Nasıl oyuncu oldu?

Şu sıralar Gönül İşleri adlı dizide rol alan Selma Ergeç oyunculuk serüvenini anlattı.

En son Gönül İşleri dizisinde Saadet karakterini canlandıran Selma Ergeç, hayatına dair samimi açıklamalarda bulundu.

Alman hemşire bir anne, doktor Türk bir baba ve iki kardeşle Almanya’da geçirilen yıllar, içe dönük bir çocukluk, doktor olma yolundayken oyunculuğa yapılan bir U dönüşü... Devamında İngiltere, tıp, psikoloji, felsefe, yoga, mankenlik, dalmak... Şu sıralar bir de kick boks var! Selma Ergeç, renkli hayat öyküsünü Elele’ye anlattı.


Selma Ergeç röportajından satır başları...

Bugün olduğunuz yer, merdivenlerin hangi basamağı?


Sonsuz bir merdiven olarak düşünürsek, ortalarda bir yerde ama sonsuz bir merdivenin ortası neresi olur bilemem... “Şuraya gelmek istiyorum, şöyle olmak istiyorum” gibi keskin hedeflerim olmadı hiç. Çok hırslıyımdır ama yaptığım iş bazında... Bir işe girişirim, çok hırs yaparım, en iyisini yapmayı isterim, “daha iyi nasıl olur” diye düşünürüm... Sadece yaptığım işin en iyisini yapma derdindeyim.


"Doktor olacaktım"
Oyunculuk tamamen tesadüf eseri mi hayatınızdaki yerini aldı?


Oyunculuğu hobi olarak yapıyordum, aslında tıp okuyordum. Tabii tıbbın yanında oyunculuk yapan çok kişi var ama hem oyunculuğu hem de tıbbı bir arada götürmek zor. Tıbbı tercih ettiğim için oyunculuğu bir opsiyon olarak görmüyordum. Oyunculuk söz konusu olunca, tıbbı bırakmam gerekirdi, öyle de oldu. Ama bu kararı tek başıma vermedim, hayat yönlendirdi beni. Tesadüfler üst üste geldi.


Almanya'da daha rahat ve özgürüm

Peki Almanya’da çocuk olmak nasıldı? Nasıl bir çocuktunuz?


Çok keyifliydi... Anaokulu ve ilkokulun ilk iki senesinde Türkiye’de okula gittim, sonrasında Almanya’da devam ettim. Almanya’daki okulda çok daha özgür bir ortam vardı; orada daha çok kendini araştırabiliyorsun, konuları araştırabiliyorsun, soru sormak için izin var, hatta senden hep soru sorman bekleniyor... Dolayısıyla orada çok daha özgür ve rahat hissediyordum.



Peki sizin çocuğunuz olursa, Türkiye’de büyütmek ister misiniz? Yoksa farklı planlarınız var mı?


Ben Türkiye’yi seviyorum. Benim neredeyse bütün arkadaşlarım Türk ve Türkiye’de büyümüş insanlar, çok da mutlu çocukluklar geçirmişler. Türkiye’de çocukluk geçirilmez demiyorum. Buranın büyümek için güzel bir yer olduğuna inanmak istiyorum gerçekten.


Babam her sabah oturup yarım saat kahkaha atıyor
Rolünüze kendinizi çok kaptırıyor musunuz?


Mış gibi yapmak, öyle olmasına yardımcı olur ya... Vücudun duygulara ve mimiklere verdiği tepkiler var. Örneğin kaşınızı çattığınız zaman depresyona girme olasılığınız yükseliyor ve depresyon tedavisi olarak botoks yapıyorlar. Gülme meditasyonu diye bir şey var. Benim babam her sabah oturur, yarım saat sesli bir şekilde kahkaha atar. Dolayısıyla tabii ki rolün üzerimde bir etkisi oluyor ama bu asla bu karakterle yaşıyorum anlamına gelmiyor.

Kaynak: www.acunn.com