Kadına şiddetle mücadelede birlik oldular
Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde "Kadının Şiddetle Mücadelesi" konulu program düzenledi.
Salon girişinde katılımcılara “Orange The World” (Dünyayı
Turuncuya Boya) kampanyasından hareketle turuncu karanfil dağıtımı
gerçekleştirildi.
Açılış konuşmasını yapan Dr. Ruhan Özkan “17 Aralık 1999 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından 25 Kasım günü "Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü" olarak belirlenmiştir. Bu tarihten itibaren ülkemizin de aralarında olduğu birçok ülkede 25 Kasım günü nedeniyle her yıl çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Eğitim seviyesine bakılmaksızın tüm kadınlar şiddete maruz kalmaktadır. Kadınlar bu mağduriyetlerinde kendilerini yalnız hissetmektedir ancak Türkiye Cumhuriyeti bu açıdan kamu kurumları ile tüm kadınlarımıza destek vermektedir. Mağdur duruma düşen kadınlarımız için gerekli kurumsal yapı her ilde vardır” dedi.
KADINA NASIL MUAMELE EDİLİR
Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeli Aybüke Dobur ise şiddetin kadına çocuğa ve aileye etkileri hakkında sunum gerçekleştirdi. Kahramanmaraş İl Müftülüğü Cezaevi Vaizi Ali Zülfikar Yiğit, yaptığı konuşmada dinimizde kadına nasıl muamele edilmesi gerektiği ve kadına yönelik ayrımcılığın gerekçeleri üzerinde durularak, dinin görüşü olarak sunulan bazı kabullerin Kur’an-ı Kerim’in ilgili konular hakkındaki mesajları ile alınarak kadına yönelik ayrımcılığın ve şiddetin temelinde aslında dinin değil de kültürel birikimin etkili olduğu gerçeklerini içeren konularda katılımcıları bilgilendirdi.
“KADIN İNSAN, ERKEK İNSANOĞLUDUR”
Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat, program sonrası yaptığı açıklamada “Dinimizde kadına şiddetin yeri olmadığını bunu bir hadisi şeriften de(Cennet Anaların Ayağı Altındadır.) bu ülke insanı bilmektedir. Ayrıca Neşet Ertaş’ ın bir sözü aslında bu işi özetler “Kadın İnsan, Erkek İnsanoğludur” bizler Bakanlık olarak Ailenin tüm parçalarına hem genelde hem de bireyde hizmet sunmaktayız. Öncelikle Aile Eğitimleri ile onarı bir arada tutarken, ayrı durumda olanlara ise rehberlik, ekonomik destek veya bakım altına alarak devletin sıcak kucağı durumunda vatandaşımız ile iç içeyiz. Kadına yönelik şiddet, ulusal ve uluslararası tüm gelişmelere rağmen coğrafi sınır, ekonomik gelişmişlik ve öğretim düzeyi bakılmaksızın tüm dünyada ve kültürlerde yaygın olarak görülen evrensel bir sorundur. 17 Aralık 1999 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından 25 Kasım günü "Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü" olarak belirlenmiştir. Bu tarihten itibaren ülkemizin de aralarında olduğu birçok ülkede 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle her yıl çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu kapsamda "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü" etkinliği çerçevesinde Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü kadına yönelik şiddete karşı toplumsal farkındalığı ve duyarlılığı artırmak amacıyla etkinlikler gerçekleştirilmektedir” diye konuştu.