"Tarih imanla yazılır"

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıldönümü coşkuyla kutlandı. Törende konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, '12 Şubat'ın temelinde de o milletimizin imanı saklıdır, inançları saklıdır., kurtuluş destanının başlangıç metnidir' dedi.

Trabzon Bulvarı'nda gerçekleştirilen kutlamalar; Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Albay Adnan Köşker ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un törene katılanların kurtuluş gününü tebrik etmeleriyle başladı. Törene; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Ak Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Veysi Kaynak, İmran Kılıç, Nursel Reyhanlıoğlu, Mehmet Uğur Dilipak, MHP Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ile vatandaşlar katıldı.

 

ERKOÇ: “KAHRAMANLARIMIZI RAHMETLE MİNNETLE ANIYORUZ”

Başkan Erkoç yaptığı konuşmasında; “Selam sana kahramanlar diyarı, Selam sana şehitler diyarı, Binlerce kez selam sana Kahramanmaraş… Kıymetli hemşehrilerim bu kutlu, bu gururlu günün yıldönümünde hepinizi en kalbi muhabbetlerimle selamlıyor, bize bu anlamlı günü miras bırakan Sütçü İmam, Arslan Bey, Senem Ayşe, Rıdvan Hoca, Çakmakçı Sait, Şehit Evliya, Mehmet Ali Kısakürek gibi daha nice kahramanları rahmetle minnetle anıyor, önlerinde saygıyla eğiliyorum” dedi.

 

“12 ŞUBAT GAYESİ KURU BİR HAMASETTEN İBARET DEĞİLDİR”

12 Şubat, biz Kahramanmaraşlılar için var oluşumuzla yok oluşumuz arasında bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Erkoç sözlerine şöyle devam etti: “Bütün benliğimizle idrak etmemiz gereken bir tarihin adıdır. Aynı zamanda 12 Şubat acıyla çileyle yoğrulan bu toprakların gerçek sahipleri olan atalarımıza duyduğumuz minneti dile getirmek için de bir vesiledir. 12 Şubat Kurtuluş Bayramının gayesi kuru bir hamasetten ibaret değildir. Bugün milli şuuru canlı tutmak, tarihi gerçeklerin ışığında yeni bir gelecek inşa etmek için hafızamızı uyarıp yeni bir diriliş için hepimizi harekete geçirecek bir milattır.”

 

“…KORKAKLAR TARİH YAZAMAZ”

Tarih cesur insanlarla yazılır. Korkaklar tarih yazamaz diyen Erkoç sözlerini şöyle sürdürdü: “İşte bu şehir 12 Şubat 1920’de 7’den 70’e genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle, iman dolu yürekleriyle dünyada eşi benzeri görülmemiş bir cesaretle o dönemin en güçlü ordularından birini bozguna uğratarak Kahramanmaraş Destanını yazmıştır. O kahramanlardan Av. Mehmet Ali Kısakürek’in yazmış olduğu beyanname hala yüreklerimizde ve İslam coğrafyasında büyük heyecan uyandırmakta. O beyanname ile ay yıldızlı albayrağımızın Tevhid’in bayrağı olduğunu da bir kez daha ortaya koymaktadır. O kahramanlardan, Ulu Camii İmamı Rıdvan Hoca "Hürriyeti olmayan bir milletin Cuma Namazı kılması caiz değildir" sözüyle bize hürriyetin manasını anlatmıştır. Senem Ayşe; karda çamurda, namusu, vatanı, milleti ve mukaddes değerlerimiz için savaşırken bizi biz yapan bu değerleri içimize kazımıştır. Aşıklıoğlu Hüseyin, "Maraş bize mezar olmadan, Düşmana gülzar olamaz." derken vatan için ölmenin şerefini vurgulamıştır. Sütçü İmam inançları,imanı ve namusu için canını ortaya koymuştur.”

 

“TARİH İMANLA YAZILIR”

12 Şubat’ın temelinde de o milletimizin imanı saklıdır, inançları saklı olduğunu söyleyen Erkoç, “kurtuluş destanının başlangıç metnidir. Her türlü modern silahlardan yoksun, işgal altındaki Maraş insanı, döneminin en donanımlı ordularına karşı birlik ve beraberlik içinde olunduğunda ve birlik ve beraberlik içerisinde bir duruş sergilendiğinde ne gibi destanlar yazılacağını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Ecdadımız, işgalciler tarafından yok edilmek istenmiş, maneviyatımız ayaklar altına alınmak istenmiş, fakat verdiği büyük mücadeleler ile düşman karşısında eğilmemiş, esareti asla kabul etmemiş, istikbal ve istiklali uğrunda canından vazgeçmiştir. Milletimize bu mücadele ruhunu veren en önemli unsur; göğsündeki sarsılmaz iman, bağımsızlığa duyduğu aşk ve vatan için şehit olma arzusudur. Esaret altında yaşamaktansa ölümü tercih eden, şehitlik mertebesini kendine şeref madalyası gören ruh; evlatlarına hür bir ülkede yaşama imkânını sunmuştur.”

 

“HAYATIMIN EN BÜYÜK ŞEREF VE ONURUDUR”

“Bu millet geçmişte Sütçü İmam, Senem Ayşe ve Rıdvan Hoca ile kurtuluş mücadelesini kazanmıştır. Ve bu milli ruh, çok yakın bir tarihte, 15 Temmuz 2016’da Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bir kez daha ayağa kalkmıştır. Bu ülkeyi işgal etmeye çalışan asker kıyafeti giymiş fethullahçı teröristlere karşı iman dolu inanç dolu vatan sevgisi dolu bedenini siper etmiştir.

Aynı ruh güçlenerek gelecek nesillere taşınmaktadır. Kahramanmaraş İstiklalde nasıl öncü rol üstlenmişse istikbal mücadelemizde de her zaman tarihi duruşuyla en önde olmuştur.

15 Temmuz gecesi bu şehir ayağa kalkmış, onbinler sokaklarda bu işgal hareketine karşı asil bir duruş göstermiştir. Sizlerin belediye başkanı olarak minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bu kahramn şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı olmak bizim için çok büyük gurur ve şereftir. Az önce o İstiklal Madalyamızı kahraman ecdadımızın kanı ile yazdığı ve kahramanlık bedeli olarak aldığı madalyayı ay yıldızlı al bayrağımıza takmak benim için inanın ki hayatımın en büyük şeref ve onurudur.”

 

“BU MİLLET İMAN DOLU DURUŞUYLA BÜYÜK ZAFERLER KAZANMIŞ”

“Allah’a hamdolsun bu millet tarihten bu yana iman dolu duruşuyla büyük zaferler kazanmış. Bu günde ülkemize karşı bir kuşatma harekâtı, bir vekâlet savaşı yürütülmekte. Yaklaşık 900 kilometrelik sınır boyumuza terör örgütlerini yerleştirmişler, istikbalimizi ve istiklalimizi tehdit etme hadsizliğine kalkmışlardır. Ama hamdolsun Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kahraman ordumuz, Aziz Milletimizin desteği ile bugün onlara bu hadsizliğin bedelini en ağır bir şekilde ödetmektedir ve ödetmeye de devam edecektir. Allah’a hamdolsun, bu millet kahraman ordumuzun kahraman güvenlik güçlerimizin sonuna kadar yanındadır. ‘Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi /Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi / Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın / Galib et; çünkü bu son ordusudur İslâm’ın’ Rabbim ülkesi milleti için kar kış demeden çarpışan kahraman Mehmetçiğimizi korusun. Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin kurtuluş günlerini bir kez daha kutluyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

“BİZ KİMSENİN TOPRAĞINA GÖZ DİKMEYİZ AMA…”

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, 12 Şubat 1920'de, kentin işgalden kurtarılması için büyük bir mücadele verildiğini söyledi.

Türkiye'nin bugün içinden geçtiği bu kritik zamanda 12 Şubat ruhuna ihtiyaç olduğunu vurgulayan Ünal, milletin birlik ve beraberlik söz konusu olduğunda tek yumruk ve tek bilek olacağına işaret etti.

Her zaman sulhtan ve selametten yana olduklarını ifade eden Ünal, şunları kaydetti:

"Biz kimsenin toprağına göz dikmeyiz ama birileri bize saldırır, bizim toprağımıza göz diker, birliğimize ve beraberliğimize halel getirmeye kalkışırsa vallahi can alır can veririz. Gözümüz hiçbir şeyi görmez. 80 milyon bir olur Allah'ın izniyle bu işlerin üstesinden geliriz. Biz elinde silah bu milletin bekasını tehdit edenlerle mücadele ederken birileri eğer 'siyaset' adı altında terör seviciliği yapıyorsa, terör övücülüğü yapıyorsa bu aziz milletin kabul edebileceği bir şey değildir."

 Törene katılan Şehit Ömer Halisdemir'in ağabeyi Doğan Halisdemir'e vatandaşlar ilgi gösterdi.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN