Sekiz Yaşındaki Minik Ressam İlk Kişisel Sergisini Açacak

Sekiz yaşındaki Kahramanmaraşlı minik sanatçı Duru Akkurt, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında ilk kişisel resim sergisini açmaya hazırlanıyor. Minik ressamın sergide en az 30 eseri yer alacak.

Haber: Narin DEMİRCİ

Bir buçuk yaşından beri elinden kalem düşmeyen sekiz yaşındaki minik ressam Duru Akkurt, memleketi Kahramanmaraş’ta ilk kişisel resim sergisini açacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında kendi okulu olan Akedaş İlköğretim Okulunda açacak olduğu sergi fikrinin kendisine ait olduğunu kaydeden Akkurt, “Ben kendim sergi açmak istedim. İlla ki büyükler sergi açacak değil. Küçüklerin de sergi açması gerekir” dedi.

Sergi açma fikrini ilk babasına söyledi

Doğa resimleri ve gördüğü her nesneyi resmetmeyi sevdiğini belirten Akkurt, sergi açma fikrini ilk babasına söylediğinin altını çizerek şunları söyledi, “Helikopter, uçak, dron, papağan, ibibik gibi bir sürü şeyin resmini yaptım. İsmini hatırlamıyorum ama martı cinslerinden bir kuş da yaptım. Başka kuşlar da yapıyorum. Sergi açmak istediğimi ilk önce babama söyledim. Babam da okul müdürümüze söylemiş. O da sınıfa geldi, bana söyledi. Sınıfta bunu duyan arkadaşlarımın bazıları bana güldü nasıl sergi açarım diye. Bazıları da şaşırdı. Onlar bana güldüler ama güzel resim yapamıyorlar ki. Görüyorum” diye konuştu.

“Konuşmaya başladığında resmi bilerek yapıyordu”

Ressam bir anne-babanın çocuğu olan Duru’nun bir buçuk yaşında duvarları çizerek resim yapmaya başladığını söyleyen babası Çağdaş Minyatür Sanatçısı ve Akademisyen Ahmet Akkurt, “Bir buçuk yaşında her çocuk gibi duvarı yazmaya başladı ve resim macerası da böylelikle duvardan başlamış oldu. Üç buçuk yaşında konuştu ve konuşmaya başladığında resmi bilerek yapıyordu. Sulu boya, pastel boya, akrilik boya, kurşun kalem kullanıyor. Artık yağlı boya da kullanıyor” dedi.

Atık malzemeleri sanatsal forma sokabiliyor

Sergide kızının yaklaşık 30 resminin yer alacağını belirten Ahmet Akkurt, Duru’nun atık malzemeleri değerlendirmeyi de çok sevdiğinin altını çizdi. “Aslında yüzlerce resmi var ama hepsini sergilemek imkansız. O yüzden 30 eser yer alacak. Ayrıca Duru atık malzemeleri sanatsal forma sokuyor. Bir nesnenin hem resmini yapıp hem de onu üç boyutlu hale getirebiliyor” diyen Akkurt, “Mağazaya gittiğimizde istediği bir şeyi almamışsak eğer eve geldiğinde o malzemenin aynısını yapmaya çalışır” ifadelerini kullandı.

Duru için dijital eğitimlere başlanacak

Duru’nun tableti de çok iyi kullanabildiğini kaydeden Ahmet Akkurt, sanatı dijital ortamda devam ettirmek istediklerini ve minik ressamı dijital çizimler konusunda yetiştirmek istediklerini söyledi. “Dijital eğitimlere başlayacağız ve Duru artık o ortamda resim ve heykeller yapacak” diyen Akkurt, “Türkiye’de ve dünyada profesyonel olarak bu alanda çok eksik var. Bizim de hedefimiz Duru ile birlikte sanatı dijital ortama taşımak” dedi.