Sempozyuma Geldiler Kahramanmaraş'a hayran kaldılar

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen 1. Uluslararası Kahramanmaraş Tarih, Kültür, Sanat Sempozyumu ve Sergisi için yurt dışından gelen akademisyenler Kahramanmaraş'a hayran kaldıklarını söylediler.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi ve El Sanatları Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen 1. Uluslararası Kahramanmaraş Tarih, Kültür, Sanat Sempozyumu ve Sergisi için Kahramanmaraş’a gelen akademisyenler Kahramanmaraş’a hayran kaldıklarını ifade ettiler.

Sempozyum dolayısıyla geldikleri Kahramanmaraş’ı gezme imkanı bulduklarını belirten akademisyenlerin kentle ilgili görüşleri ise şu şekilde;


Mohammad Parvin Ghods - Musician Manager Of Afarinesh Art Institute

“İran Tebriz’den Kahramanmaraş’a sempozyum için geldim. Burada bulunmakla iftihar ediyorum. Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 100. Yılı kutlamalarına yetiştim. Daha önce Kahramanmaraş’ın adını duyardım ama hiç görmemiştim. İlk defa gördüm. Çok memnun oldum. Bizi çok iyi karşıladılar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”


Atena Faraji - Computer Engineer  Manager of NeyNameh Art Institute

“Kahramanmaraş’ı çok güzel buldum, insanları sıcakkanlı. Burada olmaktan çok mutlu oldum. Sempozyuma davet edilmek benim için güzeldi. Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 100. Yılını kutluyor, hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum.”


Mitra Setareh Sobh - Mohammad Amin Educational Complex

“Kahramanmaraş çok güzel bir şehir. İnsanları çok cana yakın ve sıcakkanlı. Şehrin de çok güzel bir şehir olduğunu gördüm. Kahramanmaraş’ın el sanatlarını gördüm, çok beğendim. Mesela Maraş İşi’ne bayıldım. Bunlar çok güzel işler. Kahramanmaraş bence Türkiye’nin en önemli bölgesi olarak turizm alanında hizmet sağlayabilir. Burada olmaktan çok mutluyum. Bizi davet ettiğiniz, ağırladığınız için Başkanınıza teşekkür ederim. Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 100. Yılına İran’dan tebriklerimi iletirim.”

Dr. Öğr. Üyesi Mariyam Yeziyeva- Kuzey Kafkasya Karaçay Balkar

“Kahramanmaraş’a ve Kahramanmaraş’ta yaşayan bütün insanlara selam olsun. Gerçekten çok güzel ve kutsal bir yerde yaşıyorsunuz. Kahramanmaraş’ta bulunmaktan mutlu oldum. Kurtuluşun 100. Yılını tebrik ediyorum. Bu organizasyonu yapanlara ve özellikle El Sanatları Derneği Başkanı Mitat Kandemir'e ve ekibine çok teşekkür ederiz. Onların özverili çalışmaları ile bizler bu sempozyumda yer aldığımız için tüm yurt içi ve yurt dışından gelen hocalar teşekkürlerimizi sunmaktayız.”


Doç. Dr. Smanova Akmaral Smalinovna- Kazakistan

“Daha öne Türkiye’ye gelmiştim ama Kahramanmaraş’a ilk defa geldim, gerçekten çok mutlu oldum ve hayran kaldım. Etraf o kadar güzel ki, müzeye gittim ve bayıldım resmen. Daha çok kalıp, daha fazla gezme imkanımız olsaydı keşke. Kahramanmaraş’ın tarihi ve kutsal bir yer olduğu her tarafından belli. Burada bulunmaktan mutlu oldum ve Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 100. Yılını kutluyorum ve bir daha böyle acılar görmesin, yaşamasın. Gerçekten çok güzel bir şehirde yaşıyorsunuz. Anlatılacak o kadar çok şey var ama bir cümle ile geçiştirilecek bir yer değil Kahramanmaraş.”

Doç. Dr. Ezieva Zukhra Mukhtarovna –Kuzey Kafkasya Devlet Akademisi

“Ben Türkiye’ye ilk defa geldim. Kahramanmaraş’ı da ilk defa gördüm. Mutlulukla doldum. Etrafı çok güzel olduğu gibi, burada yaşayan insanlar da çok sıcakkanlı, candan insanlar. Birbirlerine o kadar güzel davranıyorlar ki hayran kaldım. Bizlere de aynı şekilde çok güzel ve kibar davranıyorlar. Toprakları zaten tarih dolu bir yer burası. Gittiğim yerlerde her yer tarih ve kültür kokuyor. Çok resimledim ama çektiğim resimlerin hepsi de Kahramanmaraş’ı anlatmaya yetmiyor. Sempozyum yapılan binanın girişi bile çok dikkat çekici ve özel bir teknikle yapılmış, beğendim, hayran kaldım. Hiçbir yerde bulunmayacak, hiçbir yerde görülmeyecek bir sanattır bu. Ayrıca Maraş Nakışı da ayrı bir güzellikte. Ona da bayıldım. Bu sempozyumun düzenlenmesinde ve bizleri burada ağırlayan herkese çok ama çok teşekkür ediyorum.”