Maraş Biberi'nin ilk hasadı yapıldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından fide desteği verilen Maraş Biberi üreticileri ilk hasatlarını gerçekleştirdi. Başkan Güngör, tarımsal kalkınma konusunda desteklerin devam edeceğini söyledi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin
Güngör, Maraş Biberi Mezatı’na katıldı.
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ve Maraş Biberi Küme Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen programda bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, kırsal kalkınma kapsamında üreticilere destek olmaya devam edeceklerini söyledi.
BAŞKAN GÜNGÖR: “MARAŞ DEYİNCE AKLA KIRMIZIBİBER GELİR”
Kahramanmaraş’ın iklimi ve coğrafi yapısına has üretilen Maraş Biberi’nin tescilli bir ürün olduğuna dikkat çeken Başkan Güngör: “Kahramanmaraş’ımızın gerek coğrafyası gerekse iklim özelliği ile birçok tarımsal ürüne sahip olan şehrimiz tarımsal ürünler konusunda da ilk sıralarda yer almaktadır. Maraş deyince akla kırmızıbiber, kırmızıbiber deyince akla Maraş gelmektedir. Şehrimizde yetişen ve Maraş Biberi olarak tescillenen biberimiz antioksidan özelliği ile kansere karşı etkili, c vitamini deposu olan ve sindirim sistemini kolaylaştıran bir özelliğe sahiptir.
Burada yılın ilk hasadını görüyoruz. Bu biber buraya gelinceye kadar önemli bir aşamadan geçerek buraya geliyor ve büyük bir zahmeti var. Bunun yanı sıra bir alın teri, bir emek ve bir gayret var.
Biz de bu çaba ve gayretlere karşılık marka değerini her zaman yükselterek geliştirmemiz gerekiyor. Ben yıllardan beri söylediğim bir slogan var ve bunu Maraş Kırmızıbiberine yazalım diyorum: Gelin hayatın acılarını birlikte paylaşalım.
Büyükşehir Belediyesi olarak tarımsal üretimi destekleme adına çok ciddi manada fide dağıtımı gerçekleştirdik. Bu manada çalışmalarımız ve desteklerimiz devam edecek. Emeği geçen tüm üreticilerimize elinize sağlık diyor saygılar sunuyorum” diye konuştu.
İŞLENMİŞ BİBERİN YÜZDE 35’İ KAHRAMANMARAŞ’TAN
Kahramanmaraş’ta 11 bin dönümde kırmızıbiber üretimi gerçekleştiriliyor ve 22 bin ton biber hasadı gerçekleştiriliyor. Kahramanmaraş, Türkiye’de işlenmiş biberin yüzde 35’ini karşılıyor.
100 gr
Kahramanmaraş biberi 318 cal enerji verir. Kahramanmaraş biberinin yapımında organik
ve inorganik minerallerin yanı sıra A, B ve C vitaminleri bulunur.