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde doğan Ünal İlk ve Ortaokul öğrenimini Elbistan’da tamamladıktan sonra eğitim hayatına İstanbul’da devam etti.
İstanbul Bahçelievler Koca Sinan Lisesi’nden mezun oldu. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde bitirdi. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamlayan Ünal, aynı Üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Ana Bilim Dalında Doktora çalışmasına devam etmektedir. Arapça ve İngilizce bilmektedir.
1992 yılında öğretmenlik görevine başlamıştır. Öğretmenlik görevinin sonrasında Kent çalışmaları, yerel yönetimler ve siyasal iletişim konularında danışmanlık hizmetleri vermiştir. 2005 yılında İTO’da müşavirlik, 2007-2009 yılları arasında ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.
Özel bir Üniversitede Davranış Bilimleri Bölüm Başkanlığı görevini yürütmüş olan Ünal bir vakıf Üniversitesinde MBA’ da Örgütsel Davranış dersleri de vermiştir.
2003 yılında AK Parti Siyaset Akademisinde dersler vermiş, 2004’ten bu yana gerçekleşen tüm seçimlerde AK Parti’nin seçim kampanyasını hazırlayan strateji ekiplerinde yer almıştır.
Irak, Malezya, Kıbrıs, Lübnan, Mısır gibi birçok ülkede seçim kampanyalarını yöneten strateji ekiplerinde de görev alan Ünal 2009 yılında AK Parti 3. Olağan Büyük Kongresi’nde MKYK üyeliğine seçilmiş ve AR&GE Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir. Aynı yıl AK Parti Siyaset Akademisi Koordinatörlüğünü üstlenen Ünal daha sonra 2011 Genel Seçimleri’nde Kahramanmaraş’tan Milletvekili seçilmiş ve Grup Başkanvekilliği görevine getirilmiştir. 24, 25, 26. Dönemlerde Kahramanmaraş Milletvekilliği ve AK Parti Grup Başkanvekilliği yapan Mahir Ünal evli ve bir çocuk babasıdır.
64. Hükümet'te Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini yürütmüştür. Şu anda ise AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevlerini ifa etmektedir.
AHMET ÖZDEMİR KİMDİR?
1977 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. Namık Kemal İlkokulunu bitirerek orta öğrenimimi İmam Hatip lisesinde; lise öğrenimimi ise Atatürk lisesinde tamamladı. 1996 yılında Dicle üniversitesi hukuk fakültesini kazandı ve 2001 yılında mezun oldu. Askerlik hizmetini yedek Subay olarak İzmir ve Ankara’da tamamladı. 13 yıldır Kahramanmaraş'ta avukatlık yapmaktadır. Evli ve Mustafa Bedirhan isminde bir oğlu var. İngilizce ve kısmen Arapça bilen Özdemir, 4 yıl Kahramanmaraş Barosu yönetim kurulu üyeliği ve baro saymanlığı görevlerinde bulundu. Beş yıl süreyle Kahramanmaraş Barosunda Adli yardım Komisyonu başkanlığı yaptı. (Ekonomik durumu olmayan insanlara hukuki yardım yapan kuruluş.) 2006 yılından 2013 yılına kadar Ak Parti İl yönetim kurulu üyeliği ve bu süre zarfında İl Başkan Yardımcısı olarak Sosyal İşler Başkanlığı, Tanıtım ve Medya Başkanlığı ve iki dönem Seçim İşleri Başkanlığı görevinde bulundu. İl başkan yardımcısı iken 17/08/2013 tarihinde yeni kurulan metropol ilçelerden Onikişubat ilçesine kurucu ilçe başkanı olarak Ak Parti Genel Merkezi tarafından atandı. Daha sonra 2014 yılı aralık ayında yapılan ilçe kongresi ile yeniden ilçe başkanlığına seçildi. Daha önce 1994 ve 2002 yılları arasında Refah Partisi, Fazilet ve Saadet Partilerinde gençlik teşkilatında ve ana kademede il yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu .(Babası Mevlüt Özdemir Milli Nizam Partisi Kahramanmaraş kurucu üyelerindendir.) İlçe başkanı olduğu sürede 2014 yerel seçimlerinde Ak Parti yüzde 64.5, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 80.08, 2015 yılı 7 Haziran Genel seçimlerinde yüzde 69. 5 oy ve son olarak da 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde de yüzde 79.9 oy alarak nüfusu 300 binin üzerindeki ilçelerde Türkiye birincisi oldu. 24 Aralık 2015 tarihinde İl Başkanlığına atandı. Ahmet Özdemir 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimler için AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili adayı oldu.
1959 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu. Baba adı Halil İbrahim, Anne adı Hürü'dür, İlk, orta, lise tahsilini Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde, üniversite tahsilini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde, Yüksek Lisansını Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamladı.
CELALETTİN GÜVENÇ KİMDİR?
1984 yılında İçişleri Bakanlığında Kaymakam Adayı olarak başladı. Zonguldak Devrek, Çorum Kargı Kaymakam Vekilliklerinde bulundu.
Hatay Altınözü, Şırnak Beytüşşebap, Gümüşhane Kürtün Kaymakamlığından sonra 2 yıl süreyle Adıyaman Vali yardımcılığı görevini yürüttü.
1990-1991 yılında dil eğitimi için 1 yıl süreyle ABD'de bulundu, iyi derecede İngilizce bilmektedir.
1995 yılında İçişleri Bakanlığında Mülkiye Başmüfettişliğine atandı, 8 yıl bu görevi yaptıktan sonra 2002 yılında Bakan Danışmanlığı yaptı. 2003 yılında Denizcilik Müsteşar Yardımcılığı görevine başladı. 2004 yılında Erzurum Valiliği, 2008 yılında Manisa Valiliği ve 2011 yılında Şanlıurfa Valiliği görevlerine başlayarak, 10 yıl Valilik görevinde bulundu.
30 Mart 2014 Seçimlerinde Şanlıurfa'nın İlk Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.
01 Kasım 2015 seçimlerinde Memleketi Kahramanmaraş'tan Milletvekili oldu ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanlığına seçildi.
1997-1998 yıllarında Mahalli İdareler Dergisi yayın danışmanlığı yaptı, aynı dergide mesleki makaleleri yayınlandı.
Evli ve iki çocuk babasıdır.
İMRAN KILIÇ KİMDİR?
3 Mayıs 1957'de Kahramanmaraş'ta doğdu. Baba adı Ejder, anne adı Hatice'dir.
İl Müftüsü; Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesini bitirdi. Yüksek lisans eğitimini aynı fakültede tamamladı.
Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki il ve ilçelerde müftülük görevlerinde bulundu. Kahramanmaraş 26.Dönem 7.sıradan Milletvekili oldu.
İyi düzeyde Arapça bilen Kılıç, evli ve 3 çocuk babasıdır.
MEHMET CİHAT SEZAL KİMDİR?
Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığında çeşitli görevlerde yıllarca hizmet veren İl Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenen Mehmet Cihat Sezal Milletvekili Aday Adayı olacağı için istifa etmişti. Cihat Sezal partisinden 5.sıra Milletvekili adayı oldu.
Mehmet Cihat Sezal, uzun bir istişarenin ardından da aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu söyleyerek kendisini şöyle tanıttı, “Ben amcam (Orhan Sezal) ve babam (Ali Sezal) dolayısı ile siyasetin içinde büyüdüm. Ailemden dolayı, siyasete ilgim de doğal gelişim içerisinde oldu. 2003-2004 döneminde partimin gençlik kollarında çalıştım. Babamdan dolayı, resmi olarak görev alamadığım zamanlarda da bizzat siyasetin içerisindeydim. Fatih Mehmet Erkoç döneminde il teşkilatında yönetim kurulu üyeliği, il başkan yardımcılığı, il sosyal işler başkanlığı yaptım. Metin Doğan’ın ilk döneminde de il yönetim kurulu üyesiydim. Halen KASİAD Yönetim Kurulu üyesiyim.Uzun bir düşünce ve istişareler sonucunda, son gün AK Parti’den aday adaylığı başvurumu yaptım. Hem siyasetin, hem iş dünyasının hem de halkın içinde büyüdüğüm için dillendirilen sorunları da yakından biliyorum. 11 yıldır iş hayatının içerisindeyim ve sanayicinin sorunlarını çok iyi biliyorum. Halkla içiçe yaşıyorum, bu nedenle de Kahramanmaraş’ın sorunlarına vakıfım. Neredeyse çocukluğumdan bu yana siyasetin içerisindeyim. Siyasetin sorunlarını biliyorum. Amacım, Kahramanmaraş’ta dillendirilen sorunların çözümüne yönelik olarak fikirlerimi hayata geçirmektir. Nasip olur da seçilirsem, siyasal bazı sorunları çözmeye gayret edeceğim. Ben teşkilatın tamamını biliyorum. Çünkü, siyaset ile birlikte büyüdüm. Siyaset altyapı isteyen bir kurumdur ve ben de bu altyapıya sahibim.”
HABİBE ÖÇAL KİMDİR?
Habibe Öçal adaylıktan önce Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Kadın Komisyonu Genel Başkanı olarak görev yapıyordu. Öçal 1968 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu.
Öçal aday adaylığını açıklarken de "Öçal, Vesayetten kurtulmuş yeni ve güçlü Türkiye'nin inşaasında sorumluluk almaya, ülkeme ve milletime hizmetkâr olmaya talip oldum" demişti.
SEFER AYCAN KİMDİR?
27.Dönem MHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Sefer Aycan ile ilgili olarak biyografisi kendi resmi sayfasında şu şekilde yer alıyor; 1963 yılında Kahramanmaraş Merkez İlçede dünyaya geldi. İlk, orta ve lise tahsilini Kahramanmaraş’ta tamamladı.1980 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi ve 1986 yılında bu fakülteden mezun oldu. Aynı yıl Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Uzmanlık Eğitimine girdi, 1989 yılında uzman doktor oldu.1997 yılında Halk Sağlığı Dalında Doçentlik ünvanını aldı. Çok çeşitli kurslara katıldı.Araştırma projelerinde görev aldı. 1997 yılında Amerika Birleşik Devletleri Michigan Üniversitesi Halk Sağlığı Okulunda Sağlık Ekonomisi, Epidemiyoloji, Sağlık Yönetimi dersleri aldı.Araştırmalar yürüttü. 1991-1992 yılları arasında GATA Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalında Yedek Subay olarak askerlik görevini ifa etti. 1992-1995 yılları arasında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalında Öğretim Görevlisi 1995-1997 yıllarında Yardımcı Doçent 1997-1999 yıllarında Doçent olarak görev yaptı.Özellikle Sağlık Ekonomisi, Sağlık Yönetimi, Çevre Sağlığı, Epidemiyoloji, Biyoistatistik dersleri okuttu. Çok çeşitli araştırma ve projeler yürüttü.1996 yılında Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde Kazaların Demografisi ve Epidemiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığı yaptı. 13 Temmuz 1999 tarihinde T.C. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine atandı.Bu dönemde Ülkemizin çocuk felci hastalığından arındırıldığına dair belge alınması Ülkeye en büyük katkısıdır.Birinci basamakta çalışan sağlık personelinin ek ödeme alamasını sağladı.25.04.2001 tarihinde T.C. Sağlık Bakanlığı Müsteşarlık görevine atandı.Uzmanlık eğitimini düzenledi ve Tuzuğunü çıkardı.21.yy Türkiye Sağlık Hedef ve Stratejileri çalışmalarını tamamladı. 24.12.2002 tarihinde Müsteşarlık görevinden ayrılarak, tekrar Gazi Üniversitesi Tıp fakültesi Halk Sağlığı A.D da öğretim üyeliği görevine döndü.Halen bu görevi sürdürmektedir.25.2.2004 tarihinde Profesör oldu.Mayıs 2009 da Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Halk Sağlığı A.B Başkanlıklarına seçildi ve atandı.Halen bu görevleri yürütmektedir.Nisan 2013 tarihinde aynı zamanda Gazi Ü. Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanlığına atandı. 07 Haziran 2015 genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisinden 25. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine girdi. Yayınlanmış on kitabı ve 100 den fazla makalesi vardır. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Prof. Dr. Sefer AYCAN İngilizce bilmektedir.
ALİ ÖZTUNÇ KİMDİR?
Ali Öztunç 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Bölgesi, 1'nci sıradan millet vekili adayıdır.
1976 yılında dünyaya gelen Ali Öztunç, ilk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesinde tamamladı. Elbistan Mükrimin Halil Lisesi’nin ardından, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünü bitiren Öztunç, üniversite öğrencisiyken, 1996 yılında gazetecilik mesleğine başladı. 1999 yılında sarı basın kartı sahibi oldu ve 6 yıl Kanal D Ankara Haber Merkezinde; gece, adliye, savunma, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı muhabirliği yaptı. Daha sonra 2 yıl Show TV Haber Merkezinde benzer görevler yürüten Öztunç, 2 yıl da Kanaltürk Televizyonunda Haber Müdürlüğü yaptı, Vatan Gazetesinde ise Parlamento Muhabiri olarak çalıştı. Habertürk Gazetesinde parlamento ve CHP Muhabiri olarak görev yapan Ali Öztunç, 2011 yılında CHP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki Basın Danışmanlığı görevini devraldı. 14 Mayıs 2013 tarihinde 6 yıllığına Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyeliğine seçildi, görev süresinin bitimine 4 yıl kala istifa ederek, 1 Kasım 2015 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Kahramanmaraş 1. Sıra Milletvekili Adayı oldu. Savaş muhabiri olarak bulunduğu Afganistan ve Irak’ta yaşanan savaşları anlatan ‘’En Son Umutlar Ölür’’ adlı bir de kitabı bulunan Öztunç, 1999 yılında, ‘’Susurluk Seçimde’’ haberi ile Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından ‘’Yılın Gazetecisi’’ seçildi. Çok sayıda uluslararası ve ulusal toplantılarda konuşmacı oldu. Çeşitli gazeteci dernekleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından da ödüllendirildi. CHP 35. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi Üyeliğine seçildi. İngilizce bilen Öztunç, evlidir.