Pazarcıkspor hazır!

BAL'daki Temsilcimiz Pazarcıkspor BAL 4. Grup liderini hazırlık maçında dağıttı. Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 3. Grupta mücadele eden temsilcimiz Pazarcık spor, ikinci yarı hazırlıklarına sıkı bir şekilde sürdürüyor.

3.grupta mücadele eden temsilcimiz Pazarcık spor ikinci yarı hazırlıklarına hafta içi 2, hafta sonu ise sabah ve akşam olmak üzere 2 antrenmanla devam ediyor. Özellikle yeni oyuncuların da takıma katılmasıyla yeni bir takım havasına bürünen takımımız iyiden iyiye güzel futbolun sinyalini veriyor. İlk yarı başlarken 10 futbolcusunu takımdan gönderip, 7 yeni futbolcuyla sözleşme imzalayan takımın, uyum sorununu çözmek için yoğun antrenman grafiğine giren Pazarcık sporda futbolcuların antrenmandaki neşesi gözlerden kaçmadı.

İlk yarı kötü bir dönem geçiren temsilcimiz, oynadığı 12 maçta 10 puan toplayarak küme düşme hattında yer alırken 2. Yarıya düşme hattından uzaklaşmak isteyen Yeşil Beyazlı ekip transfer çalışması ve hazırlık maçları ile 2. Yarıya hazırlanıyor. Ligde istediği performansı bir türlü yakalayamayan ve 2. Yarıya hazırlanan Yeşil- Beyazlı ekip Kahramanmaraş’ın köklü takımlarından Büyüksırspor ile hazırlık maçında karşı karşıya geldi. 2. Maçında ise Dumlupınarla yapmayı planlayan Pazarcıkspor Işık engeline takılırken 3. Maçını ise BAL 4. Grup lideri Adana ekibi Kozan Belediyespor ile gerçekleştirdi. İlk hazırlık maçında Kahramanmaraş Yerel amatör ligde mücadele eden Büyüksırspor ile hazırlık maçında rakibini 4-0 yenerken 2. Maçı iptal edilmesi ile 3.maçında ise Kozan Belediyespor’u 2-1 mağlup etmesini bildi.

 

DUMLUPINAR MAÇINA IŞIKLANDIRMA ENGELİ

BAL’da mücadele eden Temsilcimiz 2. Yarı hazırlıklarını sürdürürken 2. Hazırlık provasında Işıklandırma engeline takıldı. Ligin 2. Hazırlık maçında Kahramanmaraş Büyükler 1. Küme A grubunun iddialı ekiplerinden Dumlupınarspor ile hazırlık maçı yapacaktı. Şehir Merkezinde akşam maçı hazırlıkları sürdürürken maç günü ışıklandırmanın arızası nedeni ile Işıklandırma yetersizliğinden dolayı maç iptal oldu. İlk hazırlık maçını Kahramanmaraş Büyükler 1. Küme B grubu ikincisi Büyüksırspor'la yapılan Pazarcıkspor 4-0 kazanmıştı. Saim Çotur stadında Akşam saat 18.00 de oynanan maça konuk ekip rakibine pozisyon vermeden üstün oyun ile sahadan istediğini almış maçın gollerini Mustafa Oğuz(15 dk), Mehmet Temiz(20 dk),Taha Berk(28 dk),Ali Salman(80 dk) atmıştı. Sahadan 4-0 ayrılan ekip ilerleyen günlerde 2 hazırlık maçı ile 2. Devre hazırlıklarını sürdürmenin peşinde olurken Yeni transferlerden Kaleci Necati, Ozan, Mehmet Temiz, Taha Berk ve Mehmetali de şans veren Bülen Okyaz yeni transferlerden nasıl yararlanacağının provasını yaptı. İkinci yarıya flaş transferlerle günde çift idman yaparak devam eden temsilcimizin ağır antrenmanı gözlerden kaçmazken iddialı bir şekilde çalışmalara başlayan Yeşil Beyazlı ekibin 2. Hazırlık maçı Saim Çotur Stadyumundaki Işıklandırmada arızadan dolayı maçın iptal edildiği öğrenildi.

 

3. HAZIRLIK MAÇI ADANA EKİBİ İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BAL  4. Grup Lideri Kozan Belediyespor ile Hazırlık maçında karşılaşan Pazarcıkspor zorlu geçen karşılşamada rakibe fazla pozisyon vermeden kazanmasını bildi. İkici yarı hazırlıklarını sürdüren Pazarcıkspor ilk ciddi hazırlık maçında Kadirli Sentetik Çim sahasında Kozan Belediyespor’u Umutcan’ın attığı gollerle 2-1 yendi.

Kozan Belediyespor bu sezon oynadığı hazırlık ve lig maçlarında sadece Nevşehirspor’a yenilirken ikinci yenilgisini Hazırlık maçında Pazarcıkspor dan aldı.

 

KOZANDA KOZLAR PAYLAŞILDI, KARLI PAZARCIKSPOR ÇIKTI

Ligde istediği performansı bir türlü yakalayamayan ve 2. Yarıya hazırlanan Yeşil- Beyazlı ekip İlk hazırlık maçını galibiyetle tamamşlarken 2. Maçınıda Adana ekibi ile gerçekleştirdi. Kozan Stadının mevsim şartları nedeniyle bozulması nedeniyle Kadirlide oynanan maça pazarcıkspor kalede Necati, Orçun, İsmail, Mustafa Oğuz, Doğan, Kadir, Mert, Taha Berk, Gökhan, Umutcan ve Mehmet ilk onbiri ile çıktı.

Maça daha organize olarak çıkan Pazarcıkspor ilk 25 dakika sahanın tek hakimi olarak görünürken Umutcan, Mert, Gökhan, Taha Berk, Mustafa Oğuz, Mehmet, İsmail ve Orçun mükemmele yakın oyun çıkarırken Kaleci Necati  tecrübesini konuşturarak takımı çok iyi yönlendirdi. Yeni transferlerden Gökhan, Taha Berk ve kaleci Necati takıma çabuk uyum sağlarlerken  Ozan ve Erol ikinci yarıda  oyuna dahil oldular.

Santrafor Mehmet yer tutuşları ve hava toplarındaki hakimiyeti gözlerden kaçmadı.

Gökhan, orta sahada Mert ve Taha Berk ile  birlikte oyunu çok iyi yönlerdirdiler.

Sahanın yıldızı Umutcan herkesi kendine hayran bıraktırdı. Mustafa Oğuz , bölgesinden kuş uçurtmadı. İsmail ilk yarı biraz tutuk görünse de ikinci yarıda  kendisinden bekleneni verdi.

Orçun; geldiği günden beri aynı oyununu devam ettiriyor.  Doğan; Sol kanatta denenen oyuncu eski Doğan değil.  Düşüş devam ediyor. Bir en önce Toparlanmazsa formasını kaybedebilir gibi bir görüntü çizdi. Kadir; İkinci yarının flaş isimlerinden olmaya aday. Kozan Belediyespor maçının ikinci yarısında harikalar yarattı.

 

“BİZ HAZIRIZ, FUTBOL SEVERLERDE HAZIR OLSUN”

Ligdeki ilk maçını Dersim spor gibi güçlü bir takımla yapacak olan temsilcimizin teknik patronu Bülent Okyaz, gerekeni yapacaklarını ve yakışan futbolu en iyi şekilde oynayacaklarını söyledi. Ayrıca transfer çalışmalarında büyük kaynaklara da gereksinim olduğuna dikkat çeken Teknik Patron; rakiplerine oranla maddi bir dengesizlikten de söz etti.

BAL 3. Grup Takımlarından Pazarcıkspor’un Teknik Sorumlusu Bülent Okyaz, ikinci yarıya en iyi şekilde hazırlandıklarını kaydetti. İkinci yarı kamp çalışmalarını Pazarcık’ta sürdürdüklerini ifade eden Bülent Okyaz, "İkinci yarı hazırlıklarına devam ediyoruz. 2 Hazırlık maçından galibiyetle ayrıldık. Dersim maçının provasını yaptık ve lige hazırız” ifadelerini kullandı.

 

“HATALARIMIZ TELAFİ EDİP TARAFTARI MUTLU EDECEĞİZ”

İlk yarıda şanssız bir şekilde puan kayıp ettiklerini ifade eden Teknik patron Okyaz, 

“İlk yarı kötü bir sezon geçirdik. Hatalarımızı gördük ve gözden geçirdik. Ligi hiç ummadığımız bir yerde bitirdik. Ancak bunun telafisi var ve ikinci yarı başka bir Pazarcık spor seyrettireceğiz. Taraftarımızı üzdüğümüzün farkındayız. Şunu açıkça belirteyim. Ben o kadar takım çalıştırdım ancak iyi kötü günde her zaman tribünleri doldurup takımına sahip çıkan böyle bir taraftar görmedim. Yeni oyuncuların da katılmasıyla muhteşem bir Pazarcık spor sizi bekliyor taraftarlarımız rahat olsun. Başkanımız Kamil Dalkara maddi ve manevi yönden hiçbir destek almadan büyük bir fedakârlıklar yaparak takıma sahip çıkıyor ve elinden gelenin fazlasını yapıyor. Bu emeğini boşa çıkarmayacağız. Taraftarımız bizi yalnız bırakmasın bu takım bu sene önce kümede ve ardından da üst sıralara tırmanarak layık olduğu yere gelecektir” dedi.

 

“İKİNCİ YARIYA EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLANIYORUZ”

Antremanlarımız gayet iyi gidiyor diyen Okyaz, “İkinci yarıya daha iyi hazır olabilmek adına hazırlık maçlarına devam edeceğiz. Onlarla ilgili çalışmalarımızda devam ediyor. İlk hafta çalışmalarımızı kuvvet ve dayanıklılık şeklinde devam ettirdik. Bugünden sonraki idmanlarımız da teknik, taktik, beceri ve hazırlık maçlarıyla devam edeceğiz" dedi.

 

“İKİNCİ YARI BİZİM İÇİN FARKLI OLACAK”

Ligin ikinci yarısının kendileri için farklı olduğunu kaydeden Okyaz, "Bu konuyu her zaman söylüyorum. Benim oyuncularım çok onurlu ve karakterli bir oyuncu grubu. Dürüst ve çalışmayı seven bir ekipten kurulu, bir kolej takımı gibiyiz. Genç bir takımız. Son haftada çok iyi bir futbol oynamamıza rağmen, 1 puan ile sahadan ayrıldık. İkinci yarıya daha iyi hazırlanıyoruz. İnşallah ikinci yarı bizim adımıza daha güzel geçer. İkinci yarı daha farklı bir Pazarcıkspor izletip, ligi daha güzel bir yerde bitirmek istiyoruz. Takıma katkı sağlayacak Transferler yaptık, yapılan transferde yerinde olduğunu düşünüyorum. Dersim karşısında bu transferlerin farkını Pazarcık halkı görecektir” dedi.