Özdemir; "Hedefimiz yüzde 80'nin üzerine çıkmak"

Av. Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş AK Parti Teşkilatı ile birlikte Milletvekilliği seçimlerinde hedefimiz %80'in üzerine çıkmak' dedi.

Kahramanmaraş Ak Parti Onikişubat ilçe başkanı Av. Ahmet Özdemir, ile yapmış olduğumuz görüşmede teşkilatla ilgili projeler ve çalışmalar hakkında şunları söyledi: “2006 yılından bu yana Ak parti teşkilatı içerisinde siyaset yapıyorum. O tarihten bu güne kadar da yönetim kurulu üyeliği yapmaktayım.

Yine 2006’dan beri de hep seçimle ve seçimin teknik işleri ile uğraşıyorum. Seçim işleri başkan yardımcılığı-seçim işleri başkanlığı, Sosyal işler başkanlığı, tanıtım işler başkanlığı ve ilçe başkanlı yaptım. Her zamanda seçimin iki aşaması vardır. Birinci aşaması alt yapı yani herkesin tabiriyle mutfak dediğimiz aşama, ikinci aşaması ise vizyon görüntü aşaması, ama ben hep mutfak kısmına ağırlık verdim. Çünkü mutfak kısmını iyi organize ederseniz, yani tabiri caizse arı gibi çalışan iyi arkadaşlarınız varsa, vizyon kısmı çok kolay. Çünkü elinizde hazır olan yemeği sadece size sunmak kalıyor. Biz şuana kadar öyle çalıştık. 30 Mart seçimlerinde teşkilatımıza hiç dokunmadan, eski ilçe başkanımızın ekibi ile 30 Mart seçimlerine girdik. Başarılı bir seçimdi, yalnız o seçimde aksayan arkadaşlarımızı değiştirdik. Cumhurbaşkanlığı seçimine girdik başarılı bir seçimdi, ama orada da aksayanları gördüğümüzde bizim atadığımız, bizim seçtiğimiz ve geçmişten de gelen arkadaşlarımızda olsa, biz onları da değiştirdik. Şimdi hedefimiz birinci seçiminde %65 İkinci cumhurbaşkanlığı seçiminde %80 milletvekilliği seçiminde de yüzde 80’nin üzerine çıkmak hedefimiz. Nihayi hedefimiz ise, bizim 8 milletvekilimiz var tabiki amacımız 8 milletvekilini de almaktır. Bütün çalışmamızda buna göre. Arkadaşlarımızda aynı araziye inecekler yine, insanımızla yine hem hal olacaklar. Çünkü onlara samimi bir yaklaşım gösterip, sorunlarına samimice yaklaşırsanız işleriniz çok kolay olur.”

 

İŞİN MUTFAĞINDAN GELMEK

Başkan Özdemir, yeni yetişen nesillere ve siyasete atılan genç siyasilere örnek teşkil eden konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben 16 yaşındaydım. Babam bana bir araba aldı. Ama babam işçiydi araba alacak gücü dahi yoktu. Buna rağmen babam bana bir araba aldı. Babam bana dedi ki; ‘oğlum bu aldığım arabayla siyasete gireceğiz. Ben dedi nereye gidersem oraya götüreceksin’ dedi. Babam’la o şekilde siyaset yaptık. Hep bu çizgide siyaset yaptık. Siyaset yapmak istiyorlarsa genç kardeşlerim arkadaşlarım. Ya ben siyaset yapmak istiyorum diyerek siyaset yapılmaz. İnandığınız bir dava vardır. Güvendiğiniz lider olduğuna inandığınız bir lideriniz vardır. Onun arkasından gidersiniz. Onun başarılarına omuz vermek istersiniz. Siyaset böyle yapılır. Ama ya AK Partililer TV Ekranlarına çıkıyorlar. Kameraların önündeler. Ya ben de siyasete girimde ben de kameraların ve televizyonun önünde olayım, benimde işlerim kolayca yapılsın diye, siyaset yapacaklarsa, AK Parti de hiçbir siyasi partide de böyle siyaset yapılmıyor.”

 

AK PARTİ VİZYON’UNU YUKARIYA TAŞIYACAK

Başkan Av. Özdemir, Milletvekilliği seçiminde bizim hedefimiz Kahramanmaraş’tan 8 tane milletvekili almak diye sözlerine şöyle devam etti: “Ben ve ekibim canla başla çalışarak partimi birinci parti çıkartmak ve en üst düzeyde milletvekili çıkarmakla yükümlüyüm. Tabi genel merkezden bize ne şekilde çalışmamız gerektiğinde talimat gelirse biz ona göre çalışırız. Milletvekilimiz Sevde Beyazıt Kaçar Hanımefendi çok başarılı bayan vekilimizdir. Aynı zamanda kendisi AK Parti kadın kolları Genel Başkan Yardımcısıdır. Genel merkezimiz onunla devam ederlerse biz onunla çalışırız. Ama bizim niteliğiyle ilgili bir ölçümüz olamaz. Biz sadece sayıyı arttırmaya çalışırız. Ekibimden şunu bekliyorum: siyaseten ak parti vizyonunu, yukarıya taşıyacak ne unsur varsa ben onlara vereceğim ve bunun çalışmasını yapacaklar. Sadece sorgulamasınlar. Bu iş fedakârlık ve emek işidir. Benim arkadaşlarım bunu göze aldıklarına göre, bunu da göze almışlar demektir. Ekip dediğin böyle olur. Beraber yola çıkmak gerektirir. Şimdi biz onlarla yol yürüyoruz. Onlar benim nasıl bir başkan olduğumu, ben onların nasıl yönetim kurulu üyeleri olduğunu göreceğim. Nihayeten nasıl AK Partili olduğumuzu göreceğiz. Onlarda bizde bu davanın sahibiyseler, bu davayı Kahramanmaraş’ta en yüksek noktaya getirmek için ne gerekiyorsa yapacaklar. Tabi ne gerekiyorsa yapmanın kriteri de kanuna, ahlaka ve adaba aykırı olmamak şartıyla. Savaşı kazanmak her yerde mubah mantığıyla gitmiyoruz. Burada bir savaş yok burada bizim inandığımız değerler var bu değerleri insanımıza anlatacağız.”

 

İNSANI KAYBETMEK ÇOK KOLAY AMA KAZANMAK ZOR

Toplumda iyi insan sayısı azdır diyen Özdemir, Hata insanlara mahsustur. Bir takım küçük hatalar yüzünden insanları kaybetmeyelim direk sözlerini şöyle tamamladı: “Neden az olduğuna gelince? Birileri çıkar herkese kulp takar. Yardım sever insansınızdır. Ya derler ki sizin için. Örneğin; Yardım sever ama ağzı bozuk. Diğeri için çok cimri derler. Ama düzgün ve muhafazakâr insandır. Ona kulp takmak çok kolay. Toplumda iyi olduğuna, doğru düzgün olduğuna inandığınız insanların küçük hatalarını görmeyin. Biz şimdiye kadar gördük siyasette hep budur. İşin en kolay tarafı şudur eleştirmek. onu tartıya koyduğumuzda doğru tarafları yanlışlarında daha fazlaysa artık biz onun, hatalarını bertaraf etmeliyiz. Çünkü, insan kaybetmek çok kolay. Kazanmak ise çokzor.  Bende kendime bunu düstur edindim. Tabi buradan kasıtlı hatalarını demiyorum. Bilerek ve isteyerek kendi menfaati için yaptığı kasıtlı işleri affetmeyelim ama küçük hataları içinde insanları harcamayalım” diye konuştu. (YADİGAR JİRA)