Öztunç, Ceyhan Nehrinde yaşanan çevre kirliliğinin peşini bırakmıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Ceyhan Nehrinde hat safhaya ulaşan ve halk sağlığını tehdit eden kirliliğin bir an önce çözüme kavuşması adına konuyu gündemde tutmaya devam ediyor.

Şehrin içinden geçen ve sık sık toplu balık ölümleriyle haber olan Ceyhan Nehri, Kahramanmaraşlının sağlığını tehdit eder halde. Bir türlü çözüm üretilmeyen kirlilik sorununun sebebi olarak konunun uzmanları ve yerel halk; ticari kuruluşların atıklarını nehre bıraktığı ve gerekli ıslah çalışmalarının yapılmadığı konusunda hem fikir durumda.

Geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulunda söz alarak, “En büyük ilçemiz Elbistan, Ceyhan Nehrinin doğduğu yerdir. Ceyhan Nehrinin doğduğu Kaynarca bölgesinde ciddi bir çevre kirliliği vardır. Maalesef büyükşehir belediyesi bu kirliliği gidermemektedir. Bu konuda Adalet ve Kalkınma Partisinin yetkililerini bir kez daha uyarmayı görev biliyorum” ifadelerini kullanan CHP’nin çalışkan ismi Ali Öztunç, şimdi de Meclis Başkanlığı’na soru önergesi vererek mevcut sorunların çözümü için Kahramanmaraş halkı adına konunun takipçisi olduğunu gösterdi.

Öztunç’un Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği soru önergesi şu şekilde:

Kahramanmaraş Elbistan ilçemizden doğan ve uzunluğu 509 KM olan Ceyhan Nehrinde oluşan kirlilik hat safhaya ulaşmış, nehrin üzerinde yosunlardan oluşan katı tabaka medeniyle birçok kez balık ölümleri yaşanmıştır. Şehrin Pınarbaşı bölgesinde şeker fabrikası ve birçok ticari kuruluşun olduğu, her hafta binlerce insanın ziyaret ettiği, yerli halkın spor yaptığı bölgede bu denli kirliliğin olması ve temizlik yapılmaması insan sağlığını tehdit etmektedir. Artık kirlilikten neredeyse nehrin suyu görünmez hale gelmiştir.

Buna istinaden;

Bu bölgede yer alan şeker fabrikası ve ticari kuruluşların atıklarının Ceyhan Nehrine döküldüğü doğru mudur?

Artık insan sağlığını tehdit eder seviyeye ulaşmış bu nehrin ıslah edilmesi yönünde bir çalışma veya proje var mıdır?

Kaynağı Elbistan sınırları içinde olan bu nehrimizin olduğu bölgenin cazibe merkezi haline getirerek şehrimize katkı sağlaması için neden bir çalışma yürütülmüyor?