Pazarcıkspor'un düşmanı kendi içinde!

BAL'da bir türlü kendine gelemeyen Pazarcıkspor'un en büyük düşmanı kendi içerisinde…

Ligde aldığı sonuçlarla bir türlü istediğini elde edemeyen Pazarcıkspor’a bir damgada yerel Gazetelerinden geldi. İlçe merkezinde bir yerel gazete “KAPTAN YUVADAN UÇUYOR MU?” başlıklı haber ile Pazarcıkspor’u içerden vurmaya yönelik haber ile iddialı bir sansasyonel haberle çalkalandı. Pazarcık İlçesinde yerel bir gazete Pazarcıkspor ve Pazarcık halkına iddialarla sansasyonel haberlerle damga vurmaya çalışıyor.

Pazarcıkspor oynadığı 12 maçta 10 puan toplamasına ve ligdeki asansör misali görüntüsünü fırsat bilen ilçe gazetelerinden biri bunu fırsat bilip Pazarcık halkının kafasını karıştırmaya yönelik haberle gündemi meşgul etti. Ligde devre arası olması münasebeti ile takımda transfer politikasının gündemde olmasına yönelik takımda ayrılık ve yerine daha bilinçli ve nokta transfer yapmaya çalışan yeşil- beyazlı ekipte takım kaptanı Pehlül Geçici hakkında çıkan habere yönelik açıklamalarda bulunmamasına rağmen konuşmuş gibi sansasyonel haber ile takıma zarar vermeye çalışıyor. Haber içerisinde açıklamada bulunmayan takım kaptanlarından Pehlül Geçici konuşmamak istemesine rağmen takıma zarar vermemek adına harekatta bulunsa da yerel gazete muhabirinin takıma zarar verme tavrı hem takımı hemde ilçedeki spor severleri derinden üzdü.

Bu etik olmayan olumsuz davranışa rağmen bu tür iddialı haberlerin yer aldığı yerel gazete takımın iyi gününde yanında olmak yerine hep at gözlüğü takması, kötü ve düşüş yaşadığı günler ise günah keçisi aramaya devam etmesi tepki toplamaya devam ediyor. Son günlerde yapılan transferlere karşıt eleştirilerde bulunan Gazete de transfer politikasını uzaktan yakından ilgilendirmeyen eleştiriler takıma zarar verirken meslek ilkelerine de aykırı hareket etmesi spor kamuoyuna ağır darbe vuruyor.

(Sezon başında Pazarcıkspor’da oynamak için gelen yaklaşık 60 kişi vardı. Bunların büyük çoğunluğu ya tavsiyelerle geldi, ya da o zaman ki teknik kadronun çağırdığı isimlerdi. Bu oyuncuların içerisinde de geçen sezon amatör kümede  şampiyon olmuş Pazarcıkspor futbolcuları da vardı.  Sezon başı transferler Teknik heyetin verdiği raporlar doğrultusunda yapılarak 30 futbolcu Kızılcahamam da kampa alındı. Takımdan gönderilenler içerisinde bulunan Osman ve Kaleci Emre ise  denenmeden sadece ve sadece Teknik Sorumlu Hasan Balkan’ın isteği üzerine yapıldı. Kaleci Emre 12 maçlık periyoda hiç kaleye geçemezken Osman oynadığı maçlarda  hiçbir varlık gösteremedi. Kaleci Burak’ta oynadığı maçlarda başarılı olamadı ve  takımdan gönderildi. Ama kaptan Pehlül’ü takımdan göndermeyi bildiğim kadarı ile hiç kimse düşünmedi, çünkü kaptan  bu takıma gerek. Kaptan bu takımın sadece oyuncusu olarak değil, ağabeyliği ile hırsı ile, diğer oyuncularla olan diyaloğları ile gerek biri. Kaptan Pehlül kırılmış, üzülmüş olabilir. Bunlar aile içerisinde olağan işlerdir. Ama bunlar takımdan ayrılmayı  gerektirmez. Kaptan Yuvadan uçmayacaktır.

Sezon başında gelen Mehmetali ile yine teknik ekip anlaşamadı ve gitti. Mehmetali’nin Şehitkamil Belediyespor formasını 5 yıl giymesi kariyerini ortaya koymuştur. Ve halende Şanlıurfa’nın bir kulübünde forma giymektedir. Bazılarının spor kamuoyunu yanlış bilgilendirmeleri de etik değildir.)

Bu tür davranışlarla bir şey elde edilemeyeceği gibi burada sadece ve sadece Pazarcıkspor camiası, Teknik ekip ve Yönetim zarar göreceği gibi ilçede ağır zedelemelere yol açar.  Bu tür karalama kampanyası takımın düşmanlarını ortaya çıkarır. Unutulmaması gereken bir konu ise çocuk doğar doğmaz yürümeye başlamaz öncelikle imekler. Bu takımda ligin yeni doğmuş bebeği önce imeklesin sonra yürüsün daha sonrada hedefe ulaşsın.