Kahramanmaraşspor'un Gücü Maraş'a yetmedi

Kahramanmaraş U 17 A Grubu'nda hafta sonu Maraşgücüspor ile Kahramanmaraşspor karşı karşıya geldi. Maraşgücüspor, Kahramanmaraşspor'u 2-1 yendi.

U 17 A Grubu’nda 13. Hafta maçında karşı karşıya gelen iki güçlü ekip Maraşgücü ve Kahramanmaraşspor maçında galip gelen taraf Maraşgücü oldu. Batıpark Spor Sahasında Kahramanmaraşspor’u 2-1’lik skorla geçen Maraşgücü, play-offlar için mücadele verdiği zorlu maçta, bir çok gol pozisyonlarını değerlendiremezken, farkı artırmak için Kahramanmaraşspor kalesine yoğun baskı kurdu. Bulduğu net fırsatları gole çeviremeyen Maraşgücüspor, 2-0 öne geçmesine rağmen bu farkı koruyamadı ve son dakikalarda Kahramanmaraşspor’un attığı golle maçı 2-1 kazanabildi.

Maç boyunca Kahramanmaraşspor’a göre daha baskılı ve kontrollü oynayan Maraşgücüspor, oyunun kontrolünü son dakikalarda kaybederken, Kahramanmaraşspor’un farkı bire indiren golüne engel olamadı. Maçın son bölümlerine kadar birçok gol pozisyonundan faydalanamayan Maraşgücüspor, bir çok oyuncu değiştirmesine rağmen, ilk dakikalardaki baskılı oyununu sürdüremedi.

Kahramanmaraşspor’un maçın ikinci yarısında skoru değiştirmek için verdiği mücadelede son dakikada penaltı golüyle ümitlendi ancak, maç sonunda Maraşgücüspor, Kahramanmaraşspor’u 2-1’lik skorla geçti.

 

“BAŞKAN DAĞLI SİTEM ETTİ”

Sahipsizlikten yıkınanMaraşgücüspor Kulübü Başkanı Mustafa Dağlı “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Biz amatör takımlara malzeme yardımı yapmamakla bizleri zor durumda bırakmaktadır.Büyükşehir belediyesi 12 kategoride futbolda takımı olan maraşgücüspor gibi diğer amatör takımlarımızı da zorluklarla baş başa bırakmıştır.Biz amatör kulüplerin Belediyeler dışında yardım alabileceğimiz kanal yok.Geçen sene Özel idare vardı onlardan alıyorduk belediye geç de verse sıkıntı olmuyordu ama bu sene büyükşehir olduk bu birim de kalmadı.Bizler gençlerimize bize sunulan imkanlar neticesinde sahip çıkabiliriz.İnsan üstü bir emek sarfedip mahalle mahalle gençleri topluyoruz.Burada Anayasal olan hakkımızı istiyoruz.Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 60 kulübe  yardım yaptı daha yeni bizim o kadar kulübümüzde yok. Büyükşehir belediyesinden Amatör kulüplerimize paso kart dağıtılmasını ve amatör kulüplerimizin maçlara bu pasolarla gitmesi en azından taşıma konusunda kulüplerimize yardımcı olur.Biz kendi imkanlarımızla Belediye takımlarına kafa tutmaya çalışıyoruz. Büyükşehir belediyesinden bir yetkili Amatör Şubelerimizden para kalırsa sizlere yardım yapacağız gibi mesnetsiz açıklamarda bulunuyor.Bunlar bizi daha çok üzüyor.Amatör takımlarımız deplasmana gidecek araç bulamıyor.Şimdi sizlere soruyorum Belediyeler neden var?

Profesyonel takıma aktarılan paralarda biz amatör kulüplerin bu gençlerin hakkı yokmu? Her geçen sene daha iyiye gitmemiz gerekirken daha da zorluk yaşıyoruz.Amatör takımlara nakdi yardımın önü açıldı büyükşehir yasası ile biz bırakın nakdi yardımı ayni yardım bile alamıyoruz.Bizlerin imkanlarını sahalar gelerek görebilir tüm yetkili. Spor alanları sadece Kahramanmaraş BüyükşehirBelediyespor'dan ibaret değildir. Bunları lütfen görelim” dedi.