'Kahramanmaraş'ı elbirliğiyle marka şehir yapacağız'
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek: 'Uluslararası ölçekte model ve marka haline gelen bir Kahramanmaraş'ı el birliğiyle oluşturacağız' dedi.
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş’ı uluslararası ölçekte marka ve model bir kent haline getirmek için el birliğiyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
Başkan Mahçiçek, 2015’in ilk gününde yerel bir televizyonun konuğu olan Mahçiçek, başarılarla dolu bir yılı geride bıraktıklarını belirterek, 2015’e umutla girdiklerini kaydetti.
Onikişubat Belediyesi’ni kısa sürede sistemli çalışan bir kurum haline getirdiklerini ifade eden Mahçiçek, “Tabi ki, iyi bir çalışma ancak verimli bir sistemle olur. Dolayısıyla öncellikle sistemi planlayacaksınız ve sistemin gerektirdiği oluşumları meydana getireceksiniz. Bunlardan ilki çalışmaların yapılacağı fiziki bina, diğeri teknik altyapı.
Üçüncüsü artık iletişim çağı yaşıyoruz ve o iletişimin gereklerini yerine getirecek teknik donanım ve tüm bunları kullanacak insan faktörünü oluşturacaksınız. Bunları kısa sürede planladık ve süper hizmet dediğimiz bir sistem kurduk. İyi bir sistem, çalışan bir sistem, dolayısıyla sistem çalışınca arkasından da gerekli olan hizmetler, çalışmalar beraberinde geliyor. Bütün bu yaptığımız çalışmaların odak noktası oluşturduğumuz bu sistemin getirdikleridir” diye konuştu.
“EN ÖNCELİKLİ İHTİYAÇ YOL”
Onikişubat’ın ihtiyacı olan hizmetleri önceliklerine göre sıraladıklarını ve bu öncelik sırasına göre çalışmaların hayata geçtiğini işaret eden Mahçiçek, şöyle devam etti: “Onikişubat ilçemizin 81 tane köyden ve beldeden mahalleye dönüşmüş yerleşim yeri ve 47’de merkez mahallesi var. Toplamda 128 mahalleye hizmet veriyoruz. Baktık ki en öncelikli ihtiyaç yol. Bütün arkadaşlarımızı süratle bu konuda seferber ettik. Bütün ölçüleri aldık, 1 milyon 550 bin metrekare ölçüm yaptık. Çok kısa sürede ihaleleri yaptık. Öyle bir tablo oluştu ki kentimizde kilit parke bulunmaz oldu. Böylece hem bir ekonomik değer ürettik hem istihdam alanı oluşturduk hem de önceliklerimizin birinci sırasında yer alan yol konusunu 90 günde bitirdik. Düşünün, cumhuriyet kurulalı 91 yıl olmuş, ama bu sıkıntıyı giderememişiz. Onikişubat Belediyesi olarak 90 günde genel hatlarıyla bu sorunu giderdik. Eksik noksan olabilir. Ama hiç ara vermeden onları da süratle telafi edeceğiz ve 2015 yılının ilk beş ayında bu konuyu tamamen bitirmiş olacağız. Öte yandan özellikle okul alanlarımız civarında kaldırımlar eksikti. Onların da ölçümlerinde 300 bin metrekare civarında ihtiyaç tespit edildi. Bunları da on gün içinde ihale edeceğiz ve yol konusunu çözmüş olacağız. Daha sonra ise önceliklerine göre belirlediğimiz ihtiyaçları peyderpey realize edeceğiz.”
“YENİ BELEDİYE BİNASI DSİ LOJMANLARINDA YÜKSELECEK”
Başkan Mahçiçek, Onikişubat Belediyesi’nin yeni hizmet binasının ise Devlet Su İşleri (DSİ) Lojmanlarının bulunduğu alan içerisinde yapılacağını söyledi. Bu konuda tüm bürokratik işlemleri tamamladıklarını dile getiren Mahçiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biliyorsunuz mevcut çalışma düzenimizdeki fiziki alanımız çok yetersiz. Verimli bir çalışma imkanı olmuyor. Bu nedenle fiziki olarak daha rahat çalışabileceğimiz bir yer arayışına girdik ve bir allan tespit ettik. Burası da mevcut DSİ lojmanlarının bulunduğu nokta. Malum bu lojmanların çürük raporu vardı ve yenilenmesi gerekiyordu. Biz de DSİ Bölge Müdürümüzle konuştuk, o da sağ olsun anlayışla karşıladı. Orada 40 daireleri var. O 40 daireyi yapıp vereceğiz ve burayı bize devredecekler. Bürokratik işlemlerimiz tamamen bitti ve protokol imzaladık. 40 lojmanın ihalesini süratle yapıp teslim edip kendi binamızı yapacağız. Bu prosedürler devam ederken de kendi binamız için adımlar atmaya devam edeceğiz. Öyle tahmin ediyorum ki bu yılın ilk altı ayından sonra kendi binamız için de ihale aşamasına gelmiş olacağız.”
“TEMİZLİK İŞÇİLERİMİZİN YAPTIĞI İŞ KUTSAL”
Mahçiçek, belediye hizmetleri içerisinde verilen en kutsal çalışmaların başında temizlik işlerinin geldiğini belirtti. Temizlik işçilerinin onurlu bir görevi yerine getirdiğini ifade eden Mahçiçek, “Çalışma alanları içerisinde en şereflisi, en değerlisi bize göre temizlik alanı. Bu nedenle temizlik işçilerimizin görevleri bize göre kutsal. Çünkü onlar çocuklarının rızkı için bu memleketin temizliğini yapan arkadaşlarımız. Belki onları hor görenler, öteleyenler olabilir ama bizim yanımızda bu çalışma alanlarının içerisindeki en şereflisi. Yılbaşı dolayısıyla da bu çalışanlarımıza bir hediye verelim dedik. Onun ötesinde 6 ay önce temizlik ihalesi yaparken, bu işçilerimize asgari ücret ve artı yüzde 10 maaş vereceğiz dedik. Bu onlardan gelen bir talep değildi, bizim kendi düşüncemizin bir çıkarımıydı ve üstüne yüzde 10 ilave yaparak ihale yaptık. Şimdi yeni yılda hükümetimiz de yüzde 6+6 yüzde 12 şeklinde bir artış yaptı. Gerçekten yüzde 12 de iyi bir rakam. Yüzde 12 hükümetimizden, yüzde 10 da bizden. Tabi bu çok tatminkar mı? Değil. Ama en azından eksikliği giderdiğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.
“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ORTAK BİR ÇALIŞMA YAPACAĞIZ”
Spiker Eğridağ’ın, Onikişubat Belediyesi’nin başarısına ve kentsel dönüşüme ilişkin yönelttiği soruları da cevaplandıran Mahçiçek, “Tabi bir defa önce şunu söyleyelim. Bu başarı kişisel olarak sadece Hanefi Mahçiçek’in değil. Ekip arkadaşlarımızla birlikte diğer belediyelerimizin, Dulkadiroğlu ve Büyükşehrimizin. Kentsel dönüşüm konusu da ortak bir konu ve bu nedenle ortak çalışma yapacağız. Çünkü orada da yetki Büyükşehrimizde. Çünkü biz bir alanı, bir bölgeyi alacağımız zaman onu büyükşehirle istişare ederek alacağız. Yakın bir zamanda da büyükşehir belediye başkanıyla da konuştum, hangi alanda kentsel dönüşüm yapacağımıza beraber karar vereceğiz. İnşallah süratle de yapıp çıkacağız” yanıtını verdi.
Kahramanmaraşlıların yeni yılını ve mübarek Mevlid Kandilini de kutlayan Mahçiçek, sağlık ve başarı dolu bir yıl temennisinde bulundu.
“MARKALAR ULUSAL DEĞİL ULUSLARARASI ÖLÇEKTE OLUŞTURULUR”
Yayının son bölümünde anlamlı mesajlar da veren Mahçiçek, sözlerini şöyle noktaladı:
“Bir nokta daha var onu vurgulamak istiyorum. Şimdi bir marka yaratacaksınız. Türkiye’nin 75 milyon nüfusu var. Bu marka 75 milyon nüfus için yapılmaz. Yapılırsa eksik kalır. Eğer bir marka oluşturmak istiyorsanız 7 milyar nüfus için marka oluşturacaksınız. Yani bütün dünyayı, küresel bütün toplumları kapsayacak şekilde marka oluşturacaksınız. Biz bu nokta da Kahramanmaraş’ımızı sadece ülke genelinde değil uluslararası ölçekte bir model, bir marka, bir yaşanılabilir kent yapmak için arkadaşlarımızla çalışacağız. Bunu da el birliğiyle başaracağız.”