Kara: "Fuar Şehrimiz Adına Bir Kazanç!"
Toprak Kokusu ve Çeşm kitabının yazarı Niyazi Kara ile Uluslararası Kahramanmaraş 5. Kitap ve Kültür Fuarında baş başa bir sohbet gerçekleştirdik.
Uluslararası Kahramanmaraş 5. Kitap ve Kültür Fuarına
Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği şair ve yazarlar damgasını vuruyor. İnternet
sitemizin köşe yazarı ve Çeşm, Toprak Kokusu kitaplarının yazarı Niyazi Kara, Kitap
ve Kültür Fuarında sorularımızı cevapladı.
Çeşm Şiir Kitabının İçeriği Nedir?
Çeşm şiir kitabının kaynağını anlatan Kara: “Çeşm şiir kitabımız 2015 yılında Yediveren Yayınlarından çıktı. Çeşm; göz anlamına gelen bir kelime. İnsanın dünyaya açılan penceresi göz, dışarıyı gördüğü kadar kendi içini görende göz. Aslında kitabımız kişinin iç dünyasını gören bir göz. İç dünyamız deyince aslında eskilerden beri gelen gönül diye bir kavramla karşılaşırız. İşte Çeşm yani gözün baktığı gönül yurdudur. O gönül yurdunun kelimeler haline geldiği eserimizin adı Çeşm Şiir Kitabı dersem doğru tanımlamış oluruz” ifadelerini kullandı.
Toprak Kokusu Kitabı Memleketimize Bir Vefanın Sonucudur!
Kara: Şehrimizin üzerinden Türkiye’mizin belli bir dönemine ışık tutmak adına kaleme alınmış, gerçek mekânlar ve olmuş olayları anlatan Toprak Kokusu kitabımız, o günkü yaşanan olayların tarihi derinliklerde kalmaması için yazılmış bir kitap. Kitabımızın içerisinde İnsan ve Toprak ilişkisi var. Aslında toprağız ama öyle bir yaratılış mucizesidir ki hepimiz birbirimizden farklıyız. İnsanı insan yapanda aslında bu farklılıklardır. Bizim milletimiz nereye gittiyse birlikte yaşam kültüründe birlikte götürmüştür. Gün gelmiş bizim bu birliğimizi baltalamışlar. Gün gelmiş bilgiye ulaşamamaktan, belki ekonomik, belki siyasal belki farklı sebeplerden dolayı insanları birbirine düşürmüşler. Bu bizim yakın dönemimizde bol miktarda kendini göstermektedir. Toprak kokusunun bu noktadaki amacı memleketimizde belli dönemlerde yaşanan olayları lütfen bir daha düşünün. Çünkü birilerini suçlamak kolay. Önemli olan bizim çözüm noktasının neresinde olabilirimi anlatılıyor.
Biz bu dönemlerin, bu ana babaların çocuklarıyken ne oldu da bu hale geldik. İnsan kıymeti bilmez olduk. En temel sıkıntımız insanın değerini, kıymetini yeniden binlerce yıllık Türk kültürünü ve üzerine İslam kültürünün getirdiği bu değeri yerine koyma çabasıdır” dedi.
Şehrimiz Adına Bir Kazanç!
Kitap ve Kültür Fuarımızın 5.’nde buradayız diyen Kara: “Hayırlı olsun diyerek başlamak istiyorum. Kitap ve Kültür Fuarımız her şeyden önce şehrimiz adına bir kazanç. Burada ki insanlara bakarsanız bu organizasyonun ne kadar önemli olduğunu, bir ihtiyaç olduğunu görürsünüz. Bunun için bunun her aşamasında emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç olmak üzere tüm mesai arkadaşlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.