Pürüzsüz bir cilt için "Kil Maskesi"
Birçok nedene bağlık olarak yağlanan ve yıpranan cilde en iyi bakım olarak kil maskesi öneriliyor. Kahramanmaraş Medcezir Güzellik Salonu sahibi ve Güzellik Uzmanı Gökçe Kırkpınar, kil maskesi üzerine gazetemize özel açıklamalarda bulundu.
Belirli bir yaştan itibaren kadın ve erkeklerin büyük bir
problemi olan cilt problemlerine uzmanlar birçok farklı yöntemi kamuoyu ile
paylaşıyor. Her cilt farklı hassaslıkta olduğu için doğal yöntemlerle maske
yapılmasını öneren Kahramanmaraş Medcezir Güzellik Salonu sahibi ve Güzellik
Uzmanı Gökçe Kırkpınar, makyajdan yıpranmış, soğuk havalardan dolayı cildin
kuruyan ve cildin doğal görünümüne kavuşması için kil maskesinin insan cildine
en iyi gelen bakım olduğunu ifade etti.
Kil maskesi hakkında bilgiler veren Güzellik Uzmanı Gökçe Kırkpınar, “Her cilt tipi aynı hassaslıkta olmadığı için ben tercihimi hep doğal yöntemlerle yapılan maskelerden yana kullanırım. Kil maskesi ise listemin ilk sırasında yer alır. Öyle ki makyajdan yorgun düşmüş, soğuk hava koşullarına maruz kalmış cildinizin yenilenmesi ve doğal ışıltısını geri kazanması için kil maskesi birebir” dedi.
Kil maskesi yapımı tarifini paylaşan Kırkpınar, konuşmasına şöyle devam etti: “Kil, ciltteki yağı azaltan bir maddedir. Kili, krem haline getirene kadar içerisine ılık su ekleyin ve hazırladığınız karışımı cildinize masaj yaparak sürün. Daha sonra maskeyi yüzünüzde kurumaya bırakın. Kurumuş bir şekilde 10-15 dakika kadar bekletin ve soyun. Bu maskeyi her hafta düzenli olarak uygulayın.”
Kil maskesinin faydalarını sıralayan Medcezir Güzellik Salonu sahibi Gökçe Kırkpınar, bu konuda şunları dile getirdi: “Kil maskesinin cildi canlandırması, gözenekleri küçültmesi, cildi derinlemesine temizlemesi, cilde doğal bir parlaklık vermesi, sivilce ve siyah nokta oluşumunu azaltması, cildi beslemesi ve yumuşatması, düzenli olarak uygulandığında pürüzsüz bir cilt sağlaması ve cildi onarması gibi saymakla bitmeyen faydaları vardır.”
Kil maskesinin yan etkisinin olup olmadığı yönünde de konuşan Gökçe Kırkpınar, “Kil maskenizi, kil maskesi tarifine uygun şekilde ve cilt tipinizi göz önünde bulundurarak hazırlarsanız hiçbir yan etkisi ile karşılaşmazsınız. Dikkat etmeniz gereken yalnızca 15 dakikadan çok daha uzun süre yüzde tutmamak. Hatta yüzünüzde yanma, kaşınma gibi durumlarla karşılaşırsanız, yüzünüz 15 dakikadan önce bile yıkayabilirsiniz” diye konuştu.
Kil maskesinin cilt yapısına göre farklı dönemlerde kullanılması gerektiğine dikkat çeken Uzman Gökçe Kırkpınar, “Yağlı bir cildiniz varsa kil maskesini haftada 1 en fazla 2 kez kullanabilirsiniz. Kuru, az yağlı ve hassas cildi olanlar ayda 2-3 kez kullanabilir” diye konuştu.
Cilt bakımı için kil maskesi kullananlara farklı renkte maske tarifleri veren Güzellik Uzmanı Kırkpınar, bu konuda şu tariflere yer verdi: Güzellik merkezlerinden satılan dermokil kil maskelerine aldanmayın. Kendi dermokil kil maskenizi kendiniz yapın. Akneli ciltler için ideal kil maskesi, yeşil kil, beyaz kil ve pembe kilin karışımından oluşturuluyor. Bu yüzden de faydası büyük. Adını yeşil kilden alan yeşil kil maskesi, nane ve yeşil çay ile daha özel bir karışım haline gelebiliyor. Bir diğer kil maskesi tarifi ise beyaz kil maskesi. Rengini beyaz kilden alan kil maskesi, kokusuz ve çirkin bir maske görünümünün çok daha ötesinde bir maske. Beyaz kil maskesi tarifine ek olarak bal ve zeytinyağı ile yoğun bir kil maskesi edinebilirsiniz.
Kil maskesi için gerekli olan malzemeler: 1 çay kaşığı kil, 1 çay kaşığı limon, 2 adet aspirin.