Mavi kapak 719 engelliye umut oldu

Kahramanmaraş Mesleki Eğitim Merkezinden 'tane tane kapak toplayalım, adım adım engelleri aşalım' kampanyasına 200 kilo kapakla dev destek verdi.

Kahramanmaraşlı kantin işletmecisi Abdulkadir Gülmez, Kahramanmaraşlı yardımsever gönüllülerle birlikte Plastik kapak toplayarak engellilere tekerlekli sandalye dağıtmaya devam ediyor. Toplanan plastik kapakları tekerlekli sandalyeye çeviren Gülmez, aldığı manuel ya da akülü araçları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı sürdürüyor. Son zamanlarda Engellilerin hayata bağlama adına uygulanan Plastik kapak toplama kampanyası Mavi rant olarak algılansa da bu işe gönül vererek umursamandan devam eden Abdulkadir Gülmez 706 manuel, 13 de Akülü olmak üzere 719 Engelliye ulaşarak onlar için bir umut tanesi oldu.

 

RANT DENİLEN KAPAKLAR 719 ENGELLİYE UMUT OLDU

Kahramanmaraş’ta Başlatılan Kampanya sayesinde 719 vatandaşı hayata bağlayarak engelleri ortadan kaldırdı. Mavi rant denilse de bu rantlık bir şey değil gönül işi diyerek bu işe baş koyduğu işi anlının akı ile sürdüren ve Engellilere ışık olan Abdulkadir Gülmez hayata Küsmeye yüz tutmuş engelli vatandaşları gülümsetmeye devam ediyor.

Kahramanmaraş İmam Hatip Kantincisi Abdulkadir Gülmez’in çabaları ile İmam Hatip Lisesi ve Kahramanmaraş Mesleki Eğitim Merkezi (Çıraklı Eğitim Merkezi) öğrencileri sayesinde birçok Küsmeye yüz tutmuş engelli vatandaşa toplanan Plastik kapaklarla engelleri ortadan kaldıracak.

İmam hatip Lisesi'nde Kantincilik yapan Abdulkadir Gülmez’in öncülüğünde toplanan kapaklar Umut olmaya devam edecek.

 

“EV SAHİBİ OLMAK BİZİ FAZLASI İLE ZİYADE ETTİ”

Toplanan kapaklarla Engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye alınacağını buna ise okullarının öncülük etmesinin memnuniyetini dile getiren Kahramanmaraş Mesleki Eğitim Merkezi müdürü Mustafa Yeşil,

“Okulumuzun Eğitimcilerinden Mutlu Aslantürk Hocamızın ve Öğrencilerimizin sayesinde birçok vatandaşımızın engelleri ortadan kalkacak. Bir sosyal sorumluluk projesi olarak ortaya konan ve Mutlu Hocamızın girişimlerini alkışlıyorum. Unutulmaya yüz tutmuş yardımlaşma, hoşgörü, imece anlayışı gibi özelliklerimizin Okulumuz aracılığı ile tekrar gündeme gelmesi beni ayrıca memnun etti.

Sizin için lazım olmayan hiçbir kıymeti değeri olmayan şeyin bir başkası için çok gerekli lüzumlu olduğunu düşünüyoruz. Bunun için sevinçlerimizin paylaşarak arttığını üzüntülerimizi de paylaşarak azaltmanın bir yolunu bulmamız gerekiyor. Sınıflarımız, okullarımız bu iş için seferber olmuş, bedensel engeli bulunan vatandaşlarımızın öğrencilerimizin Kahramanmaraş’ta yaşayan insanlarımızın sıkıntılarını ortadan kaldırmaya yönelik içmiş olduğumuz sularda belki sokağa atacağımız hiçbir değeri olmayan mavi kapakları toplayaraktan farklı bir insanın ihtiyacında kullanmak için emek vermişiz gayret göstermişiz ve güzümüzü birleştirmişiz. Gücünü birleştiren emek veren bu işi düşünüp akıl eden bütün arkadaşlarımıza bütün çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

“DAHA ÇOK DESTEK VERECEĞİM YETERKİ KAPAKLAR YERİNİ BULSUN”

 ‘Tane tane kapak toplayalım, adım adım engelleri aşalım’ kampanyasına 200 kilo kapakla dev destek vermede öncülük yapan Kahramanmaraş Mesleki Eğitim Merkezi Eğitimcisi Mutlu Aslantürk ise Kapakların yerine ulaştığını görmek kendisini çok mutlu ettiğini ifade ederek, “Kapakları toplarken bana neden böyle şeyler yapıyorsun, bu kapaklarla rant yapılıyor, hayır için kullanılmıyor gibi caydırıcı şeyler söylendi, hatta eşim ben kapak topluyorum diye benle çarşıya çıkmıyordu. Ben ise aldırmadım ve toplamaya devam ettim. Eğitim verdiğim Kahramanmaraş Mesleki Eğitim Merkezinde de bu kampanyayı yayarak öğrencilerin desteğini aldım. Bugün ise kampanyaya öncülük eden Abdulkadir beye kapakları teslim ettim. Doğru adrese teslim ettiğim kanaatindeyim. Elindeki deliller ve görseller her şeyi açıklıyor. Bu nedenle içim rahat ve mutlu bir şekilde bu kampanyaya daha çok sarılarak desteklerimi sürdüreceğim” dedi.   

 

“719 ENGELLİ HAYATA YENİDEN SARILDI”

Toplanan kapaklar sayesinde bugüne kadar 719 araç temsil ettiklerini ifade eden Kahramanmaraş İmam Hatip Kantincisi Abdulkadir Gülmez, Bugün bizim için çok özel bir gün. Bugüne kadar aldığım kapaklar arasında en yüklü miktarda almış olduğum kapak budur. Mutlu Hocam sağ olsun erinmeden kapakları tane tane toplayarak kampanyamıza büyük destek verdi. İnşallah en yakın zamanda ihtiyaç sahiplerine bu kapaklar sayesinde araçlar alarak teslim edeceğiz. Bize bu kampanyamızda destek veren öğrencilerimize, okul idarecilerimize, Milli Eğitim Müdürü’müze, çarşıdaki esnaf arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah razı olsun diyorum” dedi.

 

“HEDEFİMİZ 1000 ENGELLİ SEVİNDİRMEK”

Duyarlı vatandaşların günden güne çoğaldığını ifade eden Kahramanmaraş İmam Hatip Kantincisi Abdulkadir Gülmez, “İnşallah bize bu şekilde destek verirlerse bin tane arabayı engellilerimizle buluşturma hedefine ulaşmış olacağız. Bininci arabamızı vereceğiz. Kahramanmaraş’ın güzide görsel ve yazılı basınına, bize göstermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bu destekleri devam ettiği sürece bizde bu kapak kampanyasını sürdüreceğiz. Elimizden geldiğince hep birlikte engelli kardeşlerimizin engellerini aşmaya çalışacağız. Yapmış olduğumuz bu işin devamını ilerleyen zamanlarda da sürdüreceğiz. Bu konuda duyarlı olan vatandaşlarımızı da bu hayra ortak olmaya davet ediyorum. Hayata küsen ve mutsuz olan bir insanı hayata yeniden bağlamaya çalışıyoruz. Bu konuda herkesin katkısının olmasını istiyoruz. Kapak kampanyası sadece kapak meselesi değildi. Bu bir çevre duyarlılığı, sosyal hizmet ve etkili iletişim olayıdır. Hayra katılmak isteyen vatandaşlarımız kapakları buraya getirebilirler. Ya da 0532 553 52 92 numaralı telefondan bana ulaşa bilirler, kapakları gidip kendilerinden ala bilirim. Özellikle merkezde bulunan iş yerlerinde çok su tüketildiği için kapak da bol oluyor. Ben bu duyarlı iş yerlerine sesleniyorum. Plastik kapakları lütfen atmayın ve bizlere ulaşın, çünkü o kapaklar engelli vatandaşlarımıza umut oluyor” dedi.