Prof. Dr. Batı: "Kitabın Olduğu Her Yer Muhteşemdir"
KAFUM'da yoğun katılımla devam eden Kahramanmaraş Uluslararası 8. Kitap ve Kültür Fuarı'nda usta kalemler Mustafa Değirmenci, Tuğba Coşkuner, Prof. Dr. Uğur Batı ve Turan Karataş, okurlarla bir araya geldi. Prof. Dr. Turan Karataş, 'Farklı şehirlerde düzenlenen kitap fuarlarına da katıldım ancak Kahramanmaraş'ta kitaba ve edebiyata duyulan ilgi ve sevgi çok başka. Bu bilinen bir gerçek' dedi.
Kahramanmaraş Uluslararası 8. Kitap ve Kültür Fuarı’nda usta kalemler, alanında uzman isimler ve tanınmış simalar edebiyatseverlerle buluşmaya devam ediyor. 210 yayınevi ile 350 yazar ve şairin katılımıyla düzenlenen fuarda söyleşi, imza günü ve panel gibi çeşitli etkinlikler de aralıksız sürüyor. Fuar kapsamında Mustafa Değirmenci, Eğitimci - Yazar Tuğba Coşkuner, Prof. Dr. Uğur Batı ve Yazar Turan Karataş okurlarla buluştu. Yoğun katılımla gerçekleştirilen etkinlikte çocuk edebiyatına çok sayıda eser kazandıran Yazar Coşkuner; çocuk edebiyatı, çocukların pedagojik gelişimi ve kitapların çocuklar üzerindeki etkisi konularını farklı açılardan ele alırken Prof. Dr. Batı; kültür yayıncılığı, yazma serüveni, Türkiye’de yayıncılık ve sanat dallarının birbiri ile bağlantısı gibi pek çok konuya ışık tuttu. Prof. Dr. Turan Karataş ise kitap okumanın önemine değindi
“Muhteşem Bir Kitle Vardı”
Söyleşi ve imza günü etkinlikleri sonrası açıklamalarda bulunan Eğitimci – Yazar Tuğba Coşkuner, “Kahramanmaraş Uluslararası 8. Kitap ve Kültür Fuarı’nda düzenlenen söyleşi ve imza günü etkinliğinde çocuklar ve ebeveynler ile bir araya geldik. Çocuk ve aile kavramı üzerine konuştuk. Kitaplarımızı okurlarımız için imzaladık. Fuarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Prof. Dr. Uğur Batı ise, “Kitabın olduğu her yer muhteşemdir. Burada çok muhteşem bir kitle vardı. Çok eğlenceli bir söyleşi etkinliği gerçekleştirdik. Fuarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“Kahramanmaraş’ın Kitaba ve Edebiyata İlgisi Çok Başka”
Etkinlik sonrası yaptığı açıklamada Kahramanmaraş’ta kitap ve edebiyata duyulan ilginin çok fazla olduğunu belirten Prof. Dr. Turan Karataş, “Kahramanmaraş’a daha önceki yıllarda da geldim. Kitap fuarına katıldım. Bu tür faaliyetlerin istikrarlı bir şekilde yapılması gerçekten çok güzel. Kahramanmaraş’ta da bu konuda bir kararlılık gösteriliyor. Kitap fuarlarının şehrin gelişimi açısından son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Farklı şehirlerde düzenlenen kitap fuarlarına da katıldım ancak Kahramanmaraş’ta kitaba ve edebiyata duyulan ilgi ve sevgi çok başka. Bu bilinen bir gerçek” ifadelerini kullandı. Mustafa Değirmenci de Kahramanmaraş Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nın şehirde gelenek haline geldiğini belirterek fuarların şehrin tanıtımında önemli pay sahibi olduğunu söyledi.