KAR değil BUZ etkili oldu

Kahramanmaraş Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)'ne bağlı 60 ekip Kahramanmaraş il genelinde kapanan köy yolları ve buzlanmaya karşı mücadele veriyor. AKOM, dün saat 20.00 itibarıyla kapanan köy yolu bulunmadığını ve buzlanmayla mücadele kapsamında tuzlama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Kahramanmaraş’ta aniden bastıran yoğun kar yağışı tüm kenti etkisi altına aldı. Kar yağışıyla birlikte eksi dereceye düşen hava sıcaklığı ise buzlanmayı beraberinde getirdi. Kahramanmaraş’ın 60 bölgesinde kar ve buzlanmaya karşı mücadele eden Kahramanmaraş Afet Koordinasyon Merkezine bağlı ekipler il genelinde kapalı köy yolu bırakmadı. Havaların eksi dereceye düşmesi sebebiyle buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları genellikle şehir merkezlerinde devam etti.

AKOM’un 110 ihbar hattına dün sabah saatlerinden itibaren 70’e yakın vaka ihbarı yapıldı. Vakalara anında müdahale eden AKOM ekipleri, karla mücadele çerçevesinde kapanan köy yolu olmadığı için vakaların genellikle buzlanmayla ilgili olduğunu bildirdi. 112 acil yardım merkeziyle koordineli bir şekilde çalıştıklarını belirten AKOM yetkilileri, acil hastalara ulaşımla ilgili il genelinden bir ihbar alınmadığını vurguladı.

Yoğun kar yağışı sebebiyle il genelinde meydana gelen trafik kazalarında can kaybı yaşanmazken, akşam saatlerinde Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğünden öğrencilerin beklediği haber geldi. Dulkadiroğlu ve Onikişubat İlçe sınırlarındaki tüm okulların 5 Ocak Salı günü bir gün süreyle tatil edildiği duyuruldu.

 

BEYAZ ÖRTÜYÜ AKOM ERİTTİ

Kahramanmaraş Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)’ne bağlı 60 ekip Kahramanmaraş il genelinde kapanan köy yolları ve buzlanmaya karşı mücadele veriyor. AKOM, dün saat 20.00 itibarıyla kapanan köy yolu bulunmadığını ve buzlanmayla mücadele kapsamında tuzlama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Kahramanmaraş’ta aniden bastıran yoğun kar yağışı tüm kenti etkisi altına aldı. Kar yağışıyla birlikte eksi dereceye düşen hava sıcaklığı ise buzlanmayı beraberinde getirdi. Kahramanmaraş’ın 60 bölgesinde kar ve buzla mücadele eden Kahramanmaraş Afet Koordinasyon Merkezine bağlı ekipler il genelinde kapalı köy yolu bırakmadı. Havaların eksi derecede olması sebebiyle buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları genellikle şehir merkezlerinde devam etti.

AKOM’un 110 ihbar hattına dün sabah saatlerinden itibaren 70’e yakın vaka ihbarı yapıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 7 gün 24 saat mesai kavramıyla faaliyetini sürdüren AKOM ekipleri kentin 60 bölgesinde, kar yağışından dolayı kapanan köy yollarına anında müdahale ettiği bildirildi. Kahramanmaraş’ta iki gündür etkisini sürdüren yoğun kar yağışı şehir merkezinin yüksek yerlerinde hayatı zorlaştırırken kırsal bölgelerde hayatı durdurma noktasına getirdi. 

 

70 VAKA, KAPALI YOL YOK, BUZLANMA VAR

Karla mücadele kapsamında Kahramanmaraş Belediyesi bünyesinde hizmet veren Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ekiplerin 7 gün 24 saat esasına göre çalıştığını bildirdi.

Konu ile ilgili olarak AKOM’dan yapılan açıklamada: “Karla mücadele çalışmalarında dün akşamdan bu yana ilimiz genelinde meydana gelen 18 adet olaya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Karayolları ve ilçe belediyeleri ekipleri ile koordineli olarak müdahale edilerek kapanan yollar açık hale getirildi. Kahramanmaraş il genelinde buzlanma tehlikesi olan yollarımızda tuzlama çalışmaları devam etmektedir. Herhangi bir olumsuz durumda karla mücadele ekiplerimiz 24 saat esasına göre alarm durumundadırlar. Olumsuz hava şartları nedeniyle olası bir afete maruz kalan vatandaşlarımızın AKOM 110 İhbar Hattı’nı aramaları halinde derhal müdahale edilecektir” denilerek bilgi verildi.

Açıklamada ayrıca Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı karlı mücadele ekiplerinin şehrin muhtelif noktalarına yerleştirilerek olası kar yağışına karşı anında müdahale edebilmeleri adına hazır bekletildiği belirtildi.

 

BÜYÜKŞEHİR KARLA MÜCADELE EDİYOR…

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kış şartlarının ağırlaştığı şu günlerde kar yağışına karşı mücadelesine devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanlarında yürüttüğü çalışmalarda buzlanmaya karşı tuzlama yaparken, kar yağışına karşı da yolları açık tutmaya gayret ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) kanalıyla yürütülen çalışmalarda yollarda çalışmalar devam ediyor.

AKOM 110 İhbar hattına gelen ihbarları anında değerlendiren ekipler il genelinde kapalı yol olmaması için kar küreme ve buzlanma olan bölgelerde de tuzlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

AKOM bünyesinde il genelindeki resmi kurum ve kuruluşlarla koordineli olarak çalışmalar yürütülürken, olası bir afet durumunda vatandaşların AKOM 110 İhbar hattını aramaları istendi.

AKOM 110 İhbar hattına gelen şikayet ve talepler derhal değerlendirilerek ilgili birimlere anında ulaştırılıyor ve sorunun çözümü için gayret ediliyor.

AKOM’dan yapılan açıklamada, zor kış şartlarının yaşandığı şu sıralarda vatandaşlarımızın mümkün olduğunda evlerinden çıkışlarında mutlaka toplu taşıma araçlarını kullanmaları, eğer özel araçlarının kullanılması zaruri ise araçlarında takoz, zincir ve çekme halatı gibi araç-gereçleri bulundurmaları ve kar küreme ve tuzlama yapılan yollarda işaret ve işaretçilere uymaları gerektiği belirtildi.