SANKO Üniversitesi 2018-2019 Akademik yılı açılış töreni
Gaziantep Vali Vekili Halil Uyumaz, 'Konukoğlu Ailesi'ni Gazişehrimize eğitim ve sağlık alanına yaptığı katkılar bakımından daima şükranla, sevgiyle anıyoruz. Marka şehir olan Gaziantep'in, Türkiye'de örnek olmasında da büyük katkıları var' dedi.
Uyumaz, SANKO Üniversitesi’nin 2018-2019 Akademik Yılı
açılışı nedeniyle Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen
törende yaptığı konuşmada, Gaziantep’e yapılan her katkının kat kat filiz verip
çoğaldığını söyledi.
Çalışmaya ve başarıya odaklanılması ve kesinlikle ümitsizliğe kapılmamak gerektiğini belirten Uyumaz, “Bunun için de birbirimize güvenerek, planlı, programlı, başarıya ve hedefimize odaklı olarak çalışacağız ve çok güzel şeyler elde edeceğiz. Yeni akademik yılın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
ABDULKADİR KONUKOĞLU
SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ise kampüs alanının imar onayının alındığını, 2019 yılında inşaatına başlanacağını kaydetti.
Gaziantep ve bölgede, her konuda öncü olmaya çalıştıklarını anımsatan Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hastanenin kuruluşu sırasında, ‘Gaziantep, bölgenin sağlık merkezi olacak’ demiştim. Hastanelerin ardı ardına açılmasıyla, bölgeden ilimize hastalar şifa bulmak için geliyor. Bizi en çok mutlu eden de hastalarımızın ‘Allah razı olsun. İyi ki bu hastaneyi kurmuşsunuz’ diyerek doktorlarımıza ve bizlere teşekkür etmeleridir.
SANKO Üniversitesi olarak, bilim dünyasında Gaziantep’in adını duyurmayı hedefliyoruz. Tıp adına başarılı işler yapmak istiyoruz. Üniversitemizde 95 hocamız var, önümüzdeki günlerde 20 hocamızı daha kadromuza katmayı planlıyoruz. 1141 öğrencimiz üniversitemizde eğitim alıyor. İyi ve başarılı bir yıl olmasını diliyorum.”
MİLLETVEKİLLERİ YILMAZKAYA VE BAKBAK
Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak da SANKO Üniversitesi öğrencilerinin aldıkları eğitimin dünya standardında olduğuna vurgu yaparak, “Bu üniversitede eğitim gören öğrencilerin, laboratuvar olanakları, eğitimi, projeleri ve patent çalışmaları ile birçok projeye imza atacağına, konferanslar, seminerler ve yayınları ile şehrimizi ve bölgemizi üst seviyeye taşıyacaklarına inancım sonsuz” ifadelerini kullandı.
Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya da “Gelişen ve değişen dünyamızın, teknolojik hızına yetişmek adına ülkemizdeki birçok kurum ve kuruluş öncülük etme noktasında bu işin asıl lokomotifi olan üniversitelerimize büyük görevler düşmektedir” şeklinde konuştu.
SANKO’nun kurucusu Sani Konukoğlu’nu rahmetle anan Yılmazkaya, sözlerini Konukoğlu Ailesine teşekkür ederek tamamladı.
PROF. DR. GÜNER DAĞLI
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı ise 2014-2015 akademik döneminde SANKOlu olan öğrencilerle başladıkları yolculukta, yeni hedeflere emin adımlarla ilerlediklerini belirtti.
“Bize bu gücü sağlayan Mütevelli Heyet Başkan ve Üyelerimize, Konukoğlu Ailesi’ne, akademik ve idari kadromuza, öğrencilerimize ve ailelerine şükranlarımı sunarım” diyen Prof. Dr. Dağlı, sözlerini şöyle sürdürdü: “SANKO Üniversitesi Onur Konuğu Programı ile ABD ve Avrupa’dan başarılı bilim insanlarını misafir ediyoruz. 22 misafir öğretim üyesi ile 19 bilimsel konferans düzenleyip, 1080 akademisyene sertifika verdik. Düzenlediğimiz halka açık 20 konferansa ise yaklaşık 3600 kişi katılarak hem Gaziantep, hem de bölge için bilimsel ve sosyal sorumluluk adına önemli bir görev yaptık.
Ayrıca, bu yıl Uluslararası Tıpta İnovasyon Buluşmaları isimli konferansın dördüncüsünü düzenledik. Bunun yanında Farklı Spor Dallarında Egzersiz ve Beslenme Sempozyumu, 1. Futbol, Bilim, Sağlık Sempozyumu, 1. Temel Klinik Beslenme Sempozyumu ile de alanında uzman konuşmacıları Gazişehrimize konuk etme fırsatı yakaladık.”.
Prof. Dr. Dağlı, imzalanan afiliasyon sözleşmesi ile Sani Konukoğlu Hastanesi’nin, SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi adıyla 3’üncü Basamak hastane statüsünde hizmet vermeye başladığını anımsattı.
A PLUS ÜNİVERSİTE
Üniversite Araştırma Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından gerçekleştirilen Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2018 sonuçlarına göre, SANKO Üniversitesi’nin ‘Öğrenim Deneyimi ve Tatminkarlığı’ ile ‘Akademik Destek ve İlgi’ alanlarında A Plus, ‘Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği’ alanında A düzeyinde değerlendirildiğini anımsatan Prof. Dr. Dağlı, şunları kaydetti: “Lisans eğitimi kadar yüksek lisansa da büyük önem veriyoruz. Bu akademik yıl Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Tezli Yüksek Lisans Programı ile Biyoistatistik Doktora Programı’nı açıyoruz. Ayrıca Texas Üniversitesi İkili İşbirliği Anlaşması yaptık. Multidisipliner Araştırma Merkezi altyapı projesi oluşturmak için yapılan başvurunun ilk aşamasını başarı ile geçtik.
Öğretim elemanlarımız 70 uluslararası ve 16 ulusal olmak üzere toplam 86 bilimsel yayın yaptı ve bize bu başarıları yaşatan kadromuzun sayısı da her yıl daha da artıyor. Gerek atama, gerekse akademik yükseltme ile geçtiğimiz akademik yıl 25 öğretim elemanı SANKO Üniversitesi kadrosuna dâhil oldu.”
Akademisyenlere ve öğrencilere de seslenen Prof. Dr. Dağlı, sözlerini şöyle tamamladı: “Akademisyenlik maddi servetle ölçülemeyen ve hayat boyu vefayla devam eden bir meslektir. Bilim insanlığı aslında kronik öğrenciliktir, öğrenmekten vazgeçemeyenlerin, merakını alt edemeyenlerin mesleğidir ve bu durum hayat boyu devam eder. Yapacağınız çalışmalar ve üreteceğiniz projelerle ülkemize ve dolayısıyla insanlığa yeni ufuklar açabilirsiniz. Akademisyen, bilgiye sahip oldukça o bilgi ummanında ne kadar az bilgiye sahip olduğunu fark eder ve mütevazıleşir, siz de öğrencilerinize bu terbiyeyi verin. Öğrencilerimizi geleceğin bilim insanları, sağlık ordusunun kıymetli bireyleri olarak yetiştirin.
Sevgili öğrenciler, başarılı olmak için hedefiniz olsun. Hedefe ilerlerken alanında başarılı insanları ve onların başarı öykülerini örnek alın. Seçiminizi gidilmemiş yollardan yana kullanın ki, hayatta fark yaratabilesiniz. Ama farkı bizzat sağlayın. Unutmayın, hayatın her aşaması, farklı bir öğrenme sürecidir. Başarısızlıktan korkmayın ve asla yenilgiyi kabul etmeyin. Her başarısızlık size yeni düşünce yolları açacaktır.
Üniversite eğitimi boyunca kazanacağınız profesyonel bakış açısı hayatınızı farklı kılar. Sizin işinizin odağında insan var. Çok saygın ama bir o kadar da fedakârlık isteyen bir görev üstleneceksiniz. Kendinizi sürekli geliştirmek ve gelişmelere uyum sağlamak zorundasınız. İşinizi sevdiğiniz ölçüde başarılı olursunuz.”
AKADEMİK YÜKSELTME VE CÜBBE GİYME TÖRENİ
Konuşmaların ardından akademik yükseltme ve cübbe giyme törenine geçildi. SANKO Üniversitesi kadrosunda yer alıp bu akademik yıl içerisinde profesörlüğe yükselen Prof. Dr. Meral Uyar ile akademik kadroya bu eğitim yılında katılan Prof. Dr. Mehtap Özkur, Prof. Dr. Fadıl Vardar, Prof. Dr. Hanifi Ayhan Özkur, Prof. Dr. Celal Ayaz, Prof. Dr. Ahmet Selim Kervancıoğlu, Doç. Dr. Pelin Özyol, Doç. Dr. Erhan Özyol, Doç. Dr. Mustafa Çetin ile doçentlik sınavında başarı göstererek bu unvanı almaya hak kazanan öğretim üyeleri; Doç. Dr. Murat Ulutaş ve Doç. Dr. Erdal Uysal ile üniversite bünyesinde yer alıp Dr. Öğretim Üyesi kadrosuna atanan Dr. Öğretim Üyesi Deniz Mıhcıoğlu ve Dr. Öğretim Üyesi Meryem Kılıç ile akademik kadroya bu yıl atanan Dr. Öğretim Üyesi Seyit Mehmet Ceylan, Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Halil Öztürk, Dr. Öğretim Üyesi Duygu Gök Yurtseven, Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Almacıoğlu, Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Demirçubuk, Dr. Öğretim Üyesi Özlem Nuray Sever, Dr. Öğretim Üyesi Sibel Polat cübbelerini giydiler.
SANKO Üniversitesi kadrosuna bu yıl katılan Öğretim Görevlileri Zeynep Doğan, Merve Erdoğan ile Araştırma Görevlileri Cihan Atak, Meltem Uzun Öztürk, Meryem Özdemir de sahnede yerlerini aldı.
SANKO Üniversitesi yönetimi tarafından geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da katıldıkları kongrelerden başarıyla dönen Prof. Dr. Nevin Ergun, Doç. Dr. Murat Ulutaş, Dr. Öğr. Üyesi Demet Arı Yılmaz ve Dr. Öğr. Üyesi Pınar Günel Karadeniz, Arş. Gör. Merve Erdoğan, Doç. Dr. Selman Ünverdi’ye ise ödülleri takdim edildi.
İLK DERS PROF. DR. MOİS BAHAR
Konuşmaların ardından Akademik Yıl ilk dersini “Su ve Basınç” başlığıyla Prof. Dr. Mois Bahar verdi.
Prof. Dr. Bahar’ın sunumu, “Doğada su ile organizmadaki su arasındaki ilişkiler” ile “Doğada basınç ile organizmadaki basınçlar” olmak üzere iki ayrı bölümden oluştu.
“Klinik pratiğimizde hasta ve hastalıklarla uğraşılarımız sırasında farkında olmadan yürüttüğümüz ve sürekli onlarla beraber yaşadığımız kurallar ya da yasalar vardır” diyen Prof. Dr. Bahar, sunumunda şu görüşleri paylaştı: “Yaşam koşullarımıza ve çevremize biraz daha dikkatle baktığımızda bu yasaların hemen hemen tümü özellikle doğanın kendisinde yürürlüktedir. Evrenin içinde var olan dünyamız ve doğadaki bu kurallar canlı ırkında var olanlardan çok daha önce konulmuş olup biz canlılara adapte edilmişlerdir.
Vücudumuzun içindeki organların her birinin birer kişi ve fizyoloji prensiplerinin temelinde özel kişilik hakları vardır. Organizma sisteminden söz ettiğimizde de organların kendi aralarında var olan iletişiminden söz etmiş oluruz. Homeostasis (organlar arasındaki denge) bu iletişimin ideal koşullardaki varlığını ifade eder ki, fizyolojinin kendisidir. Hastalıklar organların kişilik haklarına saldırının ta kendisidir.
Organizmanın gizemleri yüzyıllardır araştırılıyor. Çalışmalar sonucunda ortaya çıkan gerçeklerle işler bitmiyor, aksine tıp dünyasını farklı bir sorunun yanıtına yöneltiyor. Bir konunun neresinde olduğumuzu belirlemek için temelde organizmayı ya da bizleri yönetenin ne olduğuna eğilmemiz gerekir. Doğa bir yaşam savaşı veriyor, organizma da yaşam savaşı veriyor. Bu yaşam savaşında ortak özellikleri değerlendirdiğimizde doğada ve insan organizmasında önümüze çıkan hep ‘su ve basınç yönetimi’ olmaktadır.”
Törende İskenderun Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerden oluşan grup, müzik dinletisi sundu.
Törene Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gün, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Edibe Sözen, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Yusuf Kaya, Bölge Adliye Mahkemesi, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halil Uysal, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu, SGK İl Müdürü Mehmet Uzun, SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeleri Sani Konukoğlu, Ali Konukoğlu, Dr. İbrahim Konukoğlu, İhsan Akyol, SANKO Holding Mali Koordinatörleri Tekin Alpay ve Ferit Zirek, Sani Konukoğlu Vakfı Genel Sekreteri Naci Boran, Sanko Özel Güvenlik Genel Müdürü Ferhat Arslan, SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, öğretim üyeleri ve öğrenciler de katıldı.