Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne Öğrenci Alımları Başladı
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü; 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminde Ana Bilim Dallarınca öğrenci alınacak olan programlar, kontenjanlar, adaylarda aranan koşullar ve başvuru süreci ile ilgili bilgiler üzerine üniversitenin resmi internet sayfasından açıklama yaptı.
Yapılan açıklamada tüm adaylar için dikkat edilmesi gereken şu huşulara yer verildi: “Başvurular aşağıda http://obs.ksu.edu.tr/oibs/ogrsis/basvuru_login.aspxlinki üzerinden online olarak yapılacaktır. Şahsen veya posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Başvuru yapılmadan önce, Başvuru Rehberi mutlaka okunmalıdır. Başvurusunu yapanlar, başvuru sürecini Başvuru Sisteminden takip etmelidirler. Lisans not ortalamaları 4’lük sistemden 100’lük sisteme çevrilirken, YÖK’ün Not Dönüşüm Tablosu esas alınarak sisteme yüklenmelidir. Lisansını ön lisans tamamlayarak bitirenler, Ön Lisans Not Durum Belgesini sisteme mutlaka yüklemelidirler. (Başvuru sisteminde bu kısım için “İsteğe Bağlı” yazmasının sebebi, lisansını bu şekilde tamamlamayan öğrenciler içindir.)”
TEZSİZ YÜKSEK LİSANS ADAYLARININ DİKKATİNE
Online Başvurusu onaylanan adaylar, herhangi bir sınava tabi olmayıp lisans not ortalamalarının yüzde 90’ı ve varsa ALES puanlarının yüzde 10’u alınarak başarı puanına göre sıralanacaklar. Ortalaması 50’nin altında olanlar başarısız sayılacaktır. Adaylar, 2. Öğretim ve Uzaktan Öğretim olmak üzere en fazla 2 (iki) tezsiz yüksek lisans programına başvuru yapabilir. Online Başvuru yaparken sisteme yüklenmesi gereken belgeler şunlardır: Lisans diploması, Lisans transkripti (lisans tamamlama ise ön lisans transkripti ile birlikte), ALES belgesi (varsa son 3 yıl), Askerlik durum belgesi (varsa e-devlet’ten alınanlar da geçerlidir.) Vesikalık fotoğraf (son altı ay içerisinde çekilmiş olmalı.)”
TEZLİ YÜKSEK LİSANS ADAYLARININ DİKKATİNE
Online Başvurusu onaylanan adaylar, 26 Temmuz2017 Çarşamba günü Saat: 10.00’da ilgili Ana Bilim Dalında bilim sınavına gireceklerdir. Daha sonra lisans not ortalamalarının yüzde 10’u, ALES puanlarının yüzde 50’si ve bilim sınavı puanlarının yüzde 40’ı alınarak başarı puanına göre sıralanacaklardır. Ortalaması 60’ın altında olanlar başarısız sayılacaktır. Adaylar sadece 1 (bir) tezli yüksek lisans programına başvuru yapabilir. Online Başvuru yaparken sisteme yüklenmesi gereken belgeler şunlardır: Lisans diploması, Lisans transkripti (lisans tamamlama ise ön lisans transkripti ile birlikte), ALES belgesi (varsa son 3 yıl), Askerlik durum belgesi (varsa e-devlet’ten alınanlar da geçerlidir), Tezsiz yüksek lisans diploması (Sadece İşletme Ana Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisansa başvuranlar içindir), Vesikalık fotoğraf (son altı ay içerisinde çekilmiş olmalı.)”
DOKTORA ADAYLARININ DİKKATİNE
Online Başvurusu onaylanan adaylar, 26 Temmuz 2017 Çarşamba günü Saat: 14.00’da ilgili Ana Bilim Dalında bilim sınavına gireceklerdir. Daha sonra lisans not ortalamalarının yüzde 10’u, ALES puanlarının yüzde 50’si ve bilim sınavı puanlarının yüzde 40’ı alınarak başarı puanına göre sıralanacaklardır. Ortalaması 70’in altında olanlar başarısız sayılacaktır. Adaylar sadece 1 (bir) doktora programına başvuru yapabilir. Online Başvuru yaparken sisteme yüklenmesi gereken belgeler şunlardır: Lisans diploması, Yüksek lisans diploması, Lisans transkripti (lisans tamamlama ise ön lisans transkripti ile birlikte), Yüksek lisans transkripti, ALES belgesi (son 3 yıl), Askerlik durum belgesi (varsa e-devlet’ten alınanlar da geçerlidir), Vesikalık fotoğraf (son altı ay içerisinde çekilmiş olmalı), Yabancı Dil Belgesi (son 5 yıl.)”
YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ DİKKATİNE
Adaylar eğitim dili ile ilgili şu şartlardan en az birisini sağlamalıdır: “TÖMER’den Türkçe bildiğine dair C1 düzeyinde belge almış olmak. Yurt içi veya yurt dışında Türkçe eğitim yapan bir yükseköğretim kurumundan mezun olmuş olmak. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi tarafından yapılacak Türkçe dil sınavından başarılı olmak. Bu şartları sağlamayanlar, TÖMER tarafından en fazla 2 (iki) yarıyıl olmak üzere Türkçe Dil Kursuna tabi tutulacaklardır. Online Başvuru yaparken sisteme yüklenmesi gereken belgeler şunlardır: Lisans veya yüksek lisans diploması noterden veya dış temsilcilikten onaylı Türkçe tercümesi ve denklik belgesi, Türkçe dil yeterliliğini gösteren belgelerden birinin aslı veya onaylı sureti, Pasaport veya onaylı Sureti, Vesikalık fotoğraf (son altı ay içerisinde çekilmiş olmalı), Lisans veya yüksek lisans transkriptinin aslı veya onaylı sureti, ALES, GRE, GMAT, TUS veya USMLE sınavlarından birinin sonuç belgesi (Varsa), Doktoraya başvuru yapacak yurt dışı öğrenci adaylarında, ana dillerinden farklı olarak İngilizce YDS’den en az 55 almış olmak, ya da Üniversiteler Arası Kurul tarafından kabul edilen bir sınavdan eşdeğer bir puan almış olmak şartı aranır.”
YATAY GEÇİŞ YAPACAK ÖĞRENCİ ADAYLARININ DİKKATİNE
Adaylar, ilgili ana bilim dallarına şahsen başvuracaklardır. Başvuru sırasında istenecek belgeler şunlardır: Onaylı ve ıslak imzalı öğrenci belgesi (son 1 ay içerisinde alınmış olmalı), Diplomanın aslı veya onaylı sureti, Transkriptin aslı veya onaylı sureti, ALES Belgesi (öğrenci dosyasındaki belge), Yabancı Dil Belgesi (doktora için) (öğrenci dosyasındaki belge), Disiplin cezası alınmadığına dair belge.”
2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı güz dönemi başvuru takvimi ise şöyle: “Lisansüstü Öğrenci Başvuruları (Online) başvuru kayıt tarihi 17 Temmuz ile 21 Temmuz arasında. Enstitüye Giriş Sınavı başvuru kayıt tarihi 26 Temmuz ile 26 Temmuz arasında. Kazananların Kesin Kayıt tarihi 2 Ağustos ile 8 Ağustos arasında. Yedekten Kazananların Kesin Kayıt tarihi 7 Ağustos ile 11 Ağustos arasında. Yatay Geçiş Başvuruları (Şahsen) 17 Temmuz ile 21 Temmuz arasında yapılacak. (HABER MERKEZİ)